Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Geleceğin matbaacıları bu okulda yetişiyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Geleceğin matbaacıları bu okulda yetişiyor

 

Mesleki eğitimin niteliğinin geliştirilmesi, istihdama ve ülke sanayine de katkıda bulunuyor. Matbaa sektöründe kalite düzeyinin artırılması ve yeni teknolojilerin sektörün üretim altyapısına kazandırılması amacıyla eğitim konusuna özel önem veren Dyo Matbaa Mürekkepleri, yeni bir eğitim hamlesini hayata geçirdi. İlk Matbaacılar Eğitimi Destekleme Derneği (İMEDDER) ile yapılan işbirliği sonucunda, “Güç Ver, Gücün Olsun” projesine destek veren Dyo Matbaa Mürekkepleri, matbaa sektörünün en eski ve köklü eğitim kurumlarından olan İstanbul Ticaret Odası Matbaa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne bir konferans salonu kazandırdı.

Geçmişi 1946 yılına kadar uzanan, 2013 yılında ise yeni binasına taşınarak İstanbul Ticaret Odası Matbaa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adını alan okulda 382 öğrenci eğitim görürken, öğrenci sayısının önümüzdeki yıl 800’e ulaşması bekleniyor. Şimdiye kadar 5 bin öğrenciyi sektöre kazandıran okuldan mezun olanların kurduğu İlk Matbaacılar Eğitimi Destekleme Derneği ise matbaa eğitiminin modern olanaklarla yapılması, mezunların iş hayatına adım attıklarında sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak niteliklere sahip olmaları amacıyla 1954 yılından bu yana çalışmalar yürütüyor. 

“Güç Ver, Gücün Olsun” projesine destek

Mesleki eğitimin desteklenmesi Dyo Matbaa Mürekkepleri’nin de öncelikleri arasında yer alıyor. Bu amaçla İstanbul Ticaret Odası Matbaa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin daha iyi imkânlarla eğitim hayatlarını sürdürmeleri için çeşitli projeleri hayata geçiren İlk Matbaacılar Eğitimi Destekleme Derneği ile aynı hedeflerde buluştu. “Güç Ver, Gücün Olsun” projesine destek olarak, okula yeni bir konferans salonu kazandırılmasına katkıda bulundu. 

Zeytinburnu’nda yer alan İstanbul Ticaret Odası Matbaa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin, yeni konferans salonunun açılışı; Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Liseleri Şube Müdürü Erol Demir, Okul Müdürü Mehmet Hayri Bilici, İlk Matbaacılar Eğitimi Destekleme Derneği (İMEDDER) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Yalçınöz, Dyo Matbaa Mürekkepleri Satış Direktörü Engin Kurt’un yanı sıra Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törenle yapıldı.

Açılış töreninde konuşan İMEDDER Yönetim Kurulu Başkanı Soner Yalçınöz, Dyo Matbaa Mürekkeplerine desteklerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “Mesleki eğitim konusunda sektörle buluşmanın önemli olduğuna inanıyoruz. “Güç Ver, Gücün Olsun” projesi de bu amaca hizmet ediyor. Okul müfredatının sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak oluşturulması, gelecekte sektörde çalışacak öğrencilerimizin başarılarını doğrudan etkilerken sektör firmalarının da aradıkları niteliklere uygun elemanlar ile çalışmalarını sağlayacaktır. Mesleki eğitimin başarısı sektörümüzün gelişimi de direkt olarak etkiliyor.” 

Dyo Matbaa Mürekkepleri Satış Direktörü Engin Kurt ise yaptığı konuşmada, 1968 yılından bu yana basım, yayın ve baskı sektörlerine yönelik hizmet verdiklerini, bu zaman süresince sektörün daha ileriye gitmesi ve gelişmesi amacıyla eğitim de dahil olmak üzere birçok adım attıklarını belirterek, mesleki eğitimin sadece matbaa değil tüm sektörlerde herkesin elini taşın altına koyması gereken bir konu olduğuna dikkat çekti. Engin Kurt, Dyo Matbaa Mürekkepleri’nin üretim teknolojisi, Ar-Ge ve kalite düzeyini daha yukarıya taşımak amacıyla yatırımlarına devam ederken, sektörün de buna paralel bir gelişim çizgisine sahip olmasını amaçladıklarını, eğitime verdikleri desteğin bundan sonra da süreceğini ifade etti.