Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Haberler PaintExpo, yeni rekorlara koşuyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

PaintExpo, yeni rekorlara koşuyor

PaintExpo 2016 fuarının 6. defa kapılarını açmasına henüz yaklaşık dört ay var. Buna rağmen daha şimdiden, önümüzdeki Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Uluslararası Lider Fuarının bugüne kadar yapılanlardan daha büyük olacağı belli olmuş durumda. 12.700 metrekare büyüklükteki net sergi alanı, 2014 yılının toplamını çoktan geriden bırakılmış durumda. Sergilenecek olan ürünler, ön işlemlerden kalite kontrolüne ve ambalajlamaya kadar uzanan bir yelpazede ıslak boyama, toz kaplama ve rulo kaplama işlerini kapsıyor. 6. PaintExpo, 19–22 Nisan 2016 tarihlerinde Karlsruhe fuar merkezinde gerçekleştirilecek.

PaintExpo, kurulduğu 2006 yılından bu yana her geçen fuarda büyümeye devam ediyor. Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Uluslararası Lider Fuarı bu başarı rotasına 2016 yılında da devam edecek. Katılımcı firmalar listesinde daha şimdiden yaklaşık 430 şirket yer alıyor. Tüm pazar ve teknoloji liderlerinin yanı sıra, daha önceki fuarlara katılmamış olan birçok kuruluş da bunlar arasında bulunuyor. Katılımcı firmaların dörtte birinden fazlası Almanya dışından geliyor. Fuarın bu yılki büyümesini daha şimdiden rezervasyon yapılmış olan net sergi alanı da yansıtıyor: 12.700 metrekare ile, 2014 yılındaki fuarın toplam alanından fazladır. Fuarın organizatörü FairFair GmbH şirketinin Genel Müdürü Jürgen Haussmann, PaintExpo 2016 fuarı hakkında şu açıklamayı yaptı: “Rakamlar, işin sadece bir yanıdır. Diğer yanı ise, katılımcı firmaların pek çoğunun PaintExpo fuarında yenilikler ve geliştirmeler tanıtacak olmalarıdır. Böylece ziyaretçilerimize endüstriyel kaplama teknolojileri ve bunlarla ilgili problemlerinin çözümü konusunda dünyanın en güncel ve en geniş kapsamlı yelpazesini sunabilecek durumdayız.” Gerek kendi ihtiyacı için boyama-kaplama yapan şirketler, gerek sipariş üzerine boyama-kaplama hizmetleri sunan şirketler, tüm dünyada bazı zorlukların üstesinden gelmek zorunda. Bir yandan hem kalite, üretkenlik ve sürdürülebilirlik yükseltilmek zorunda, öte yandan global rekabet içerisinde rekabet gücünü koruyabilmek için parça başı boyama maliyetlerinin düşürülmesi hedefleniyor.

Optimize edilmiş kaplama prosesleri

PaintExpo fuarına katılan firmaların çözümleri, ıslak boyama, toz kaplama ve rulo kaplama proses zincirlerini kapsıyor. Metalik alt yüzeylerin ön işlemlerine yönelik püskürtme ve daldırma uygulamaları için tek komponentli florür içermeyen demir fosfatlamalar tanıtıldığı gibi, çinko fosfatlamalar için eşdeğer yapışma ve korozyon koruma özelliklerine ulaşan ekonomik fiyatlı ve bakım gerektirmeyen ikame prosesler de sunuluyor. Ziyaretçileri ayrıca birden fazla metale uygun nanoseramik sistemlerinde de yenilikler bekliyor. Plastik parçaların ön işlemleri de yer ve kaynak tasarrufu sağlayan ve ayrıca CO2 kar püskürtme, sıcak buhar ve plazma temizlik gibi inline işleme uygun yöntemler kullanılarak optimize edilebiliyor.

Boyalar alanında hem dekoratif, hem işlevsel gereksinimleri daha yüksek malzeme verimliliğiyle ve daha çevre dostu bir şekilde yerine getiren yeni geliştirilmiş ve ileri geliştirilmiş ürünler ilgi odağında yer alıyor. Bunlar arasında örneğin, metal ve plastik alt yüzeylerde krom 6 kullanmadan yüksek nitelikli krom yüzeyler oluşturabilen yenilikçi toz ve ıslak boyama sistemleri bulunuyor. Solvent boyalarda ise emisyonların daha da azaltılması ön planda tutuluyor. Bu amaçla yeni Ultra High Solid (çok yüksek derecede katı) sistemler geliştirildi. Toz kaplama alanında da düşük sıcaklıkta kürleme, ince tabaka ve “two-coat one-bake“ (“çift tabaka – tek kürleme”) adı verilen boya sistemleri enerji ve malzeme tasarrufunu üretkenlik artışıyla aynı anda sağlıyor.

Gittikçe küçülen parti büyüklükleri ve artmaya devam eden renk tonu çeşitliliği de boyama ve kaplama tesislerinin işleticilerini zorluyor. Bu bakımdan etkin bir şekilde esneklik ve malzeme ve enerji verimliliği ön planda tutularak tasarlanmış tesis konseptleri, malzeme besleme sistemleri ve aplikasyon çözümlerinin yanı sıra, geri kazanma ve ayrıştırma sistemleri de ekonomik bir işletime önemli katkıda bulunuyor.

UV teknolojisinde boyalarda ve sertleştirme sistemlerinde gerçekleştirilen yeni ürün geliştirmeleri, metal ve plastikten gittikçe daha karmaşık işlem parçalarının kaplanabilmesini sağlıyor.

Tüm diğer sergi alanlarında da ziyaretçileri çok sayıda yenilikçi ve ileri geliştirilmiş çözümler bekliyor. PaintExpo fuarının yelpazesine ıslak boyama, toz kaplama ve rulo kaplama için tesisler ve sistemler, uygulama sistemleri ve püskürtme tabancaları, ıslak ve toz boyalar, otomasyon ve nakil teknolojileri, basınçlı hava teknolojisi, temizleme ve ön işlemler, kurutma ve sertleştirme, çevre teknolojileri, hava besleme ve atık hava temizleme, su arıtma, geri dönüşüm ve atık bertarafı, aksesuarlar, örn. örtücü malzemeler ve sistemler, boyama askıları, filtreler, pompalar, ölçme ve kontrol teknolojisi, kalite güvence sistemleri, boya sökme, sipariş kaplama işleri, ambalajlama, işaretleme, hizmetler, eğitim ve ileri eğitim, araştırma ve sektörel yayınlar dâhildir.