Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Hayat Kimya’nın kağıt makinesi Mobil SHC™ 600 Serisi ile dünya hız rekoru kırdı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Hayat Kimya’nın kağıt makinesi Mobil SHC™ 600 Serisi ile dünya hız rekoru kırdı

 

Mobil SHC 632 tarafından korunan Metso kağıt makinesi hiç bir ekipman arızası olmadan 2210 m/dk. hıza ulaştı. 

Hayat Kimya A.Ş’nin Mobil SHC 632 dişli ve yatak yağının kullanıldığı Metso kağıt makinesi işletmenin Türkiye’deki fabrikasında 24 saatlik üretim esnasında dakikada 2210 m hıza ulaşarak dünya rekoru kırdı. Mobil SHC 632, selüloz ve kağıt üretiminin zorlu ve çok çeşitlilik gösteren çalışma koşullarında üstün performans için geliştirilen Mobil SHC 600 Serisi ileri teknoloji sentetik yağlardan biridir. 

Yüksek hız ve 200°C’yi aşan buhar sıcaklıklarını içeren zorlu işletme koşulları ile başa çıkabilecek şekilde formüle edilen Mobil SHC 632 selüloz ve kağıt endüstrisi için üstün performans sunuyor. Standart mineral yağlara kıyasla güvenilir ekipman koruması ve uzun yağ ömrü sağlayan Mobil SHC 632 plansız duruşları ve işletme giderlerini en aza indirerek üretkenliğin artmasını sağlıyor. 

Rekora imza atan kağıt makinesi Aralık 2010’dan bu yana hiçbir bakım, plansız duruş  yada yağ değişimi geçirmeden tam kapasite çalışıyordu. Mobil SHC 632’nin daha düşük çalışma sıcaklıkları ve iyileştirilmiş dişli performansı sağlayan düşük sıvı sürtünmesi özelliği sayesinde yağ filmi bozulmadı ve İzmit Yeniköy’deki fabrikada gerçekleşen rekor uzunluktaki kesintisiz çalışma sırasında hiç aşırı ısınma problemi yaşanmadı. 

Mobil Endüstriyel Yağlar selüloz ve kağıt endüstrisi için hidrolik, kompresör ve dişli yağlarını içeren geniş çeşitlilikte uzman ürünler sunarak işletmecilerin üretkenliği artırmasına, giderleri azaltmasına ve sürdürülebilirlikle alakalı fayda elde edilmesine yardımcı olur. Yaş ve kuru kısım rulman uygulamaları için tasarlanan Mobilith SHC PM gresleri, ekipman kullanılabilirliğini artırarak duruş süresini en aza indiriyor. 

Mobil yağlarının kullanıldığı 7 yıl boyunca Hayat Kimya A.Ş’nin Metso veya PMT Italia kağıt makineleri tek bir rulman değişimine gereksinim duymadı. Bilyalı rulmanlarda Mobilgrease XHP 222’nin kullanılması, aksamların erkenden sorun çıkarmasını önledi. Birçok kez yağ akışına su karışmasına rağmen Mobil SHC PM 320’nin kullanıldığı makineler ne yağ değişimine ne de ilave bakıma ihtiyaç duydu. Rulmanları sulu ortamlarda bile korozyondan ve aşınmadan korumak için tasarlanan Mobil SHC TM PM 320, Hayat Kimya A.Ş’ nin mühendislerini 3 güne varan plansız duruşlardan kurtardı. 

Hayat Kimya Kağıt Grubu Direktörü Lütfi Aydın, “Tüm süreçlerde kullandığımız Mobil Endüstriyel Yağlar olmasaydı bu noktaya gelemezdik. Mineral alternatifleri ile karşılaştırıldığında Mobil SHC ürünleri, makinelerimizin ve kullanılan yağlarının ömrünü uzatarak yağ değişim aralıklarını önemli ölçüde uzatmamızı ve fabrika duruş süresini en aza indirerek bakım giderlerimizi azaltmamızı sağladı. Yağ durumunu takip etmek için Signum Kullanılmış Yağ Analizi’ni düzenli kullanıyor ve hem uzman görüşü almak hem de en iyi ve en doğru kullanım tavsiyesi almak için analiz verilerimizi her zaman ExxonMobil ’in Saha Mühendisleri ile paylaşıyoruz” dedi.

Hayat Kimya A.Ş’nin fabrikasında neredeyse tamamen Mobil markalı yağlar kullanılıyor. Yukarıda bahsedilen ürünler dışında Mobil DTE 20 Serisi, Mobil DTE 10 Excel, Mobil DTE Oil Serisi, Mobilgear 600 XP, Mobilux EP, Mobil SHC 600 Serisi, Mobil SHC PM, Mobilgrease XHP 222, Mobil Polyrex EM, Mobil Vactra Numbered Serisi ve Mobil Pegasus 705 kullanılıyor. 

Mobil SHC Avrupa, Afrika, Ortadoğu Marka Danışmanı Rainer Lange “Yeni dünya hız rekorunu elde etmelerinde Hayat Kimya’ya yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz. Kağıt fabrikalarında üretkenliği ve karlılığı sekteye uğratan ıslak çalışma koşulları, yüksek hız ve ağır yüklere rağmen müşterilerimizin makinalarının yüksek üretkenlik seviyesinde çalışabilmesi için Mobil SHC 600 Serisi’ni geliştirdik. Yeniköy fabrikasında elde edilen bu başarı, fabrikaların gelişimi için endüstriyel işletmecilerle nasıl sıkı bir işbirliği içinde çalışabileceğimizin bir göstergesi” dedi.