Farklılıklara odaklanmak kazandırdı
- JACOM_CONTENT_CREATED_DATE_ON
- JACOM_CONTENT_WRITTEN_BY
Tasarist, 2022 yılının ilk yarısında 4 farklı markaya tasarladığı ambalajlarla dünyanın önde gelen tasarım yarışmalarından 7 ayrı ödülle döndü.
2011’den beri iyi tasarım ve yaratıcılık odaklı duruşlarıyla 40’tan fazla ödüle layık görülen Tasarist, Greyder’e tasarladığı V Design ambalajıyla Muse Design Awards’ta “Silver” ödülünü kazanırken WPO Worldstar yarışmasında da pazarlama ve e-ticaret kategorilerinde iki ayrı ödülün sahibi oldu. Ayrıca Gleen Eco-Smile tasarımıyla da A’ Design Award and Competition ve Muse Design Awards yarışmalarından iki ödülle dönen şirket, A’ Design Award and Competition’da da Kertil Çam için tasarladığı Messenger Angel ambalajıyla “Iron” ödülünün kazananı oldu.
Her sektörün kendine özgü kalıpları olduğunu belirten Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik’e göre, ambalaj tasarımında da mutlaka göz önünde bulundurulması gereken belli başlı kalıpların yanı sıra markanın farklılıklarını ön plana çıkarmak hem satış artışı hem de marka bilinirliği kazandırıyor.
Ekstra poşete ihtiyaç duyulmadan taşınabilen ve özellikle ofis çalışanlarının yanlarında yedek ayakkabı taşımalarından ilham alarak kapladığı alandan tasarruf etmeyi amaçlayan “Greyder V Design” ayakkabı kutusu, Tasarist’in Muse Design Awards’ta kazandığı 3 ödülden ilki oldu. Muse Design Awards’ta kazanılan “Silver” ödüllerinden bir diğerinin sahibi “Gleen Eco-Smile” ambalajı ise ünlü mimar Gaudi’nin doğaya bakışından ilham alarak geri dönüştürülebilir malzemelerden tasarlandı ve A' Design Award and Competition’da da ayrıca “Iron” ödülüne layık görüldü. Bu tasarımda israfı önlemenin temel amaçlardan biri olarak belirlendiğini aktaran Musa Çelik, tasarımda bütünlüğün ve marka kimliğinin önemini vurguladı. A' Design Award and Competition’daki “Iron” ödüllerinden ikincisi ise “Kertil Çam Messenger Angel” tasarımı oldu. Markanın geçmişte kullandığı ve tanrıçalarla ilişkilendirilen hikayesine sadık kalarak yaratılan “Haberci Melek” temsili sayesinde logo olmadan bile hatırlanabilecek bir tasarım oluşturuldu.
Ambalaj 50 binden fazla kişinin ilgisini çekti
Tasarım dünyası da tüm sektörlerde olduğu gibi her geçen gün kendini yeniliyor. Bu değişim sürecine uyum sağlayabilmek, gündemi takip etmekten geçiyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte son zamanlarda iyice popüler hale gelen QR kod kullanımı ile AR filtrelerini birleştiren Tasarist, tüketicinin ilgisini yüksek tutacak bir tasarıma daha imza attı. Lezita’nın İçli Tavuk ürün ambalajına yerleştirilen QR kod, kullanıcıyı Instagram’da bir AR filtresine yönlendiriyor. Filtrede ambalaj üzerindeki karakterlerden birine dönüşen kullanıcıların satış noktasındaki ve dijital ortamdaki deneyimlerini birleştirmeyi hedefleyen tasarım, markanın hedef kitleyle arasındaki bağı güçlendirdi. Ürünün ilk tanıtım sürecini takip eden bir ay içerisinde AR filtresi 50 binden fazla kişinin kullandığı belirtilen Lezita İçli Tavuk tasarımı hem Muse Design Awards hem de NY Product Design Awards’ta “Silver” ödüllerinin sahibi oldu.