Thursday, Apr 18th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Technology Plastik kırma makinelerinde yaratıcı çözümler

Plastik kırma makinelerinde yaratıcı çözümler

Günümüzde hammadde fiyatlarından dolayı ve çevreyi korumak için geri dönüşüm olmazsa olmaz bir hale gelmiştir. Bununla beraber üretim maliyetlerinin düşürülmesi amacı ile çıkan fireli ürünler kırma makineleri ile kırılarak bazı proseslere belli miktarlarda katılmaktadır.

Kırma makinesi seçerken ürünün et kalınlığı, ebatları ve cinsi önem teşkil etmektedir. Buna göre kırma besleme ağzı uzunlukları ve motor gücü seçilmelidir.

Ürünün ve hammaddenin cinsine göre parçalı ya da düz bıçak diye adlandırılan kırma makieneleri seçilmektedir.

Genelde yumuşak ve naylon tarzı malzemeler için düz bıçaklı kırmalar kullanılması gerekirken, daha rijit ve takoz tarzı malzemeler için parçalı bıçaklı kırmalar tercih edilmelidir.

TG serisi kırma makineleri, makine yanı yolluk kırma için kullanılmaktadır.

XMG serisi kırma makineleri makine yanı, direk motordan tahrikli ve düşük devirli olması sebebiyle, daha az toz ve daha az ses yapmaktadır. Özellikle PC ve PA66 gibi kırılırken çok fazla toz yapan mühendislik plastiklerini kırmak için ve kauçuk tarzı malzemeleri kırmak için idealdir.

TGP Serisi kırma makineleri genel amaçlı kullanıma uygun olup, sert ve takoz tarzı malzemeleri kırmak için en uygun çözümdür. Kırılan malzemeler makinenin altındaki hazneye birikmektedir. Opsiyonel olarak akuple edebileceğiniz emiş grubu sayesinde kırılan malzemeyi otomatik olarak istediğiniz yere boşaltabilirsiniz.

TGD serisi kırma makineleri genellikle yumuşak ve naylon tarzı malzemeleri kırmak için uygundur. TG serisi kırma makineleri izolasyonlu seri olup, kendi üzerine akuple emiş grubu sayesinde kırılan plastiklerin otomatik olarak çuvala veya bir hazneye taşınmasını sağlamaktadır. Hidrolik olarak açılıp kapanabilen haznesi sayesinde temizlik ve bakım kolaylığı sağlamaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEPRO MAKİNE