Saturday, Nov 23rd

Last updateWed, 13 Nov 2024 8am

You are here: Home Products Haberler Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü yeni öğrencilerini bekliyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü yeni öğrencilerini bekliyor

Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü hayatımızın her alanına giren plastik, kauçuk ve kompozit malzemelerin kimyasal ve fiziksel özelliklerini inceleyen, yapı özellik ilişkisini belirleyen ve araştıran, bunların tasarımı, üretimi, işlenmesi ve uygulama alanlarının belirlenmesini içeren tüm süreçleri doğru yapacak insanların yetişmesini hedefleyen kimya, malzeme, makina mühendisliği bölümleri başta olmak üzere birçok mühendisliği içinde barındıran hibrit bir mühendisliktir...

Polimerik malzemeler; müşteri talepleri, zorlu rekabet koşulları, kolay işlenebilme, hafiflik, özelliklerini geliştirmenin diğer malzemelere göre daha kolay olması nedeniyle ülke ekonomileri için oldukça önemli bir konuma gelmişlerdir. Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü bu faktörler göz önünde bulundurularak kurulmuştur. Öğrenim süresi İngilizce hazırlık eğitimiyle birlikte 5 yıl ve öğrenim dili %30 İngilizce olup öğrenciler bir yıl İngilizce hazırlık görmektedir.

Bölüm eğitim öğretim faaliyetleri 6 Prof. Dr., 2 Doç. Dr, 8 Dr. Öğretim Üyesi, 4 Araştırma Görevlisi Dr. ve 5 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 25 kişilik kadro ile çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca lisans programında yaklaşık 300, yüksek lisans programında 53 ve doktora programında 19 öğrenci ile polimerik malzemeler hakkında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. 

Bölüm akademik kadrosu ulusal projelerin yanı sıra çeşitli uluslararası araştırma projelerinde yürütücü olarak yer almakta, uluslararası saygın yayınlarda makalelerini yayınlamaktadır. Öğrenciler, Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile uluslararası burs programlarından yararlanmaktadır. Öğrenciler, çiftanadal ve yandal programları ile ikinci bir diploma kazanma hakkına da sahiptir.

Öğrencilerimizin, polimerik malzemelerin üretiminden kullanımına kadar olan tüm süreçlere hakim, geri dönüşüm süreçlerini öncelikli göz önünde bulundurarak çevre ve insan sağlığına duyarlı, araştıran, fikir geliştiren ve çözüm üreten birer mühendis olarak yetişmelerini sağlamak bölümün öncelikleri arasında olup, eğitim programı bu ihtiyaçlar dikkate alınarak hazırlanmıştır. Ayrıca, bölüm programı öğrencilerimize uluslararası trendlere uygun ve geniş bir seçmeli ders yelpazesi ile ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme imkânlarını sağlamaktadır.

Bölümümüz akademik ve dinamik eğitim anlayışıyla, polimerik malzemeler alanında, akademik yaşam içinde ve dışında pek çok alanda da çalışabilecek yetkin mezunlar yetiştirmektedir.

Ülkemizde ilk defa 2008 yılında Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde kurulan Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü olarak, birçok ilki gerçekleştirerek mezunlarımızla sektöre imza attığımız başarılı projeler ve öğrencilerimizle doğrusu gurur duyuyoruz. 

Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü plastik ve kauçuk sektörü başta olmak üzere, otomotiv, savunma, kompozit ve inşaat malzemeleri, boya ve yapı kimyasalları, havacılık, ambalaj, oyuncak, kırtasiye, kozmetik, medikal, tekstil, elektrik elektronik, mühendislik malzemeleri ve hammadde üretimi alanlarının; üretim, Ar-Ge, Ür-Ge, hammadde giriş ve ürün kalite kontrolü, ürün ve kalıp tasarımı, üretim ve proses planlama, satış ve pazarlama bölümleri başta olmak üzere çok geniş bir yelpazede çalışabilmektedir.

Birçok bölümün aksine polimerik malzemeleri işleyen işletmelerin üretim süreçleri son derece temiz ve düzenlidir.

Sektörde ülkemiz genelinde 10.000 plastik işletmesinin 250.000 çalışanın olduğu, yıllık yaklaşık 15 milyar dolarlık katma değerin üretilen tek ihracat fazlası veren sektördür. 

Ülkemizde ilk defa Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde kurulan Polimer malzeme mühendisliği oldukça yeni ve gelişen bir bölüm olduğundan ve diğer bölümler gibi fazla mezun sayısı olmadığından mezunlarımızın hem iş hayatında hem de akademik kadrolarda yer bulma imkânları çok daha fazladır

Bu çok özel mesleğe ilgi duyan tüm öğrencilerimizi özellikle üretim süreçlerini seven, ilgi duyan, Ar-Ge’ye istekli, gözlem yeteneği yüksek, iletişim becerisini geliştirecek, kendini geliştirmeye istekli, analitik düşünme yeteneği olan, özellikle fen bilimlerinde başarılı, iş planlama merakı olan ve bunu gerçekleştirmek için gayret eden, ayrıntıları fark eden, el-göz becerisi iyi veya bu özellikleri kazanmak isteyen insanların tercih edeceği bir bölümdür. Bu nedenle sizleri Polimer Malzeme Mühendisi olmak için İstanbul’un hemen yanı başında BÜYÜK ATATÜRK’ün benim kentim dediği Yalova’ya davet ediyoruz. Yapacağınız tercihlerin sizlere ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Mustafa Öksüz

Yalova Üniversitesi

Mühendislik Fakültesi

Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü