Sunday, Nov 24th

Last updateWed, 13 Nov 2024 8am

You are here: Home Technology Kozmetik ambalajda PCR? Hepsi bir teknoloji meselesi

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Kozmetik ambalajda PCR? Hepsi bir teknoloji meselesi

Resim1: Test serisi için, şişeler saf PCR’den (solda) ve ayrıca içinde ve dışında işlenmemiş bir malzeme tabakası bulunan şişelerden yapılmıştır.Şişirme kalıplama uzmanı W.MÜLLER, ambalajda tüketim sonrası geri dönüştürmelerin (PCR) kullanımı için iki yöntemi test etti. İlk incelenen varyantta, Polikloropren kauçuk (PCR) katmanı iki yeni malzeme katmanı ile çevrilidir, ikinci varyantta iç kısım dâhili bir plazma kaplaması ile korunmuştur. Her iki varyant, saf PCR'den yapılmış içi boş gövdelere göre önemli ölçüde daha düşük migrasyon değerlerine sahipti.

W. MÜLLER, şişirme kalıplama prosesinde, içi boş nesnelerin üretiminde PCR kullanımı konusunda uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir. 3 katmanlı koekstrüzyon sistemi olarak adlandırılan yapıda ReCo3 ile, içi ve dışı işlenmemiş bir katmanla çevrelenmiş bir PCR katmanından oluşan şişeler üretilebilir. Bu şekilde, işlenmemiş malzeme, işlem sırasında PCR ile değiştirilebilir ve yine de PCR’den istenmeyen göç azaltılabilir.

% 100 geri dönüştürülmüş 1 litre hacimli yuvarlak şişelerin göç (migrasyon) davranışının ReCo3 işlemiyle üretilenlerden ne kadar farklı olduğu yapılan bazı testler sonucunda ortaya kondu. İki sertifikalı PCR tipi seçildi ve bir şişe saf malzeme ve bir şişe dış tabakada normal işlenmemiş bir tabaka ile üretildi. SGS INSTITUT FRESENIUS, Taunusstein’da, küresel migrasyon (madde geçişleri) ve potansiyel olarak etkileşebilecek safsızlıklar, reaksiyon ve bozunma ürünleri (NIAS) için taramalar gibi çeşitli migrasyon testleri gerçekleştirildi. Küresel migrasyon, DIN EN 1186 2002-07’ye göre test edildi ve sonuçlar, her durumda 10 mg / dm2’lik (AB) 10/2011 sayılı yönetmeliğin yasal gerekliliğinin altındaydı.

Ancak W. MÜLLER, testlere dayanarak ReCo3 şişelerinin saf geri dönüştürülmüş şişelere kıyasla daha düşük bir küresel geçiş sergilediğini gösterebildi. Bu aynı NIAS testinde, geçiş konsantrasyonlarındaki önemli bir azalma ile de doğrulanmaktadır.

Resim 2: İkinci test serisi için iki şişe tamamen PCR’den yapılmıştır. Sağdaki şişe, Delta Engineering’den bir CHF kaplaması ile sağlanmıştır.Bu tür üç katmanlı sistemlerde geri dönüştürülmüş içeriği artırmak için, çevreleyen katmanlar mümkün olduğu kadar ince ve yine de stabil olmalıdır. Plastik tabakalara ek olarak, plazma kaplamalar da koruma amaçlı olarak uygundur. İkinci bir deney serisinde, FABES Forschungs-GmbH, Münih, Belçikalı Delta Engineering şirketi tarafından içeriye uygulanan bir CHF katmanının (CHF karbon - C, hidrojen - H ve florin - F anlamına gelir) göç (migrasyon) davranışını nasıl etkilediğini araştırdı. Plazma yardımı ile süreçte bir bariyer oluşturuldu. Bu şişeler, Der Grüne Punkt sponsorluğundaki Systalen 70000 na 002 HDPE'den yapılmıştır.

Testler, kaplamanın migrasyonu (madde geçişi)  büyük ölçüde azalttığını gösterdi. Kaplanmamış şişede 76 madde tespit edilirken, CHF kaplı şişede sadece 5 tane ortaya çıktı. CHF kaplaması için florin kullanıldığından, hiçbir kalıntı oluşmadığından emin olmak için kaplanmış şişeyle ek testler gerçekleştirildi. Sonuç olarak hiçbir madde tespit edilemedi. Bu nedenle şişeler, duş jeli gibi "Durulama" ürünleriyle doğrudan temas için de uyumludur.

Resim 3: ReCo3 ile yapılan bir şişenin enine kesitinde, işlenmemiş malzemenin iki dış tabakası ve iç PCR tabakası görülebilirİlgili araştırma enstitüleri, sonuçlar örneğin şişenin boyutuna ve amaçlanan kullanıma bağlı olduğundan ve başlangıç materyallerinin partiden partiye değişebileceğinden, kullanıcıların kendi risk değerlendirmesini yapmaları gerektiğini belirtmektedir.

Genel Müdür Christian Müller şunları söyledi: "Hassas ürünlerin paketlenmesi için plastik geri dönüşümlü ambalajların kullanılmasının mümkün olduğunu testlerle göstermeyi başardık. Doğru teknoloji ile geri dönüştürülmüş malzemeden dolum malzemesine herhangi bir gösterilmiş migrasyon (geçiş) riski yoktur. Bulgular, kanıtlanmış ReCo3 sürecimizin bu gereksinimleri tam olarak karşıladığını doğrulamaktadır. Plazma kaplamasıyla da başka bir koruma olasılığını test ettik. Sonuçlar, müşterilerimiz ilgilenirse bu teknolojiyi gelecekte bir tamamlayıcı unsur olarak sunmaya teşvik etti. Ortağımız Delta Engineering ile birlikte müşterilerimizin geri dönüşümlü ambalaj kullanmasını kolaylaştırmak istiyoruz.”

W.MÜLLER