Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Mitsubishi Electric’e yeni başkan

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Mitsubishi Electric’e yeni başkan

 

Masaki Sakuyama Mitsubishi Electric Başkan & CEOMitsubishi Electric Corporation’da, 1 Aralık 2013 tarihinden itibaren şirketin yeni Başkanı ve CEO’su olarak Masaki Sakuyama görevlendirildi. Masaki Sakuyama, görevi Kenichiro Yamanishi’den devraldı.

Ürün kalitesi ve yenilikçi yaklaşımıyla alanında dünya lideri olarak tanınan Mitsubishi Electric Corporation, aynı yaklaşımını insan kaynaklarında da koruyor ve gerek yönetim gerekse üretim sürecindeki personelini optimal süreçlerde yeniliyor. İşte bu yaklaşımın yeni bir örneği de Mitsubishi Electric Corporation Başkanı ve CEO’su düzeyinde gerçekleşti ve 1 Aralık 2013 tarihinden itibaren, şirketin kıdemli yöneticilerinden olan Masaki Sakuyama, Mitsubishi Electric’in yeni Başkanı ve CEO’su olarak göreve başladı.

Yeni Başkan Masaki Sakuyama, 1952 yılında Hyogo Prefecture’da doğdu.  Mitsubishi Electric Şirketi’ne 1977 yılında katılan Sakuyama, ilk olarak şirketin Kobe’deki çalışmalarında bir mühendis olarak görev yaptı. Başarılı çalışmaları sonucu önce Mitsubishi Electric Şirketi’nin görev yöneticisi ve 2008 yılında da Enerji & Sanayi Sistemleri Grup Başkanı olan Sakuyama, daha sonra kıdemli başkan yardımcısı ve 2010 yılında Şirket Planlama Bölümü’nün Genel Müdürü oldu. Sakuyama, 2012 yılında, başkan yardımcısı ve Yarı iletken & Cihaz Grubu Grup Başkanlığı’na terfi etmişti. 

Eski Başkan Kenichiro Yamanishi ise, 1951 yılında Osaka Prefecture’da doğmuş. 1975 yılında Mitsubishi Electric Şirketine katılmış ve 2006 yılında Şirket Toplam Verimlilik Yönetimi & Çevresel Programlar Görev Yöneticisi ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış. 2008 yılında, İletken ve Cihaz Grubu Grup Başkanı ve üst düzey görev yöneticisi olan Yamanishi, 2010 yılında Başkan& CEO olarak görevlendirilmiş.