Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Technology Shrink ambalaj makinelerinde ihtiyaca uygun çözümler

Shrink ambalaj makinelerinde ihtiyaca uygun çözümler

Shrink ambalaj makineleri alanında 1990’lı yıllarda üretime başlayan PAN Makine, 30 yılı aşkın tecrübe ve birikimiyle faaliyetlerine başarılı bir şekilde devam ediyor. Şirket, değişen müşteri isteklerine en hızlı cevabı shrink makinelerinde yaptığı sıcak çene uygulamaları ve otomatik besleme sistemleri ile veriyor.

Uzun yılların emeği karşısında yurtiçinde geniş kapsamda müşteri portföyüne sahip olan PAN Makine, ambalaj sektörüne değişik özelliklere sahip otomatik ve yarım otomatik shrink makinesi seçenekleri sunuyor. 90’lı yıllarda Mehmet Karaca öncülüğünde özellikle Libya, Romanya, Bulgaristan ve Rusya’ya ihracat ivmesi yakalayan şirket, bu yükselişi düşürmeden aynı zamanda yurtdışına bayilikler de veriyor. Şirketin Doğu Blok ülkelerinde neredeyse her ülkede bayiliği bulunuyor.

PAN Makine Firma Ortağı Hakan Selam makinelerinin tasarımı, kalitesi ve kullanım alanları hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veriyor; “Shrink makinelerimiz gıda başta olmak üzere kozmetik, tekstil, matbaa, otomotiv ve diğer sektörlerde uzun yıllardır kullanılmaktadır. Bu sektörlerde yüzlerce makinemizin olması bizlerin tercih edilen marka olduğunu göstermektedir. Yerli ve milli üretim olan makinelerimizi son teknoloji sistemler ve Ar-Ge mühendisliği ile birleştirerek üretmekteyiz. Butik üretimde ise ürüne uygun makineler tasarlayan şirketimiz, çok fonsiyonlu ve kapasiteli sistemleri otomasyon mekanik gruplarının bir arada özverili çalışması sonucu kullanışlı ve ekonomik makineler olarak üretmektedir.”

Açıklamalarına pandemi ile birlikte ambalaj sisteminin son zamanlarda daha bir anlaşılır duruma geldiğini ve insan hayatı ile sağlığı konusunda ne kadar önemli olduğunun altını çizerek devam eden Hakan Selam; “Ürünlerin pazarlanmasında sessiz ama çok etkili bir özellik olan ambalaj son dönemde pandemi ile gelen sorunları aşmaya tamamen yardımcı olmuştur. Bu başarılı çalışmalar Ar-Ge mühendisliği ile üreticiye seri bir ambalajlama ve aynı zamanda ucuz maliyet sunmuştur. Ülke genelinde maliyetlerin artması sonucu üreticilerin bu maliyetleri aşağıya nasıl çekeğini araştırır hale gelmesi bizlere de alternatif ambalaj seçeneklerini uygulama yolunu göstermiştir. Karton ve hammadde fiyatlarının artışı sebebi shrink makinelerinde kartonsuz imalat son dönemde gündemde yerini almıştır. Maliyetlerin aşağıya düşmesi için imalatçılara kartonsuz ambalaj sitemleri konusunda tavsiye vermekteyiz. Shrink ambalaj makinelerinde son dönemde PAN Makine olarak yıllık üretimimizin %80 gibi bir kısmını otomatik shrink makinesi almıştır. Buradan da anlaşıldığı gibi seri üretime geçen üreticilerimiz çoğalmış ve bu seri imalatı karşılamak için otomatik hatlar almaya başlamıştır” diyor. 

Şirket olarak müşteri memnuniyetine çok önem verdiklerini, üretimini yaptıkları yeni nesil shrink ambalaj makinelerinin yurtiçi servis ağını genişlettiklerini ve Anadolu’da servis bayileri oluşturduklarını belirten Hakan Selam sözlerini şöyle tamamlıyor; “Gerek teknik servis gerekse müşteri danışma imkânımızla hizmetimiz 7 gün devam etmektedir. Müşterilerimize 7 gün depodan yedek parça garantisi sunmak ile birlikte aynı zamanda maksimum 24 saat içinde servis hizmetimiz ile hedefimizi net olarak göstermekteyiz. PAN Makine ailesi olarak günümüzde ikinci nesil olarak idealist ve hedefleri olan istikrarlı bir firmayız. Zaten sürdürülebilir olmanın yolu da hedeflerimizin olmasıdır.”

PAN MAKİNE