Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Haberler ENGEL Plast Eurasia 2015’te

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

ENGEL Plast Eurasia 2015’te

İstikrarlı kalite, sürekli kullanılabilirlik, maksimum sonuç ve yüksek enerji verimliliği – bu başarı kriterlerini güvenli bir şekilde yerine getirebilmek için güvenilir makinelerden daha fazlasına ihtiyaç vardır. Sadece plastik enjeksiyon makinelerinin, proses teknolojilerinin, otomasyon ve diğer çevre birimlerinin mükemmel uyumu sonucunda plastik işleme alanında faaliyet gösteren işletmeler verimlilik ve kalite potansiyellerini tam olarak kullanabilirler ve rakiplerinin bir adım önünde yer alabilirler. Bunun uygulamada neye benzeyebileceğini plastik enjeksiyon makineleri üreticisi ve sistem uzmanı ENGEL Plast Eurasia 2015 fuarında 3 ile 6 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da yenilikçi uygulamaları ile ziyaretçilerine sunacaktır. 

Her ülke pazarı ve her sektör kendilerine özel gerekliliklere sahiptir. Küresel varlığı, uzun yıllara dayanan sektör tecrübesi, uygulamaya özgü araştırmaları ve yüksek sistem çözümü yetkinliği sayesinde merkezi Schwertberg, Avusturya’da bulunan ENGEL müşterileri için uygun olan çözümleri geliştirmekte ve bu sayede tüm dünyada en çok tercih edilen plastik işleme çözüm ortaklarından bir tanesidir. Plastik enjeksiyon makineleri, proses teknolojileri ve robotlar şirket bünyesinde geliştirilmekte ve üretilmektedir. Bunun dışında partner şirketlerin bileşenleri de konseptin tamamına entegre edilmektedir. Bu geniş çözüm yelpazesi içerisinden ENGEL dört fuar günü boyunca geniş bir kesit sunacaktır. Odak noktasında her zaman maksimum kalite, verimlilik ve üretkenlik yer almaktadır. 

Küçük makineler üzerinde büyük kalıplar

Maksimum güvenlik ve aynı zamanda mümkün olan en düşük yatırım maliyetleri ile en düşük çevrim süreleri – yüksek adetlerde üretilmekte olan tıp ve laboratuar teknolojisi tüketim ürünlerinin üretiminde geçerli olan gereklilikler bunlardır. Bunları ilk bakışta gerektiği şekilde bir araya getirebilmek için ENGEL’in fuar standında petri kutularının üretimi için 3.000 kN kapama gücüne sahip olan bir ENGEL victory 300 tech plastik enjeksiyon makinesi kullanılmaktadır. 

Bu serideki makinelerin en özel yanı, sahip oldukları ve son derece verimli üretim konseptlerine izin veren kolonsuz kapama birimidir. Kalıp germe baskı plakaları kenarlarına kadar tüm yüzeyli olarak kullanılabildiklerinden büyük ve hantal kalıplar nispeten daha küçük plastik enjeksiyon makinelerine yerleştirilebilmektedir. Pek çok uygulamada kolonlu klasik makinelerin kullanıldığı proseslere kıyasla kalıbın büyük boyutuna rağmen çok daha küçük bir plastik enjeksiyon makinesi kullanılabilmektedir. Bu sayede hem yatırım hem de işletme maliyetleri düşük tutulabilmektedir. Çok gözlü kalıplarla ancak kıyaslandığında daha küçük tasarlanmış olan yapı yüzeyleri ile yapılan uygulamalar bunun için iyi bir örnektir. Petri kutularının üretiminde 4+4 özellikli bir kalıp kullanılıyor – kalıp üreticisi Castelnaudary, Fransa’da bulunan Plastisud firmasıdır. Sekiz parçanın – dört adet alt ve dört adet üst parça – tamamı için baskı ağırlığı sadece 51 g’dir. 

Dört petri kutusunun üretimi için üretim hücresi sadece 4,8 saniye zamana ihtiyaç duymaktadır. ENGEL’in partnerlik yaptığı Hekuma (Echingen, Almanya) ile birlikte gerçekleştirmiş olduğu yüksek hızlı otomasyon bu kısa çevrim süresinin gerçekleşmesine ciddi katkı sağlamaktadır. Kolonsuz teknolojinin de katkıları büyüktür, çünkü robot rahatsız eden kenarları aşmak zorunda kalmadan, doğrudan yandan kalıp alanı içerisine ulaşabilir. 

