Sofia’dan çevreci bir proje
- JACOM_CONTENT_CREATED_DATE_ON
- JACOM_CONTENT_WRITTEN_BY
Marketlerde alışveriş poşetlerinin kaldırılması, sosyal sorumluluk projeleriyle bilinen Lila Group’u harekete geçirdi. Yerel ve ulusal market zincirlerinde satışa sunulan 32’li Sofia Tuvalet Kâğıdı’nın kadın emeğini de destekleyen alışveriş filesi hediyesi, Sofia’nın hem çevreye hem de kadın emeğine duyarlılığını ortaya koyuyor.
Lila Group’un çevreye duyarlı kimliği ile tanınan üst segment markası Sofia, 32’li paketlerdeki tuvalet kâğıdını, rengârenk alışveriş fileleri ile kullanıcılarının beğenisine sundu. Kadın emeği ile hazırlanan alışveriş fileleri, Lila Group’un hem doğaya hem de kadın emeğine olan saygısını gösteriyor.
‘Sofia Ormanları Yok Etmez’ teması ile yola çıkan ve her platformda bu duyarlılığını vurgulayan Sofia, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek olarak doğa dostu bir marka olduğunu bir kez daha gösteriyor.
Lila Group, Sofia markasıyla çevre ve sürdürülebilirlik alanındaki hassasiyeti doğrultusunda, sektöre değer katan endüstriyel ağaç tarımı konusunda 2014 yılında ENAT’a (Endüstriyel Ağaç Tarımı A.Ş) sponsor olarak endüstriyel amaçlı bir projeye imza atmıştı. Projenin başlamasından bu yana 50 bin ağaç dikimi gerçekleştirilirken, ENAT’ın bu dikimin ilk hasadını 15 yıl sonra alması planlanıyor. Her yıl fidan dikim sayısını artırarak sürdürmeyi planladığı bu ve benzeri projelerle Lila Group, 2023 yılında 600 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 700 bin ağaç dikimi gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Çevre ve doğa dostu projelerle bu alana yıllar önce yatırım yapan gelişmiş ülkeler gibi doğal ormanlar üzerindeki kesim baskısının azaltılarak daha iyi korunmasını, her geçen gün artan hammadde ihtiyacının ülkemizde karşılanmasını hedefleyen Lila Group, böylece dış pazara olan bağımlılığımızı azaltmayı, erozyonların ve havaya karbon yayılımının önlenmesini, yeni istihdam alanlarının açılarak kırsal kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.