Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology Stäubli’den üç TX2-6 eksenli robot modeli

Stäubli’den üç TX2-6 eksenli robot modeli

Stäubli orta yük taşıma kapasite aralığı için üç yeni 6 eksenli robotunu görücüye çıkardı: TX2-140, TX2-160 ve TX2-160L. Şirket mevcut TX2 neslini genişleterek toplamda dokuz model çıkarıyor. Sağlam yapıları ve akıllı tasarımları, onları zorlu ortamdan sterilize ortamlara kadar değişen koşullar için ideal seçim haline getirirken yüksek düzeyde güvenlik ve bağlanabilirlik sağlayabiliyorlar.

TX2-140, 1.510 mm'lik bir erişime ve TX2-160 ise 1.710 mm'lik sahip. Her ikisinin de maksimum 40 kg yük kapasitesi bulunuyor. TX2-160'ın uzun kollu versiyonu olan TX2-160L; 2.010 mm'lik erişim mesafesine ve maksimum 25 kg yük kapasitesine sahip. Bu yeni modellerle Stäubli şimdi kompakt TX2 90 ile büyük TX2-200 arasındaki boşluğu kapattığını belirtiyor. 

Örnek gösterebilecek dinamik değerleriyle birlikte alındığında örneğin 5. eksende 1.500 ° / s'lik maksimum hız bu en kısa döngü sürelerinin elde edilebileceği anlamına geliyor. Dahası, Stäubli’nin tescilli sürücü teknolojisinin artık 5. eksende de kullanılması, önceki RX160 modeline kıyasla bileğin sertliğini önemli ölçüde artırıyor.

Temiz ve ince 6 eksenli robotlar 

Yeni makinelerin bir diğer özelliği ise temiz oda uyumluluğu için elverişli kompakt tasarımları ile öne çıkıyor. Geniş ve verimli bir çalışma zarfına sahip olup konturları bozacak harici kablolar veya hortumları bulunmuyor.

Tüm ortam ve besleme hatları, IP 65 koruma sınıfı standardıyla (isteğe bağlı olarak basınç ünitesi IP 67) tamamen sızdırmaz şekilde bir mahfaza içinde çalışıyor, bağlantılar talep üzerine robot kaidesinin altına dikey olarak gizlenebiliyor ve ölü alanlar ise sistematik olarak önlenebiliyor. 

Temiz oda uyumlu özellikleriyle yeni 6 eksenli robotlar, standart uygulamaların yanında hassas üretim ortamlarında kullanım için de eşit derecede uygunluk sağlıyor. İkinci durumda, üreticinin ilaç, tıp, fotovoltaik, metal, otomotiv ve ilgili sektörlerdeki uygulamalara özel bir odaklanması var. TX2 serisinden bilinen özel versiyonlarda - HE (Nemli Ortam), ESD (Elektrostatik Deşarj), Temiz Oda ve Stericlean varyantları - kademeli olarak uygulamalarda kullanılabilir hale geliyor.

Üretici, yeni robotların ultra kompakt tasarımından da özellikle gurur duyuyor. Bu bağlamda Stäubli, imalet hücrelerinin ve hatlarının minimal bir alanda gerçekleştirilmesine izin verecek kadar küçük bir ayak izine sahip, kolay entegre edilebilen altı eksenli bir robot ile birçok entegratörün ve son kullanıcının isteklerini karşılıyor. TX2-160 için iki montaj seçeneği mevcutken - yani zemin ve tavan - TX2-140 herhangi bir açıda dikey bir yüzeye tutturulabilir ve 360 ° montaj seçeneklerine izin veriyor.

Tek tip kontrol teknolojisinde öncü 

Önceki model RX160'ın TX2-140 / 160 ile değiştirilmesi başka bir belirleyici avantaj getirdi: şimdi tüm 6 eksenli robotlar aynı kontrol teknolojisi üzerinde çalışıyor ve bu da dijital olarak ağa bağlı üretim ortamlarında çoklu robot çözümlerinin uygulanmasını kolaylaştırıyor. Hafif ve kompakt CS9 kontrolörü ve gelişmiş güvenlik özellikleri ile TX2 serisi, insan-robot işbirliğinde yeni bir sayfa açıyor. İlk defa MRC (Man Robot Collaboration) konseptlerini standart robotlar ile üretkenlikten ödün vermeden gerçekleştirmek mümkün hale geldi. Bu özellik orta taşıma kapasite aralığındaki yeni modeller için de geçerli.

TX2 serisinin yeni üyeleri ayrıca her bir eksende bir dijital güvenlik kodlayıcısına ve entegre bir güvenlik PCB'sine sahip. Tüm güvenlik fonksiyonları SIL3 / PLe güvenlik kategorisinin gereksinimlerini karşılıyor. Bu, operatörler ve proses ekipmanı için yüksek düzeyde koruma sağlıyor. Yeni robotların kapsamlı güvenlik özellikleri, Endüstri 4.0 uyumluluğu (OPC-UA sunucusu dahil), mekanik nitelikleri ve ortalamanın üzerindeki bakım aralıkları, geleneksel veya dijital olarak ağ bağlantılı ortamlarda üretkenliği garanti ediyor.

Stäubli