İstanbul’da sunulmakta olan hidrolik ENGEL victory plastik enjeksiyon makinesi servo hidrolik birimi ve bir diğer verimlilik faktörü olan ecodrive ile donatılmıştır. Ecodrive sayesinde tahrikler örneğin soğutma aşamaları sırasında durur ve enerji harcamaz. Makine tipine ve uygulamaya bağlı olarak bu sayede enerji ihtiyacı %30 ile %70 arasında düşmektedir. 

Üretim hücresinin tamamı yüksek seviyede düzenlenmiş temiz oda işletimine uygun olarak tasarlanmıştır. Bir sistem sağlayıcısı olarak ENGEL GMP uyumlu ürünler ile ilgili yelpazesini sürekli olarak geliştirmektedir. Plastik enjeksiyon makineleri dışında konveyör bantlar, boru dağıtım sistemleri ve tutucu gövdeleri de temiz oda koşullarına uyumlu olarak kendi ürün geliştirme süreci ürünleri olarak sunulmaktadır. 

Minimum maliyetle maksimum performans

Otomotiv ile ilgili sergi alanında ENGEL Plast Eurasia fuarında konuya tamamı elektrikli olarak yaklaşmaktadır. Bir ENGEL e-mac plastik enjeksiyon makinesi yüksek performans ve maksimum hassasiyetin mümkün olan en düşük maliyetler ile bir araya gelebildiğini kanıtlamaktadır. 

Enjeksiyondan dozaja, kalıp ve çıkarma hareketlerine kadar ENGEL e-mac’ta tüm tahrikler servo elektronik olarak çalışmakta ve ideal bir etki derecesi sağlamaktadır. Tahrikler modern bir aks bağlantı çözümü içerisinde stabilize edilmiş bir ara devre ile çalıştırılmaktadır, burada fren enerjisi kazanılır ve yeniden  geri beslenir ve böylece oldukça yüksek bir enerji verimliliği elde edilir. Bu sırada tahrik eksenlerinin paralel hareketleri kısa çevrim süreleri elde edilmesini sağlamaktadır. 20 m/s² üzerinde bir hızlandırma ile ENGEL e-mac küresel bir karşılaştırmada birinci sınıfta yer almaktadır. 

Buna ek olarak son derece kompakt yapısı sayesinde ENGEL e-mac’ın maliyet verimliliği artmaktadır. Bugün bile alan verimliliği pek çok işletmede önemli bir karakteristik olarak kabul edilmiş durumdadır. 

Tüm dünyada müşterilerine yakın

Plastik enjeksiyon için makineler ve üretim hücreleri daima iyi performanslı olmalı, verimli çalışmalı ve daima esnek bir şekilde kullanılabilir olmalıdır. Bunun sonucu olarak makine üreticilerinin hizmetlerine yönelik gereklilikler de değişmektedir. Engel bu meydan okumayı kabul ediyor ve tüm dünyada hizmet ağını sürekli olarak geliştirmektedir. 

Hizmet ve eğitim ENGEL’de sistem felsefesinin sabit bir unsurudur. ENGEL’in İstanbul’da da düzenli olarak seminerlerin ve atölye çalışmalarının gerçekleştirildiği kendisine ait bir eğitim merkezi bulunmaktadır. 1989 yılından bu yana ENGEL Türkiye’de temsil edilmektedir. Önceden temsilcilik olarak hareket eden oluşum 2008 yılında bir satış ve servis organizasyonuna dönüştürülmüştür. 

1945 yılındaki kuruluşundan bu yana ENGEL %100 oranında aile mülkiyetinde olup harici yatırımcılardan bağımsız bir yapıya sahiptir ve bu durum hem müşterilere hem de şirketin çalışanlarına güven ve uzun vadeli bir perspektif sağlamaktadır.  2014/15 mali yılında ENGEL küresel olarak 1 milyar Euro’nun üzerinde bir ciro elde etmiştir. Bu şirketler grubu çatısı altında 4.800’den fazla çalışan istihdam edilmektedir. 

Maksimum güvenlik ve aynı zamanda mümkün olan en düşük yatırım maliyetleri ile en düşük çevrim süreleri – ENGEL tarafından Plast Eurasia’daki standında üretilmekte olan petri kutuları gibi tıp ve laboratuar teknolojisi tüketim ürünlerinin üretiminde geçerli olan gereklilikler bunlardır. 

Engel Enjeksiyon