Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology Şangay’daki Chinaplas’ta tıp plastiği çözümleri

Şangay’daki Chinaplas’ta tıp plastiği çözümleri

Alman plastik enjeksiyon makinesi üreticisi BOY için 25-28 Nisan 2022 tarihleri arasında Şanghay’da düzenlenecek 2022 ticaret fuarı Chinaplas beklentilerle dolu olacak.

BOY 25 adındaki makineler tıbbi plastik üretimi konusunda çeşitli sunumlara sahip olacak. Fuarda çalışacak bir BOY 25 E'de, tıbbi bir solunum maskesi için filtre elemanlarının iki yanal çerçeve parçası önceden prefabrik olarak imal ediliyor. Sonraki bir çalışma adımında, önceden kalıplanmış çerçeve parçasına bir elastomer sızdırmazlık dudağı takılıyor. Polikarbonat  (Makrolon 2207) enjeksiyonuyla elde edilen çerçeve parçaları bir tutucu ile 2 gözlü kalıptan çıkarılıyor. Daha sonra yolluk ayrılarak parçalar bir taşıma bandına yerleştiriliyor. Pnömatik olarak çalıştırılan taşıma ünitesi ve taşıma bandı, BOY 25 E'nin güvenlik kapısının altına yerden tasarruf sağlayacak şekilde yerleştirilmiş. 250 kN kapama kuvveti ve sadece 1,8 m² kaplama alanıyla uzun süredir devam eden başarı modeli, kolay erişilebilirlik ve bireysel otomasyon ekipmanı için desteklenmiş iki plakalı bir kapama ünitesine sahip.

Yedi farklı vida çapıyla BOY 25 E, 76,5 cm³'e kadar plastikleştirme hacimleri sunuyor. Enerji tasarruflu servo motorlu pompa tahriki, çok düzgün çalışmada dinamik bir çalışma sağlıyor.

Alman üretici, ayrıca tıbbi teknoloji uygulamasına sahip BOY XS makine modelini de sunuyor. Makine, ameliyatta kemik kırıklarını düzeltmek için kullanılan PP'den yapılmış küçük bir Osteosentez plakası üretiyor. Ağırlıklı olarak mikro enjeksiyon kalıplama ve çok küçük parçalar için kullanılan enjeksiyon kalıplama makinesi 100 kN kapama kuvvetine sahip. BOY, en küçük enjeksiyon kalıplama makinesinde, "ilk giren ilk çıkar" ilkesine göre çalışan, kanıtlanmış pistonlu plastikleştirme vidasına da güvendiğini belirtiyor. 8 ila 18 mm arasındaki vida çaplarıyla, sürekli endüstriyel işletimde 0,06 ila 15,3 cm³ arasında plastikleştirme hacimleri mümkün.

BOY İhracat Müdürü Christian Storz, Chinaplas'a katılımdan bir sinyal etkisi bekliyor: "Ultra kompakt enjeksiyon kalıplama makinelerimiz ve yüksek hassasiyetli çözümlerimizle Çin plastik pazarındaki kullanıcılar için ideal ortak olduğumuza inanıyoruz. Uzun süredir devam eden temsilcimiz Andeli Co. Ltd. ile birlikte, bu yıl ticaret fuarındaki geleneksel, başarılı varlığımızı tekrar teyit etmek istiyoruz ve çok sayıda müşteri ve yeni müşteri ile ziyaretleri ve görüşmeleri dört gözle bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Şirket Profili

Boy GmbH & Co. KG, dünya çapındaki kullanıcılara 1.250 kN'ye kadar kapama kuvvetlerine sahip, enjeksiyon kalıplama makineleri sağlayan üreticilerinden biridir. Makinelerinde, kompaktlık, dayanıklılık, hassaslık ve enerji tasarrufu gibi özellikler sağlamaktadır. Yenilikçi konseptler ve çözümler için de çalışan firma, kurulduğu 1968 yılından bu yana dünya çapında yaklaşık 50.000 enjeksiyon makinesi teslim ettiğini bildiriyor. Ayrıca, mühendislik performansına ve birinci sınıf "Alman malı" işçiliğine özel önem vermeye devam ettiğini belirtiyor.