Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Türkiye, büyük pazar potansiyeli ile Henkel’in stratejisinde önemli bir rol oynuyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Türkiye, büyük pazar potansiyeli ile Henkel’in stratejisinde önemli bir rol oynuyor

 

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında, Henkel’in dünya genelinde ve Türkiye özelinde gösterdiği başarılı performansa değinerek önemli bilgiler verdi. Alemdar “Henkel 2013 yılında %3,5 organik büyüme elde etti ve toplam satışları 16 milyar 400 milyon Euro’ya yükseldi. Yükselen pazarlarda organik büyüme ise %8,3 şeklinde gerçekleşti. Türk Henkel, elde ettiği çift haneli büyüme ile bu büyümeye en fazla katkıyı sağlayan ülkelerden biri oldu. 2013 yılında 400 milyon Euro’nun üzerinde satış geliri elde eden Türk Henkel’in üç iş birimi de bu başarıya katkıda bulundu. Güçlü ürün inovasyonları da başarı açısından önemli bir faktör olarak öne çıktı. Türk Henkel’in 2013 yılında elde ettiği gelirin yaklaşık dörtte biri, son üç yıl içinde piyasaya sunulan ürünlerden oluştu.” dedi. 

Henkel’in 2013 performansına, Türk Henkel’den büyük katkı 

Henkel’in Türkiye’yi değerli bir pazar olarak gördüğünü, şirketin Türkiye’de büyümeye ve yatırım yapmaya devam edeceğini ifade eden Hasan Alemdar, “Bugüne kadar yapılan yatırımlar, bu pazarın potansiyeline olan inancımızı gösteriyor.” şeklinde konuştu. Henkel, tüm faaliyet ve kararlarında, 2016 yılı için belirlenen global stratejisine göre hareket ediyor. Henkel’in stratejisi ise “sadeleştirilmiş operasyonlar ve motive bir ekip ile global bir şirket olarak rekabette üstün bir performans sergilemek” olarak belirlenmiş bulunuyor. Bu strateji uygulandığında Henkel, 2016 yılı için belirlediği 10 milyar Euro’su yükselen pazarlarda olmak üzere toplamda 20 milyar Euro satış ve hisse başına gelirlerde %10 yıllık büyüme oranı gibi iddialı global mali hedeflere ulaşmayı hedefliyor. Hasan Alemdar, Türkiye’nin bu hedeflere ulaşmakta önemli bir rol oynadığını da vurguladı.

Henkel’in en büyük ikinci Çamaşır ve Ev Bakım fabrikası Türkiye’de

Hasan Alemdar, Henkel’in globalleşme faaliyetleri kapsamında son yıllarda Türkiye’de yaptığı yatırımları açıkladı. Alemdar, daha önce Avrupa’dan getirilen Persil Jel’in 2014 başından itibaren Türkiye’de üretilmeye başlandığını dile getirirken Henkel’in Ankara’da bulunan çamaşır ve ev bakım fabrikasının tüm dünyada kuruluşun genel merkezi olan Düsseldorf’tan sonra dünyanın en büyük ikinci çamaşır ve ev bakım fabrikası olduğunu vurguladı. Persil Jel’in üretimi için fabrikaya yeni bir üretim hattı eklendiğini söyleyen Hasan Alemdar, “Henkel’in sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunabilmek için Ankara’daki fabrikada sürdürülebilirlik konusunda da yatırımlar yapılıyor. Örneğin; 2014 yılı başında “Tower Heat Recovery” projesi hayata geçti. Bu proje ile toz deterjan üretiminde kullanılan sıcak havayı geri dönüşümlü hale getirerek, üretimde kullanıyoruz. Böylece kullanılan enerji miktarı da düşüyor. Bu sistem ile toz deterjan üretimindeki kurutma prosesinde yaklaşık %10’a yakın doğalgaz tasarrufu sağlanıyor. Bu rakam tüm deterjan fabrikası için ise yaklaşık %4,5’lik enerji tasarrufu anlamına geliyor.” dedi.

Yapıştırıcı Teknolojileri’nde Technomelt markasına yatırım

asan Alemdar, basın toplantısında Henkel’in yapıştırıcı teknolojileri iş biriminde endüstriyel yapıştırıcılar konusunda faaliyet gösteren Technomelt markasına gerçekleştirdiği yatırımla, iki tip hotmelt yapıştırıcısının daha üretimini Türkiye’de gerçekleştirmeye başladığını ifade etti.  Hasan Alemdar, “Technomelt markamıza yaptığımız yatırım ile daha önce yurt dışından ithal edilen nonwoven ürünler ve mobilya sektöründeki hotmeltlerin bundan böyle Türkiye’de üretilecek olması, Henkel’in pazar payını yükseltmesine ve müşterilerimize daha hızlı çözümler sunmamıza yardımcı olacak ve sonuçta Türkiye’nin endüstrisine faydalı olacak.” şeklinde konuştu. 

Henkel dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Beauty Care ve Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş biriminde lider markalar ve teknolojilerle faaliyet göstermektedir. 1876 yılında kurulan Henkel, Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile faaliyet göstermekte ve hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunmaktadır. Tüm dünyada yaklaşık 47.000 çalışanı bulunan Henkel, 2013 mali yılında 16 milyar 400 milyon Euro’luk satış ve 2,5 milyar Euro’luk faaliyet karı gerçekleştirmiştir. Henkel imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır.