Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler VIDEOJET®’ den yeni kuşak ultra yüksek hızlı mürekkep püskürtme yazıcısı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

VIDEOJET®’ den yeni kuşak ultra yüksek hızlı mürekkep püskürtme yazıcısı

 

Ürün etiketleme endüstrisi için dünya lideri bir kodlama, yazdırma ve işaretleme ürünleri, sıvıları ve aksesuarları üreticisi olan Videojet Technologies Inc., kendini kanıtlamış 1000 Serisi mürekkep püskürtmeli yazıcılarına eklediği yeni ürününü bugün piyasaya sürdü. Mürekkep hızında en üst noktaya ulaşan Videojet 1620 Ultra High Speed ve 1650 Ultra High Speed, Videojet Precision Ink DropTM sistemini ve Videojet’in patentli CleanFlow™ teknolojisini barındırıyor. 1620 UHS ve 1650 UHS yazıcıları, yüksek hızlı ambalajlama işlemleri için daha fazla kod içeriği sağlıyor. Videojet’in 1650 UHS’de bulunan Kod Güvencesi ve sistem üzeri Üretkenlik Araçları, yüksek maliyetli kodlama hatalarını azaltmaya yardımcı oluyor ve planlanmamış kullanım dışı kalmanın en önemli nedenlerini neredeyse tamamen ortadan kaldırıyor. 

Hız ile içerik arasında tercih yapmaya artık paydos

1620 UHS’nin ve 1650 UHS’nin çıkması artık müşterilere, birlikte yaşamaya alıştıkları giderek artan üretim hattı hızlarında yoğun içerikli kod ile yüksek baskı kalitesi arasında tercih yapma gereği sorununun çözümünü sunuyor. Yüksek hızlı hatlarda daha yoğun içerikli kod basma olanağı, şimdiye kadar mevcut mürekkep püskürtmeli baskı teknolojisinin sınırlarıyla belirleniyordu. 1620 UHS ve 1650 UHS, Videojet’in yenilikçi Precision Ink DropTM sistemi sayesinde mevcut teknolojiyi aşarak endüstri lideri yazıcı kafası teknolojisini güçlü yazılım yetenekleri ve özel formüllü mürekkeplerle birleştiriyor. Bu, uygulamada üreticilerin artık mevcut kodları daha da hızlı ya da mevcut hızlarda daha fazla kod hattını okunurluktan ödün vermeden basabilecekleri anlamına geliyor. Yeni Videojet UHS yazıcılar, içecek ve teneke kutu gibi yüksek hızlı uygulamaların ve süt ürünleri gibi yoğun içerikli ortamların en zorlayıcı koşulları için bile beklentileri aşıyor. Videojet 1620 UHS ve 1650 UHS yazıcılar, önceki sektör referansı Videojet Excel UHS’den %40’a varan oranlarda daha hızlıdır.

Ambalajlama alanında optimizasyon

Kod kalitesi yalnızca kodun okunabilirliği açısından değil basılması gereken kodlarınızı olabildiğince küçük alanlara basma açısından da önemli. Ambalajlama tasarımına milyonlarca dolar harcanırken ürününüzü ve markanızı tanıtmak için bu sınırlı ve çok değerli alandan en iyi şekilde yararlanmak önemli. Videojet’in DYNAMIC CALIBRATION™ teknolojisi, bu hedef ulaşmak amacıyla püskürtme parametrelerini otomatik ayarlayarak en yüksek baskı kalitesine ulaşmak için endüstrinin en gelişkin ölçümlerini ve denetimlerini uyguluyor. Ortam koşulları değiştikçe 1620 UHS ve 1650 UHS, her seferinde üstün baskı kalitesi sağlamak üzere baskı kalitesini optimize ediyor. Yenilikçi Precision Ink DropTM sistemiyle birlikte bu daha yüksek kaliteli kodlama olanağı, daha yüksek içerik yoğunluğuna izin vererek baskı pencerelerinin küçük kalmasını ve ambalajın tasarımına engel oluşturmamasını, öte yandan da tüketici açısından netliğini ve okunabilirliğini korumasını sağlıyor.

