Saturday, Nov 23rd

Last updateWed, 13 Nov 2024 8am

You are here: Home Products Haberler Kimya 9. Ar-Ge Proje Pazarı dijital ödül töreni 21 Kasım’da

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Kimya 9. Ar-Ge Proje Pazarı dijital ödül töreni 21 Kasım’da

T.C. Ticaret Bakanlığı onayında, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) organizasyonu ve TÜBİTAK desteği ile düzenlenen “Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ar-Ge Proje Pazarı”nın 9’uncusu bu yıl gerçekleştirilecek. Pandemi dolayısıyla dijital olarak gerçekleştirilecek ve İKMİB’in youtube kanalından canlı yayınlanacak etkinliğin ödül töreni 21 Kasım’da yapılacak.

2011 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirilen Kimya Ar-Ge Proje Pazarı, kimya sektöründe inovatif ve Ar-Ge yönü güçlü, uygulanabilir fikirleri ticarileştirmeyi hedefliyor. “İlaç”, “medikal”, “boyalar ve yapıştırıcılar”, “plastik ve kauçuk”, “kozmetik-sabun ve temizlik ürünleri” ve “temel kimyasallar” olmak üzere 6 ayrı kategoride başvuruların değerlendirileceği etkinlikte derece alan proje sahiplerine 600 bin TL ve ek olarak ticarileşen projelere verilecek 100 bin TL özel ödül ile toplam 700 bin TL para ödülü verilecek. 

Bu yıl yapılacak Kimya Ar-GE Proje Pazarı yarışması ve ödül töreni hakkında değerlendirmede bulunan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “İKMİB olarak, 2011 yılından beri düzenlediğimiz “Kimya Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğimizin bu yıl 9’uncusunu gerçekleştireceğiz. Nisan ayında yapmayı planladığımız etkinliği pandemi dolayısıyla ertelemek durumunda kaldık. 9 Ekim 2020 tarihine kadar uzattığımız başvurularımız tamamlandı. 31 Ekim 2020 tarihinde finale kalan projeleri web sitemizde açıklayacağız. 21 Kasım 2020 tarihinde de finalist proje sahiplerinin yapacağı sunumlar sonrasında jüri kurulumuzun yapacakları değerlendirmeler sonucunda ödül alanları açıklayacağız. Ödül törenimizi dijital ortamda canlı yayınla gerçekleştireceğiz” dedi.

Birinciye 50 bin TL, ikinciye 30 bin TL, üçüncüye 20 bin TL ödül verilecek

Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında akademisyenler, sanayiciler, girişimciler, müteşebbisler ve öğrencilerden oluşan geniş bir katılımcı kitlesinin olduğunu dile getiren Pelister, “Amacımız, Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak ve üniversite-sanayi-kamu-girişimci iş birliği ile yüksek katma değerli üretimi ve dolayısıyla ihracatı artırmak. Her kategoride; birinciye 50 bin TL, ikinciye 30 bin TL ve üçüncüye 20 bin TL ödül vereceğiz. Ayrıca, ülke ekonomimize kısa zamanda katkı sağlayabilmesi adına, ödül alan projelerden bir yıl içinde ticarileşmiş olan tüm projelere toplamda 100 bin TL ilave ödül vereceğiz” değerlendirmesini yaptı.