Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Sebze ve meyve ambalajlarında yenilikçi fikirler

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Sebze ve meyve ambalajlarında yenilikçi fikirler

 

Dünyanın Meyve ve sebze pazarı her zamankinden daha geniş bir ürün çeşitliliği ile, son derece renkli. Aslında, çeşitliliğin sonu yok gibi görünüyor. Ürünlerin yeniliklerinin ambalajla sunulması gerekir böylelikle kabul gören yeni çeşitleri seçmek giderek daha zor hale geliyor. ve bu bütün sektörde mevcut olan bir eğilim. 

Bazı ambalaj fikirler o kadar basit görünüyor ki her zaman gıda perakende ticaret sektöründe var olduğunu düşünebiliriz. Örneğin İsviçreli grup Eisberg’in sebze BBQ karışımı barbekü sezonu için sebzeleri gibi. Elverişli ürünler için ambalajlanmış alüminyum tabakları ve mangal için tamamen hazır olarak sunulmuştur. Eisberg bu fikriyle son zamanlarda Fruit Logistica İnovasyon Ödülü 2014 (FLIA) aldı. Meyve ve sebze sektöründe bu yenilik ödülü finalisti ambalaj yenilikleri hakkında geniş bir yelpazede içerir.

Görünüşe göre, FLIA 2014 jürisini ikna etmek ambalajın tamamen kolaylık yönü üzerine oldu. Organizatörler bu yeni ürünü “barbekü meraklıları için hızlı ve basit bir çözüm” olarak nitelendirdi. Eisberg’e göre, alüminyum tabaklar barbekü ve fırınların her ikisi için de uygundur. Sebzeler şeffaf soyulabilen koruyucu filmin altında vakumlanmış ve sızdırmazdır. Bunun iki avantajı vardır: Ürün, daha uzun bir raf ömrü vardır ve soğutucu dolapta daha çekici olarak sunulabilir. Ayrıca, film kolay bir şekilde kalıntı bırakmadan tabaktan temizlenebilir.

Şişelenmiş marul - kaynak tasarruflu basit bir çözüm

Taze ürünler için yeni ambalaj fikirleri son zamanlarda inanılmaz sıra dışı olabilir. Örneğin iki Alman çiftçi BottleCrop fikriyle marulu bir şişe içine koydular. Prensibi çok basittir: Tüketiciler kendi evlerinde kendi marullarını büyütebilir. Sıkıştırılmış toprak üzerine bir fide dikilir ve daha sonra marul büyümeye devam eden bir besin çözeltisi ile doldurulmuş bir şişe içine yerleştirilir. İlk başta çok verimsiz gibi görünebilen bu ambalaj çözümü mucitleri Daniel Brohm ve Nico Domurath göre aslında son derece etkili. Normal şartlarda büyüyen yöntemin aksine, BottleCrop yüzde 90’a kadar su ve gübre tasarrufu sağlar.

Youtube BottleCrop-Projesi

Brohm ve Domurath aslında küçük yatırımcıların online finans elde edildikleri bir finansman projesi olarak BottleCrop başlamıştı. Ürün artık pazarlanabilir hale geldi ve Şubat sonunda satışa sunulmaya başladı. 

Aynı ürün - yeni ambalaj - uzun raf ömrü

Ancak, meyve ve sebzeler için yenilikçi ambalaj her zaman kolaylık, görsel etki veya olaylara odaklanmaz. Örnekleri artan sayıda köklü gıda ürünleri aslında kendi ambalajları ile daha uzun raf ömrü vererek geliştirilmiş.

Gıda perakende ticaret en hassas taze alan ürünlerden biri de brokolidir. Küçük çiçek başları kolaylıkla sarı veya kahverengiye dönüşebildiği için uzun süre taze görünmüyor ve birçok tüketici tarafından çekici bulunmuyor. Brokoli üreticileri günümüzde genellikle sentetik filmden yapılmış ambalajın içine ürünü koyarak bu süreci geciktirmek deniyorlar. Bu tip ambalaj artık FLIA 2014 finalistlerinden biri olan Hollandalı üretici BrimaPack BV tarafından optimize edilmiştir. Herhangi bir kimyasal madde ya da gaz olmadan filmin altında özel bir koruyucu atmosfer sağlanarak ambalaj bu şekilde 5-8 gün daha brokolinin raf ömrünü uzatır.

interpack.com