Saturday, Sep 21st

Last updateFri, 20 Sep 2024 8am

You are here: Home Article Ürünler Ürün ve hizmet kalitesinde benzersiz anlayış

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Ürün ve hizmet kalitesinde benzersiz anlayış

 

Bu günlerde, ambalaj sektöründe pazara yeni ürün ve tasarımların hızlı ve kaliteli teslimatı müşterileri için oldukça önemli hale geldi. Merkezi İstanbul’da bulunan Elif, hızla değişen pazar dinamikleri ve tüketici trenlerini yakından takip ederek, gerek müşterileri gerekse de tedarikçileri ile yakın ilişki içerisinde geliştirdiği fikirler ile ön plana çıkıyor. 

Bu proaktif yaklaşım Elif’in hizmet ettiği sektörlerin gelecek dönem ihtiyaçları için hazır olmasını, böylece ilk seferde ve doğru zamanda beklentilerin üzerine çıkan ürün ve servis kalitesi ile ambalaj malzemelerinin tedarikini sağlıyor. Özellikle pazar dinamiklerinin oldukça hızlı bir şekilde değişim gösterdiği ve bu nedenle malzeme ve baskı kalitesi ve pazara yeni ürün sunma hızının yanı sıra hizmet esnekliği ve mükemmelliğinin de kritik öneme sahip olduğu hızlı tüketim sektörüne sunduğu çözümlerle fark yaratan Elif’in esnek ambalaj pazarındaki liderliği hizmet sunduğu çok uluslu tanınmış markalar tarafından da tescillenmiştir.

Sürekli inovasyon

40 yılı aşkın bilgi birikimi ve tecrübesi ile Elif, hizmet verdiği gıda, ev bakım, kişisel hijyen, endüstriyel ve perakende sektörlerindeki müşterilerinin ihtiyaçlarına özel tasarlanmış ambalaj çözümleri ve özellikle kişisel hijyen ürün ambalajları için geniş çeşitliliğe sahip kesim hatları ile dünya çapında bilinen esnek ambalaj tedarikçilerinden biri haline geldi. Elif’in diğer esnek ambalaj çözümleri arasında bobin halinde malzemeler ve teknik filmler ile çeşitli özelliğe sahip dik-durabilen torbalar (Stand-up pouch), kurye ve kargo torbaları, emniyet torbaları ve perakende torbaları da bulunuyor. Elif, ayrıca müşterini farklılaştıracak kombinasyonlara sahip ambalaj malzemeleri, yüksek kalite standardı ve müşteriye özel teknolojik çözümler de sunuyor.

Elif’in kalite ve sürdürülebilirlik yaklaşımının yanı sıra sunduğu esneklik ve her bir müşterisinin her bir talebine özel olarak geliştirilmiş çözümlerle cevap verebilmesini sağlayan güçlü teknoloji geliştirme yeteneği, geçtiğimiz yıl, Elif’in üretim hatlarından 64 yeni ürün çıkmasını sağladı. Elif, müşterilerini bir adım öne çıkaracak, iş verimliliği ve performansını artıracak inovatif ürün ve çözümleri, deneyimli ekibi, müşterileri ve tedarikçileri ile sürdürdüğü projeler ve işbirlikleri sonucu ortaya çıkardı. 

2013 yılında, Elif tarafından üretilen en yenilikçi ürünlerden biri olan yeni kurdelalı hijyenik ped ambalajı da bu ürünlerden biri. Kurdelası sayesinde yeniden açılıp kapatılabilen bu yeni hijyenik ped ambalajı, Elif’in sektöründe lider müşterisinin önderliğinde, Elif ve makine üreticisinin işbirliği ile geliştirildi. Kurdelanın torbaya tam otomatik üretim hattına entegre edilmesiyle şık bir yeniden kapatılabilme özelliği kazanan bu yenilikçi ambalaj, piyasadaki standart hijyenik ped ambalajlarının yanında heyecan verici bir alternatif sunuyor.

Elif için özel olarak geliştirilen bu özel makine, farklı teknolojisi ile tamamen otomatik olarak ambalaj kenarları boyunca kurdela geçirme ve kurdela üzerinde düğüm atma yeteneğine sahip ilk ve tek üretim hattı.

İnovatif ambalaj, raflardaki şık ve zarif görünümü ile özellikle genç hijyenik ped kullanıcılarının ilgisini çekerken, yeniden kapanabilme fonksiyonu sayesinde tüm tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Ambalajın feminen ve şık görünmesini sağlayan kurdela, kullanıcıların, ambalajın perforasyonu yırttıldıktan sonra basit bir şekilde yeniden kapanıp açılmasına yardımcı olurken, kullanım sırasında ürünlerin güvenli ve düzgün saklanmasını da sağlıyor.

Altın ödüllü kalite

Flekso baskı teknolojisinde gerçekleştirdiği yeniliklerle sektörünün öncüleri arasında yer alan Elif, en son teknik ve teknolojileri kullanarak ürettiği Elif Kuruyemiş Ambalajı ile Ambalaj Ay Yıldızları 2013 yarışmasında altın ödüle layık görüldü. Grafik tasarımın malzeme yapısı, baskı tekniği/teknolojisi ve kalitesinin bütünleşik kullanımı ile ön plana çıkarıldığı ödüllü ambalaj, marka sahiplerinin beklentilerinin her anlamda karşılamayı amaçlıyor.

İçerdiği ürünü optimum şekilde koruyup saklayan malzeme yapısını ambalajın grafik tasarımda da kullanan Elif, satış noktalarında sergilemeye uygun formu, canlı, parlak ve kuvvetli renklerin film üzerine eşsiz aktarımını sağlayan baskı öncesi hazırlığı ve grafik tasarıma üçüncü boyut kazandıran baskı tekniği ile müşterilerinin ürünlerini raflarda benzerlerinden farklılaştırmayı amaçlıyor. Yüksek çözünürlüklü baskı teknolojisini Dünya çapında ilk uygulayan firmalardan biri olan Elif, bu konudaki tecrübesini aktardığı ambalajın, film yapısını da kullanarak yüksek albeniye sahip inovatif bir ambalaj çözümü sunarken gerçekleştirdiği başarılı flekso baskı uygulamaları ile müşterilerine esnekliğin yanı sıra maliyet etkinliği de sağlamakta.

Elif’in gıda sektörüne, özellikle şekerleme, kuruyemiş ve aperatifler için, yönelik ürettiği Altın Ödüllü inovatif çözüm, marka sahiplerine ambalaj özelliklerinin optimum bir kombinasyonunu sunuyor. Elif Kuruyemiş Ambalajı, baskı kalitesi ile  marka algısını arttırmanın yanı sıra yüksek performanslı laminasyon ve bariyer yapısı ile de dikkat çekiyor. Ambalaj, oksijen ve nemi ürünlerden uzak tutan bariyer özellikleri ile uzun raf ömrü sağlayarak özellikle gıda ürünlerinin vitamin ve aromasının korunmasını garanti ederken formu tüketici ile marka arasında geniş bir iletişim platformu sağlıyor. 

Fleksibl ambalaj pazarındaki teknoloji ve tekniklerdeki en güncel yenilikleri yakından takip eden ve bu yenilikleri hızla hizmet portföyüne ekleyen Elif, son teknoloji makinelerden oluşan üretim parkuru, flekso baskı teknolojisinde saygınlık kazanmış engin deneyimi ve AR&GE çalışmalarının yarattığı katkıyla, Flekso baskı tekniğinde ve ürün kalitesinde her zaman sektör standartlarını yükseltmeyi ve müşterilerine özel geliştirdiği çözümleri 360˚ Somut Mükemmellik anlayışı ile sunmayı hedefliyor.

