Sunday, Nov 24th

Last updateWed, 13 Nov 2024 8am

You are here: Home Technology Haberler Made in Italy endüstrisi ile ilgili birkaç sayısal veri

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Made in Italy endüstrisi ile ilgili birkaç sayısal veri

Ambalaj ve paketleme makineleri endüstrisi, gerek ciro gerekse firma sayısı bazında İtalyan makine sektörünün ana taşıyıcılarından birini teşkil ediyor. 

ITA Ajans tarafından verilen bilgiye göre, sektörde faaliyet gösteren toplam 633 firma, 36.350’i aşkın kişiye istihdam sağlıyor. Ayrıca 2021 yılında %78,4’ü uluslararası pazarlarda olmak üzere, 8,2 milyar Euro’yu aşkın (2019 yılına göre +% 2.4) ciro elde edildiği belirtiliyor. Dünya pazarındaki %21’lik pazar payı ile İtalya, sektördeki en büyük tedarikçi ülkeler arasında yer alıyor. Büyükten küçüğe doğru sıralandığında İtalya’nın ihracat pazarları arasında; AB, Asya ve Kuzey Amerika, AB dışı ülkeler, Güney Amerika ve Afrika ülkeleri yer alıyor.

ITA Ajans; neden Made in Italy sorusunun yanıtlarını ve sektörün başlıca trendlerini şu başlıklar altında sıralıyor;

Sürdürülebilirlik: Endüstri, atıkların azaltılmasına ve daha genel olarak daha fazla çevresel sürdürülebilirliğe doğru geçişin desteklenmesinde temel bir role sahiptir. Teknolojinin zorlukları, daha az malzeme (su şişelerindeki plastiği veya ambalaj paletlerini düşünün) veya alternatif malzemeler (plastik yerine kağıt) kullanarak ürünün korumasını sağlayan çözümler tasarlamaktan ibarettir. Ambalajla ilgili son Avrupa mevzuatı, sektördeki Made in Italy şirketlerinin araştırma ve yenilik açısından zaten güçlü bir katma değere sahip olduğu teknolojik çözümleri gerekli kılmıştır. AB Komisyonu tarafından da teşvik edilen, yeniden kullanımın geri dönüşüme göre ayrıcalığı, yalnızca yeni makineler üretmekle kalmayıp aynı zamanda mevcut makinelerin uyarlanmasına olanak tanıyan çözümler de tasarlamak zorunda bırakacaktır.

E-ticaret: Ambalajların giderek artması ile, e-ticaret bu sektör için önemli bir imkan sağlamaktadır. Made in Italy teknolojileri uluslararası pazarlarda aynı anda daha fazla koruma, kişiselleştirme ve uluslararası nakliyat maliyetleri de göz önünde bulundurulduğunda daha az materyal kullanımına ilişkin çözümler sunmaktadır.  

Yan sanayi: Yan sanayi pazarı sektör cirosunun %19,4’ünü teşkil etmektedir. Rekabetçi kalabilmek için uluslararası pazarlarda, Endüstri 4.0 ve IoT'nin sunduğu çözümlerden yararlanan destek ve yardım çözümleri aracılığıyla müşterilere sadece basit bakım hizmetleri değil, aynı zamanda makine kullanılabilirliği ve öngörücü bakım hizmeti de sunmak gerekiyor.

ITA Ajans Hakkında

ITA Ajans, UCIMA (İtalyan Paketleme ve Ambalaj Makineleri Üreticileri Birliği) işbirliği ile sektördeki firmaların hedef pazarlarda gerçekleşen önemli uluslararası fuarlarda resmi ülke stantları organize ediyor.

Aynı zamanda sektördeki en önemli İtalyan Fuarı Ipack-Ima'yı da destekleyerek, giderek artan uluslararasılaşmayı teşvik etmeye yönelik çalışmalar yürütüyor.