Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler SunChemical Türkiye’de üçüncü fabrikasını kuruyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

SunChemical Türkiye’de üçüncü fabrikasını kuruyor

SunChemical İzmir, Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde (ALOSBİ) kuracağı yeni solvent bazlı mürekkep üretim tesisini kamuoyuna duyurarak, Türkiye, Orta Doğu ve Afrika ambalaj sektörü ile iş ortaklarına olan güvenini ve bağlılığını daha da pekiştiriyor.

İzmir Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, büyümekte olan Türkiye pazarına istinaden seçilmiştir. Gerek Türkiye’nin, gerekse bu bölgenin gelişmiş ulaşım ağı, nitelikli insan gücü ve ambalaj uygulamalarına yönelik likit mürekkep talebi, üçüncü fabrikanın Türkiye ve İzmir’de kurulmasının temel nedenleri arasındadır.

İnşaat sürecinin 2014 yılının ikinci çeyreğinde başlaması ve 2015 yılının ikinci yarısında tamamlanması planlanmaktadır.

Mevcut İzmir fabrikasının, hızla artan müşteri taleplerini karşılamakta yetersiz kalacağı öngörüldüğünden, ALOSBİ’de kurulacak yeni fabrikada sadece ambalaj pazarı için solvent bazlı mürekkeplerin üretilmesi kararlaştırılmıştır. İzmir fabrikada yalnızca su bazlı mürekkepler üretilecek, Gebze fabrikada ise ofset mürekkeplerin imalatına devam edilecektir.

“2000 yılında gerçekleşen Coates Lorilleux-SunChemical birleşmesinden beri Türkiye’de faaliyet göstermemize rağmen, İzmir fabrikamızın kökleri Bakim’e yani daha eskiye, 1987’ye dayanıyor.” diyor Türkiye Genel Müdürü Arınç Aktan ve devam ediyor; “Gebze fabrikanın da ailemize katılmasıyla, 2004 yılından beri, Türkiye’de iki fabrikamızla hizmet veriyoruz. Kalite, servis ve inovasyon misyonuyla kendimizi müşterilerimiz için çalışmaya adadık. Sonuçlar gerçekten muazzam. İşimizin Türkiye’de büyüdüğünü görüyoruz. Daha geniş bir coğrafyada, daha fazla sayıda müşterimizin ihtiyaçlarına cevap verebileceğimiz yeni yatırımımız ile büyümeye devam edeceğimiz için heyecanlıyız”.

Şu anda mevcut iki fabrikamız ile üretimden satışlar kategorisinde Türkiye’deki ilk 500 sanayi kuruluşu içinde 460. sıradayız.”

Türkiye pazarına hizmet veren mevcut İzmir ve Gebze fabrikalarında 156 kişi çalışıyor. Üçüncü fabrikanın getireceği kapasite artışının ve buna bağlı olarak Türkiye ve Orta Doğu pazarlarındaki artacak olan etkinliğimizin Türkiye için istihdam yaratması ve ekonomiye olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Yeni fabrikamız altyapısı ve donanımı ile piyasadaki en son teknolojiye sahip olacaktır.