Her dakika önemlidir - çalışma süresi yerleşik olarak sağlanır

Gereksinimleri çok olan yüksek hızlı, yüksek çıktılı ortamlarda, üretim hedeflerinize ulaşmak demek hattınızı tam kapasitesinde çalıştırmak demektir. Videojet, planlanmamış hat durmalarının üretkenliği ve dolayısıyla da kârları doğrudan etkilediğinin bilincindedir. Videojet 1620 UHS ve 1650 UHS, planlanmamış çalışma dışı kalma patentli CleanFlowTM yazıcı kafası gibi gelişmiş özelliklerle azaltmaktadır. Kapanmaya neden olabilecek mürekkep birikmelerine direnmek üzere tasarlanmış olan CleanFlowTM teknolojisi, uzun üretim sürelerinin sonunda bile daha güvenilir, daha net ve tutarlı kodlar elde edilmesi için pozitif bir filtrelenmiş hava akışı sağlamaktadır. Benzersiz yazdırma kafası tasarımı ve uzun ömürlü göbek, 14.000 saate varan uzun çalışma süreleri arasındaki planlanmış olağan bakım döngüleri nedeniyle planlanan çalışma dışı kalma sürelerini en aza indirmektedir. 

Süreç iyileştirme için üretkenlik araçları

Videojet 1650 UHS üretkenlik artırmayı bir üst düzeye taşıyor. Kullanıcılar, OEE Kullanılabilirlik ölçümlerine erişmenin yanı sıra, planlanmamış çalışma dışı kalmanın nedenlerini belirleyip ortadan kaldırabilmelidir. Videojet 1650 UHS çalışma dışı kalma bilgilerini, sorunları hızlı ve etkili bir şekilde çözmeyi destekleyecek şekilde mantıksal bir biçimde sunar. Sorunların nedenlerini anlamak, prosesteki sürdürülebilir iyileştirmeler yapma ve başarılı olma açısından kritiktir. Bu yazıcı, çalışma dışı kalmanın teknik ve operatörden kaynaklanan nedenlerini bulmaya yardımcı olmak için Kullanılabilirlik verilerinde ayrıntıya inmeyi olanaklı kılmaktadır. 

Markaların gücünü korumak için kod güvencesi

Bir rakamı yanlış olan kodlar, eksik tarihler, yanlış ürünlerin kodları, yazma hataları gibi kodlama hataları sık yaşanır. Söz konusu hatalar; fire, onarım, yasal yaptırımlar ve tüketiciler açısından olası tehlikeler anlamına gelir ve üreticinin markasına ve dolayısıyla karlılığına zarar verebilir. Operatör hatası, kodlama hatalarının en yaygın nedenidir. Videojet 1650 UHS’de, üretim hatlarını üretken durumda tutmak ve markanın itibarını korumaya yardımcı olmak amacıyla hatalardan korumaya ve hataları önlemeye yardımcı olmak için sistem üzerinde Kod Güvencesi özellikleri bulunur. 

Basit kullanılabilirlik ile endişeleri azaltın

Hem Videojet 1620 UHS hem Videojet 1650 UHS yazıcı, kullanıcıların üretime odaklanması için sınırlı ve basit etkileşime göre tasarlanmıştır. Standart Smart CartridgeTM sıvı sağlama sistemi sıçramaları önler ve doğru sıvının kullanılmakta olduğunu doğrular. 1650 UHS’de bulunan dokunmatik ekranlı büyük, parlak bir arayüz, operatörlerin beş veya daha az dokunmayla sık kullanılan tüm işlemlere erişmesini sağlar. UHS yazıcılar iş parametrelerinin daha iyi kontrol edilebilmesine yardımcı olur ve verimli, üretken bir üretim hattı yönetimi sağlar.

“Yazıcılarımızın maksimum yetenek ve göreve hazırlıkla performans göstermesi için hem planlanan hem planlanmayan çalışma dışı kalmayı azaltma yönünde sürekli çalışmakta kararlıyız. Bu, çalışma dışı kalmanın sonuçları büyük olduğundan yüksek hızlı uygulamalar için özellikle önemli,” diyor Videojet İş Birimi Yöneticisi Jose Gomez. “Ekipmanımızı daha güvenilir olarak tasarlamakla, ekipman etkileşimlerini basitleştirip en aza indirmekle ve daha kolay eyleme dönüştürülebilir bilgi sağlamakla günümüzde piyasada bulunan en uzun çalışır durumda kalma süresini sunan kodlama ve işaretleme çözümünü ürettik,” diye de ekliyor.