Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler “PLAST 2015” de PAGDER’i tercih etti!

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

“PLAST 2015” de PAGDER’i tercih etti!

 

PAGDER, Türkiye’deki plastik sektöründeki üretici firmaların küresel pazarlara kendini tanıtacak, yeni pazarlara açılımında rehberlik edecek organizasyonlarını, fuar katılımlarını sürdürüyor. 

Avrupa’nın en prestijli fuarlarından biri olan, İtalya’nın Milano şehrinde 3 yılda bir düzenlenen ve 2012 yılında 50 binden fazla kişinin ziyaret ettiği “PLAST 2015” fuarının Türkiye temsilciliğini de PAGDER üstlendi. 

Türkiye plastik sektörüne yeni, alternatif pazarlar açacak ortamları yaratmayı yılmadan sürdüren PAGDER (Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği), Avrupa’nın önemli fuarlarından biri olarak kabul edilen ve 2012 yılında 50 binden fazla kişinin ziyaret ettiği “PLAST 2015” fuarının Türkiye temsilciliğini üstlendi. Fuar, 5-9 Mayıs 2015 tarihleri arasında İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenecek.

PLAST 2015 Fuarı’nın organizatörü PROMAPLAST srl, PAGDER ve İtalyan Ticaret Odası arasındaki işbirliği ile organize edilecek fuara, Ekonomi Bakanlığı’ndan izin alınması ve yeterli başvurunun olması durumunda İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği) ile birlikte Milli Katılım da gerçekleştirilecek.

51 bin ziyaretçi 1.514 katılımcı firma!

3 yılda bir kez düzenlenen Avrupa’nın en büyük plastik ve kauçuk fuarlarından biri olan PLAST Fuarı’nı, 2012 yılında  50.593 kişi ziyaret etmişti. Fuarda, 1.514 firma plastikten mamuller, plastik işleme makineleri ile plastik teknolojileri, araçları ve materyallerini sergilemişlerdi. Başta İtalya, Almanya, Fransa ve Türkiye olmak üzere, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu ülkelerinden gelen ziyaretçilerin de oldukça ilgisini çekecek olan PLAST 2015 fuarına özelikle, bu bölgeye ihracat yapmak isteyen plastik firmalarının katılımının faydalı olacağı öngörülüyor.

Yüzde 50 fuar desteği

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın 2009/5 sayılı Yurt Dışı Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ’i uyarınca uygulanacak destek oranı -bu seneki değerde devam etmesi halinde- yüzde 50 olacak. Azami destek tutarı ise 15.000 doları geçmeyecek.