Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Papağan Kuruyemiş’ten çocuklar için her gün bir avuç kuruyemiş

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Papağan Kuruyemiş’ten çocuklar için her gün bir avuç kuruyemiş



Papağan Kuruyemiş, Türkiye’de yine bir ilke imza atarak, çocuklar için Papağan Kids’i hazırladı. Hafta boyunca her gün ayrı ayrı tüketilmek üzere bünyesinde 7 çeşit kuruyemiş paketi barındıran Papağan Kids, çocukların dengeli beslenmesine katkıda bulunmak üzere düzenlendi. Papağan Kids, herhangi bir işlemden geçirilmemiş en doğal haliyle sunulan kuruyemişlerden oluşuyor. 

Kuruyemişin çocukların gelişimi için çok önemli bir besin kaynağı olduğunu dile getiren Papağan Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Kani Emekçi, “Ancak tespitlerimize göre çocuklarımız, onlara fayda sağlayacak yeterli düzeyde kuruyemiş tüketmiyor. Bunun için çocuk ve gençlerimize yönelik kuruyemiş alışkanlığı kazandırmak adına Papağan Kids’i uygulamaya koyduk. Papağan Kids’in içeriğinde, sevilen ve besleyici olan kuruyemişlerden haftanın her günü için hazırlanan 7 adet paket yer alıyor” açıklamasını yaptı.  

Her gün bir avuç kuruyemiş

Günlük tüketime uygun 20-25 gramlık paketlerden oluşturulan Papağan Kids’teki kuruyemiş çeşitleri, 7 güne yönelik aşağıdaki tüketim önerisiyle sunuluyor:

 Pazartesi için 20 gram fındık,  

 Salı için 25 gram günkurusu kayısı,

 Çarşamba için 20 gram ceviz,

 Perşembe için 25 gram kuru erik,

 Cuma için 20 gram badem,

 Cumartesi için 25 gram kuru siyah üzüm, 

 Pazar için 20 gram antep fıstığı içi.

Türkiye’nin en inovatif kuruyemiş markası olarak öne çıkan Papağan Kuruyemiş Papağan Kids ile, ülkemizde ve sektöründe ilk kez kuruyemiş çeşitlerini çocuklara ve gençlere özel bir sunumla hazırlamış oldu. Papağan Kids paketlerinde sunulan tüm ürünler, çocukların dengeli beslenmesine katkıda bulunmak üzere düzenlendi. Hiçbir ısıl işlemden geçirilmeyen ürünler, en doğal haliyle çocuklara sunuluyor. Ayrı paketlerdeki 7 kuruyemiş çeşidiyle ilgili besin değerleri de ürün ambalajı üzerinde detaylı olarak paylaşılıyor. 

Ürünlerin faydaları  

Papağan Kids’i oluşturan ürünlerin her biri, çeşitli sağlıklı yönleriyle öne çıkıyor. Kuru Siyah Üzüm, içerdiği minerallerle kemik gelişimine katkıda bulunuyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Fındık, enerji verici ve besleyici özelliğe sahip. Güneşte kurutularak sunulan Günkurusu Kayısı, sindirim sistemini rahatlatıyor, besleyici özelliğe sahip ve cilde iyi geliyor. Badem, beden ve zihin yorgunluğunu giderirken, Antep Fıstığı vücudun protein, vitamin ve fosfor ihtiyacını destekliyor. Omega-3 yağı açısından zengin olan ve bazı ülkelerde beyin gıdası olarak da anılan Ceviz, zihinsel aktiviteyi destekliyor. Vitamin ve mineral deposu olan Kuru Erik ise antioksidan özelliği ile öne çıkıyor. Kalbe iyi geliyor, vücuda zindelik ve kuvvet veriyor.