Friday, Sep 20th

Last updateFri, 20 Sep 2024 8am

You are here: Home Products Haberler BASF 3D Printing Solutions ile Photocentric, Ar-Ge alanındaki mevcut işbirliklerini genişletme kararı aldılar

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

BASF 3D Printing Solutions ile Photocentric, Ar-Ge alanındaki mevcut işbirliklerini genişletme kararı aldılar

Almanya merkezli BASF 3D Printing Solutions GmbH şirketi ile Birleşik Krallık merkezli, baskı ekipmanları ve foto polimer reçine malzemeleri üreticisi Photocentric isimli şirket stratejik ortaklıklarını derinleştirme kararı aldılar. Bahsi geçen şirketler, foto polimer reçineleri ile baskı parametrelerini optimize ederek yenilikçi ve işlevsel malzemeler geliştirmek için Ar-Ge alanında hâlihazırda iş birliği içindeydiler. Mevcut iş birliklerini genişletmeyi hedefleyen şirketler, katmanlı üretim teknolojisindeki uzmanlıklarını birleştirerek yeni bir malzeme portföyünü piyasaya sunmaya hazırlanıyorlar. Şirketler, malzeme portföylerinin genişlemesiyle, 3D yazıcı bileşenlerinin seri üretiminin arttırılmasını planlıyor.

Şirketler arasındaki iş birliği anlaşması sonucunda, Foward AM Photocentric Ltd. tarafından üretilen LCD günışığı yazıcıları için özel olarak geliştirilmiş foto polimerleri piyasaya sunacak ve mevcut portföyünü genişletme imkânı bulacak.

Photocentric Ltd. ise “Ultracur3D® Powered by Photocentric” 3D yazıcı yelpazesi için özel olarak üretilmiş foto polimer serisini piyasaya sunma fırsatı elde edecek. Söz konusu foto polimer serisi, Photocentric Ltd. tarafından üretilen LCD gün ışığı teknolojisi yazıcıları ile çalışmak üzere özel olarak geliştirilmiş ve optimize edilmiş on üründen oluşacak. “Ultracur3D® EPD 1006 Powered by Photocentric” adlı ürün iki ortağın ortaklaşa pazarlayacağı 3D yazılabilir foto polimer serinin ilk ürünü olacak. Taraflar ileriye dönük olarak serinin kademeli olarak genişletilmesini hedefliyorlar.

Taraflar, Photocentric Ltd’nin yenilikçi 3D yazıcıları ile Forward AM’nin yüksek performanslı foto polimerlerinin birleşmesi ile büyük endüstriyel üreticilerin parça başına oldukça rekabetçi bir maliyetle yüksek kaliteli sonuçlar elde edebileceğine inanıyor. Hızlı ve güvenilir şekilde ölçek büyütülmesi amacıyla en son geliştirilen malzemeler ile yazıcı teknolojilerini birleşmesinin, katmanlı üretimin sanayileşmesine önemli bir katkı sağlayacağı görüşündeler.

BASF 3D Printing Solutions’un Genel Müdürü François Minec, “İşbirliğimizin en başından beri, katmanlı üretim teknolojisinin üstün performansıyla ortaya çıkan geniş uygulama yelpazesini hedef almak için foto polimer çözümlerini genişletmeyi amaçladık. BASF olarak, onlarca yıldır süregelen araştırmalarımızın sonucunda elde ettiğimiz 3D baskı malzemelerindeki uzmanlığımız ve benzersiz malzeme portföyümüz ile Photocentric’in yazıcı teknolojisinin birleşiminin, yazıcı parçaları bakımından maliyet rekabetini artırma olanağı sağlayacağına ve böylece işlevsel son kullanım ürünlerinin seri üretimi fikrini gerçeğe dönüştüreceğimize inanıyoruz” diye açıklıyor.

BASF 3D Printing Solutions şirketinin Likit Formülasyon Çözümleri Global Ürün ve Yeni İş Geliştirme Müdürü Dr. Piotr Bazula, “Ürünlerimizi sunarken kullandığımız yeni kimyasallar, müşterilerimizin yüksek mekanik performans taleplerini karşılamamızı ve kitlesel ölçekli uygulamalarını gerçekleştirmemizi sağlıyor. Aynı zamanda, formüle edilmiş dökme reçineyi endüstriyi sarsacak şekilde fiyatlandırarak pazara sunuyoruz. İşbirliğimizle, katmanlı üretim teknolojisinin üretkenliğini arttırmayı ve yazdırılan parça başına fiyatları düşürmeyi arzu ediyoruz” diye ekliyor.

Photocentric Ltd. Genel Müdürü Paul Holt, “Photocentric, çeşitli endüstrilerde kullanılan parçaların geleneksel seri üretimini kolaylaştırmak amacıyla BASF ile var olan ortaklığını derinleştiriyor. Birlikte, katmanlı üretim teknolojisinin seri üretimde kullanılması önündeki engelleri ortadan kaldıran benzersiz bir yazılım, donanım ve kimya kombinasyonu oluşturduk. Forward AM ile çalışarak, gerekli fonksiyonel özellikleri mükemmel bir şekilde sunan; yüksek çözünürlüklü seri üretimi mümkün kılan ve gerçek müşteri değeri ekleyen bir ürün portföyü geliştirdik” diyor.

Photocentric Ltd. Satış Direktörü Sally Tipping ise konuşmasında, genişletilen yüksek performanslı malzeme portföyü ile müşterilerin Photocentric tarafından üretilen 3D yazıcıların geniş yapı hacmi; hızı ve güvenilirliğinden tam olarak yararlanma fırsatı elde edeceğini ve dolayısıyla nihai kullanım ürünlerinin uygun maliyetle seri üretimini başlatabileceklerine dikkat çekti.