Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology Mimsan “Paket Tip Buhar Santrali STEAMPACK”i pazara sundu

Mimsan “Paket Tip Buhar Santrali STEAMPACK”i pazara sundu

Isıtma sektöründe 38 yılı aşkın deneyimiyle faaliyetlerine devam eden Mimsan, ileri teknolojileri üretim süreçlerine entegre ederek, yeni model ve kapasite alternatifleriyle sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket son olarak kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda fonksiyonel çözümlerle modernize ederek, geliştirdiği “Paket Tip Buhar Santrali STEAMPACK”i pazara sundu. 

Petrokimya, gıda, kağıt, ilaç, plastik gibi çok sayıda sektörün proses buhar ihtiyacını sağlamak amacıyla Mimsan Ar-Ge mühendisleri tarafından geliştirilen “STEAMPACK Buhar Santrali”, yüksek donanım özellikleriyle üst segment bir ürün olarak göze çarpıyor.

Çevresel sürdürülebilirlik konusuna öncülük ediyor

İlk yatırım maliyeti, bakım ve işletme giderleri açısından ideal bir çözüm sunan yeni ürün ile düşük atık gaz emisyonu ve yüksek enerji verimliliği sağlamayı hedefleyen şirket, çevresel sürdürülebilirlik konusuna öncülük etmeye devam ediyor.

4-10 bar arası işletme basıncında 500kg/h-5.000kg/h kapasite aralığında ve Tak-Çalıştır mantığı ile dizayn edilen STEAMPACK, şase üzerine monte ediliyor. Bu özelliği ile kolay taşıma ve kolay kurulum imkânı sunuyor. 

Uzaktan erişim özelliği sayesinde mobil cihazlardan anlık olarak; sistem baca sıcaklığı, brülör çalışma durumu, pompa çalışma durumu, sistem basıncı ve buhar sıcaklık değerleri kontrol edilip, müdahale edilebiliyor.  

Alev-duman borulu, gaz yakıtlı ve kendinden ekonomizörlü olan yeni model, monoblok paket içerisinde; degazör, kondens ve ekonomizörü standart olarak sunuyor. Özel tasarımı sayesinde baca gazından maksimum ısı transferi sağlayıp, kazan çıkış sıcaklığını 150 °C seviyelerin altına düşürüyor, bu sayede sistem verimini de yüzde 93 mertebesinde tutuyor.

MİMSAN