Thursday, Apr 18th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Technology FANUC en büyük SCARA modeli olan SR-12iA’i piyasaya sürdü

FANUC en büyük SCARA modeli olan SR-12iA’i piyasaya sürdü

SR-12iA, yüksek taşıma kapasitesi ve kompakt tasarımı ile ambalajlama dünyasına yepyeni imkânlar sunuyor.

FANUC, kendi SCARA sınıfındaki robotlara göre 10 kg üzerindeki taşıma kapasitesine sahip ilk robot olan SR-12iA'yı robot kadrosuna ekledi. 0,30 kgm2 bilek ataleti ve 12 kg taşıma yükü kapasitesindeki SR-12iA; kompakt tasarımıyla müdahale alanını asgariye indiriyor ve birçok sektör için etkin olduğu kadar uygun maliyetli bir çözüm sunuyor. 

Daha büyük parçaların montajı için uygunluk

12 kg taşıma kapasitesindeki kompakt SR-12iA; küçük, hafif ve dâhili olarak yönlendirilmiş iç kabloları ile temiz bir görüntü sergiliyor. Bu niteliğiyle robot, müdahale alanını asgariye indirgiyor ve her montaj ve ambalajlama hattına entegre olabiliyor. 280 x 364 mm boyutu, 53 kg ağırlığı ve 900 mm erişim alanı ile alan ve hareket aralığı bakımından azami verimlilik sağlayan SR-12iA; aynı zamanda performanstan da ödün vermiyor. Yüksek taşıma kapasitesi ve bilek ataleti, daha büyük tutuculara ve dolayısıyla daha büyük parçaların montajına olanak sağlıyor. FANUC'un bugüne kadarki en yüksek kapasiteli SCARA robotu, azami 250 N aşağı itme kuvvetiyle güneş panelleri veya batarya kutuları gibi büyüyen uygulama alanları için ideal bir çözüm sunuyor. Öte yandan SR-12iA, hızlı montajın tüm gereksinimlerini karşılayarak yüksek verimliliği garanti ediyor.  

Ambalajlama uygulamaları için en iyi alternatif

SR-12iA, SCARA robotlarının standart uygulamalarının ötesinde donatılabiliyor. 12 kg taşıma kapasitesi ve 0,30 kgm2 bilek ataleti, bu modeli ambalajlama uygulamalarında geçerli bir alternatif haline getiriyor. Geleneksel hat içi aktarım ünitelerine kıyasla SCARA robot sadece daha küçük değil, aynı zamanda maliyet anlamındaki verimliliğiyle öne çıkıyor. FANUC Europe GmbH bünyesinde Robotik Ürün Yöneticisi olarak çalışan Thomas Schneider, "Her ne kadar geleneksel bir altı eksenli robota ihtiyaç duyan ambalajlama uygulamaları varsa da, basit bir ambalajlama uygulaması her zaman 6 eksen kullanımına ihtiyaç duymaz. Bu gibi senaryolarda 12 kg taşıma kapasitesine sahip bir SCARA robot tamamen yeterli olur" diyor. 

Üstün donanım, yüksek performans

Tüm FANUC robotları gibi SR-12iA da FANUC'un son teknoloji ürün yazılımı ve özelliklerine sahip SR-12iA; FANUC’un entegre görüntü işleme aracı iRVision®, lojistik yazılımı iRPickTool®, konveyör izleme, çok çeşitli fieldbus bağlantıları, entegre güvenlik fonksiyonları ve hemen hemen tüm mevcut robot yazılımı seçeneklerini destekleyen R-30iB Compact Plus Kontrol Cihazı ile eksiksiz bir donanım sunuyor. Kolay kurulum ve programlama için El Kumandasıyla veya El Kumandasız olarak tercih edilebilen robot, FANUC tabletlerde veya bilgisayarlarda çalıştırılabilen, çeşitli web tarayıcıları aracılığıyla kolaylıkla ulaşılabilen programlama yazılımı iRProgrammer®'ı bünyesinde barındırıyor.  RoboGuide® offline simülasyon yazılımı ise bir toplama veya ambalajlama projesini verimlilik, erişim ve robot dayanıklılığı bakımından herhangi bir finansal risk alınmadan veya pahalı mekanik tasarımlar yaratmadan önce kontrol edebiliyor. Böylece FANUC, çeşitli toplama ve ambalajlama uygulamaları için tek noktadan bir çözüm üretiyorken, SR-12iA ise SCARA robotları dünyasına kanıtlanmış FANUC kalitesiyle giriyor.

FANUC