Başarıya giden yolda farklı bir yaklaşım

Elif sürdürülebilir kalkınmayı, uzun dönemli ekonomik başarıyla çevrenin korunmasının ve sosyal sorumluluğun bir bileşimi olarak görmektedir.Elif sürdürülebilirlik alanında gerek müşterileri gerek yetkili otoriteler tarafından ödüle layık görülmüş pek çok başarılı projeye imza attı.

Elif, P&G Tedarikçi Çevresel Sürdürülebilirlik Skorkartı’nda mümkün olan en yüksek puanı alan şirketlerden biri olamasının yanı sıra, enerji tüketimi minimizasyonu programı, Elif Energy NOsume, Coca-Cola’nın prestijli Yeşil Tedarikçi Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca  SEDEX ve Küresel İlkeler Sözleşmesi üyesi olan Elif,  iş, çevre ve toplum için olan sosyal  sorumluluk projelerine devam ediyor.

Kapasite artırımı

Gerek mimarisi, gerek alt yapısı, gerekse de teknolojisi ve yüksek kapasitesi ile Elif dünyanın en önemli fleksibl ambalaj üretim tesislerinden birine sahip olan Elif’in İstanbul’daki örnek fabrikası 55.000 m2’si tek çatı altında toplanmış kapalı alan olmak üzere, 110.000 m2 toplam alanı kaplıyor. Fabrikada yılda yaklaşık 55.000 ton üretim gerçekleştiriliyor.

Elif, sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda yeni yatırımlar ile İstanbul’da bulunan örnek fabrikasında sürekli ve planlı olarak kapasite ve kapabilite arttırımı gerçekleştiriyor. Müşterilerinin giderek artan ve değişen fleksibl ambalaj ihtiyacına en hızlı ve kaliteli şekilde yanıt vermek için Elif, 2013 yılında özellikle eksturusyon, baskı ve kesim bölümlerini yeni yatırımlarla geliştirdi.

Müşterilerine değer maksimizasyonu yaratmak, bilgi ve operasyon kalitesini bir adım ileri taşımak ve yerelleştirilmiş küresel hizmet ve dünya çapında tedarik esnekliği sunabilmek için Elif, mevcut ERP sistemini SAP uygulamaları ile başarıyla yeniden yapılandırdı. Amerika, Asya ve Avrupa’ya olan ihracatları ile hızla gelişen küresel bilinç ve iş hacmi ile Elif, sadece üretim süreçlerinde değil tüm süreçlerinde süreklik mükemmellik anlayışı için çalışıyor. Yeni tam kapsamlı ERP sistemi Elif’in müşterilerinin küresel ambalaj ortağı olma stratejisinde daha rekabetçi ve duyarlı olmasında kaldıraç görevi görecek. 

Yeni pazarlar için yeni yatırımlar

Elif, ürün ve kalite sürekliliğini koruyarak, dünyanın 50 farklı ülkesindeki pek çok fabrika için ambalaj malzemesi tedariği sağlamakta. Avrupa’daki önemli pazarların yanı sıra, Kuzey Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Asya’ya pek çok müşteri ile işbirliği içerisinde bulunan Elif, geçtiğimiz yıl kuruluşunun 40. Yıldönümünü, konsept fabrikasının bir modeli olacak Mısır’daki yeni fabrikası için çalışmalara başlayarak kutladı. Önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi planlanan bu yeni son teknoloji ürünü fabrika şirketin Orta Doğu ve Afrika operasyonlarının merkezi olacak.

Gerçekleştirilen kapasite artırımı ve Mısır’da ki yeni fabrikası ile Elif yeni pazarlardan gelen talepleri karşılamayı amaçlayan Elif, büyüme stratejisine paralel olarak yurtdışı pazarlama ve satış faaliyetlerini de yoğunlaştırmış bulunuyor. Elif, bu kapsamda, gerek mevcut uluslararası müşterilerine gerekse de potansiyel müşterilerine kalite ve performansın yanı sıra tedarik esnekliği ve daha verimli üretim olanağı ile optimum iş sonuçları sunmak için çalışmalarına devam ediyor.