Saturday, Nov 23rd

Last updateWed, 13 Nov 2024 8am

You are here: Home Products Haberler COOK markası Ekonomi 4.0’a ayak uyduruyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

COOK markası Ekonomi 4.0’a ayak uyduruyor

Yaklaşık 60 yıl öncesinde başlayan yapay zekâ ve robot devrimiyle birlikte teknolojide her gün bir yenilikle karşılaşıyoruz. Bunlara son örnek ise robotlar ve sosyal medyanın birbiriyle harman edilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Çevrimiçi medyada kısaltılmış adıyla “bot” olarak bilinen, yapay zekâ ve derin öğrenme tabanlı akıllı yazılımlar hayata geçmeye başladı. Türkiye’de de bu yolda ilk adımı atan firma Sedat Tahir A.Ş.-Cook markası, 2018’de messenger uygulaması ile çalışan ve müşteri memnuniyeti odaklı bir yazılım kullanmaya başlıyor.

Sedat Tahir A.Ş.-Cook İş Geliştirme Koordinatörü Gökhan Tiritoğlu, “Favori ürünlerimizin entegrasyonuyla bilgiler senkronize ediliyor. Cook-i bot kullanan müşterinin sorun çözümünde zamandan tasarruf sağlarken, müşteriyi doğru yönlendirmede çok daha verimli sonuç elde edilecek ” açıklamasında bulundu.

Yapay zekâ, ürün geliştirmenin yanı sıra, pazarlama dünyasına da önemli katkılar sunuyor. Perakende sektöründe dördüncü sanayi devriminin en önemli buluşlarından ve “bot” olarak adlandırılan ve yeni yılda yazılımı ilk kullanmaya başlayacak olan Cook markası bu sayede çok daha fazla müşteriye ulaşmayı amaçlıyor.

Cook-i / Botonom

Botonom adlı girişim tarafından geliştirilen ve Messenger platformu üzerinde çalışan Cook-i, müşteri memnuniyeti başta olmak üzere firmanın hedef kitlesiyle etkin bir diyalog sürdürmesine yardımcı olmak için tasarlandı. Messenger üzerinden tüketicinin, varsa görüş, öneri ya da şikâyetlerini dinliyor ve gerekli birimlere hızla iletiyor. Cook ürünlerini tanıtıyor ve hatta müşteriye aradığı ürünü ona en yakın lokasyonu hesaplayarak bildirebiliyor.

Sedat Tahir A.Ş. İş Geliştirme Koordinatörü Gökhan Tiritoğlu, “Cook-I bot”‘u şöyle anlatıyor; “Cook-i müşterilerimizle pro-aktif bir iletişim kurmak için tasarlanmış bir messenger bot. Örneğin müşterinin “baskes”e ihtiyacı var. Cooki’ye sorması yeterli. Bulunduğu yer bilgisini paylaştıktan sonra saniyeler içerisinde yol tarifi ile birlikte en yakın satış noktasını önerebiliyor. Bunu yaparken arka planda, Cook’un serverlarından da ürünü sorguluyor, Cook kendi veri tabanında güncel bilgilerle hem stokları kontrol ediyor, hem de lokasyonları tarıyor. Kısaca robotlar birbirleriyle konuşuyor da diyebiliriz. Dijital pazarlamada, yeri ve etkisi gün geçtikçe artan yapay zekânın yeni kahramanlarından Cook-i, kısa zamanda Cook ve müşterileri arasındaki iletişimi hızlandıracak ve katma değerler sunacak. Gıda saklama ürünlerine yönelik önemli bilgiler de verebilen Cook-i sektöründe ilk messenger bot olma özelliği taşıyor” diyerek sözlerine son verdi.