Sunday, Nov 24th

Last updateWed, 13 Nov 2024 8am

You are here: Home Technology Haberler Samsung, atık balıkçı ağlarını yeniden dönüştürerek ürettiği cihazlarda kullandı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Samsung, atık balıkçı ağlarını yeniden dönüştürerek ürettiği cihazlarda kullandı

Samsung, sürdürülebilirlik ve inovasyonu birleştirerek çevreye katkı sağlayan önemli bir başarıya imza attı. Şirket, okyanustaki balıkçı ağı atıklarından ve plastiklerden yeni bir malzeme geliştirdi. Geliştirilen bu malzeme şimdi markanın mobil cihazlarının üretiminde kullanılıyor. 

Şirket, okyanuslardaki atık balıkçı ağlarının yeniden işlevlendirilmesiyle geliştirilen malzeme sayesinde çevresel ayak izini en aza indirerek kullanıcılarını sürdürülebilir yaşam tarzı konusunda desteklemek üzere gerçekleştirdiği Galaxy for the Planet yolculuğunda başarılı bir adım daha atmış oldu. Şirketin tek kullanımlık plastikleri ortadan kaldırmaya ve geri dönüştürülmüş malzeme (PCM) ve kâğıt gibi diğer çevreye duyarlı malzemelerin kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik yaklaşımı tüm cihazlar için geçerli olacak. Ayrıca bu dönüşüm sayesinde cihazın teknolojisi gelecekte ürün tasarımlarına öncülük ederek çevresel etkiyi azaltmaya devam edecek.

“Okyanusa bağlı plastik” denildiğinde akla ilk gelen şey okyanus üstünde sürüklenen su şişesi, market poşeti gibi plastikler olsa da çok daha gizli bir tehdit söz konusu. Bu tehdit ise her yıl okyanuslara bırakılan ve atığa dönüşen 640 bin ton balıkçı ağı. Yüzyıllardır okyanuslarda başıboş dolaşan bu ‘hayalet ağlar’ deniz canlılarını tehdit ederken, mercan resiflerine ve doğal yaşam alanlarına zarar veriyor hatta yiyecek ve su kaynaklarına kadar ulaşıyor.

Mobil teknolojinin sınırlarını daima zorlama hedefiyle çalışmalarını sürdüren şirket, sürdürülebilirlik uygulamalarıyla da bu yaklaşımını devam ettiriyor. Marka, ortaya koyduğu bu yaratıcı çözümle tehlikeli atık haline gelebilecek balıkçı ağı atıklarına yeniden hayat veriyor ve gezegenimizin kaynaklarını korumak üzere nasıl daha fazla şeyin başarılabileceğini gösteriyor.

1Okyanusa bağlı plastik, atık yönetiminin mevcut olmadığı veya verimsiz olduğu yerellerde ya da bölgelerde 50 km’lik kıyı şeridinde saptanan (mikro plastikler, mezzo plastikler ve makro plastikler dahil) terk edilmiş plastik atıklara verilen addır.