Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Haberler PaintExpo Eurasia Fuarı ve STT Show Eurasia Fuarı yoğun ilgi gördü

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

PaintExpo Eurasia Fuarı ve STT Show Eurasia Fuarı yoğun ilgi gördü

3.Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı PaintExpo Eurasia ve 2. Yüzey İşlem Kimyasalları, Galvaniz Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı STT Show Eurasia dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini, İstanbul Fuar Merkezi’nde ağırladı.

Alanının Lider ihtisas Fuarı olarak kabul edilen PaintExpo Eurasia Fuarını 2446 sektör profesyoneli ziyaret ederken eş zamanlı düzenlenen STT Show Eurasia Fuarını 3 gün boyunca 1818 yerli ve yabancı sektör profesyoneli ziyaret etti. Toplamda 4250’den fazla ziyaretçi çeken iki fuar katılımcı firmaların önemli iş bağlantıları kurmalarına ön ayak oldu.

Sektöründe dünyanın en büyük fuarı olan PaintExpo’yu yıllardır Almanya’da düzenleyen FairFair GmbH şirketi adına konuşan Jürgen Haussmann, Artkim Fuarcılık ile birlikte 2011 yılından bu yana 3. Kez düzenledikleri ve fuarın Avrasya ayağını oluşturan PaintExpo Eurasia’ya olan ilgiden çok memnun olduklarını ifade etti. 

21 farklı ülkeden 100’ün üzerinde firma ve firma temsilciliğinin yer aldığı PaintExpo Eurasia Fuarı, 2011 yılından beri FairFair GmbH ve Artkim Fuarcılık işbirliği ile düzenleniyor.

Fuara yurtdışından da katılım ve ziyaretin yoğun olduğunu söyleyen Haussmann, şirketlerin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet güçlerini korumalarına ve daha da artırmalarına önemli bir katkı sağlayacak fuar sayesinde “ziyaretçiler ön işlemden kalite kontrole kadar eksiksiz ve sektörün genelini temsil eden bir ürün ve hizmetler yelpazesine erişebildiler” dedi.

Kimya Sektörü, Türkiye’de en çok ihracat yapılan ilk 3 sektör arasında

PaintExpo Eurasia Fuarı’nda FairFair GmbH’nin Türkiye’deki iş ortağı Artkim Fuarcılık adına konuşan Genel Müdür Ahmet Güler ise, 3. Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı’na katılımın bir önceki fuardan yüzde 20 daha fazla katılım olduğunu söyledi. 

Güler, Türkiye ihracatına en büyük katkı sağlayan sektörler arasında kimya sektörünün 3. sırada olduğuna dikkat çekerek “beyaz eşyadan otomotive, mimariden enerji kaynaklarına, plastikten elektroniğe ve sayısız diğer sektörde boya ve kaplamanın kalitesi, maliyeti ve çevreye uyumluluğu her geçen gün daha da fazla önem kazanıyor” dedi.

Yüzey İşlem Kimyasalları ve Teknolojilerine İlgi Artıyor

8 ülkeden toplam 59’ firmanın katıldığı STT Show Eurasia Fuarı’na Türk firmaları haricinde, Fransa, İsveç, Almanya, İtalya, Avusturya, Kore ve Çin den  firmalar katıldı.

Bu yıl özellikle İran, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa ülkelerinden gelen yabancı ziyaretçi sayısında da artışın gözlemlendiği fuar; yüzey işlem, kaplama ve galvaniz kimyasalları, tesis ve ekipmanlarını ilgilendiren tüm sektör mensuplarını bir araya getirdi.

Fuar ile ilgili konuşan Artkim Group Direktörü Cengiz Yaman, yüzey işlem ve teknolojilerinin de yer aldığı bir fuar ile PaintExpo Eurasia Fuarı’nın eş zamanlı düzenlenmesi ile ilgili talepler aldıklarını ve sonrasında ortak bir organizasyon gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirtti. 

Cengiz Yaman “Otomotiv, Gemi ve Yatçılık, Ağır Ekipmanlar, Alüminyum, Galvaniz, Beyaz Eşya ve Elektrikli Cihazlar, Boru, Demir Çelik, Enerji, Havacılık ve Savunma Sanayi gibi sektörlerin gelişimini de gözlemleyerek, 2013 yılından itibaren STT Eurasia Yüzey işlemler Teknolojileri Fuarı’nı, PaintExpo Eurasia Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlemeye karar verdik” dedi. 

Workshop Sunumları ile Sektörel ve Akademik Deneyimler Paylaşıldı

Fuar merkezinde kurulan Workshop alanında, yerli ve yabancı katılımcı firmaların yanı sıra Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri tarafından gerçekleştirilen sunumlarla, sektör mensupları; en yeni ürünler, teknolojiler ve yeni gelişmelere ulaşma fırsatı buldu. 

Dürr Systems GmbH, Nordson Deutschland Gmbh Industrial Coaing Systems, Eisenmann Anlagenbahu GmbH & Kg, Kimyagerler Derneği, Hillebrand Chemicals Gmbh, Mata Makine Taahhüt Boyama, Kraftpowercorn Sweden Ab, Pollution Control Products Co ve Galder Galvaniz Sanayicileri Derneği ve daha birçok yerli ve yabancı firma yetkilisi ile akademisyenler tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

Artkim Group, sadece Kimya SektörüneYayıncılık, fuarcılık, ve sektörel çözümler üretmek amacıyla yola çıkarak 2002 yılında Kurulmuştur. Artkim Fuarcılık olarak ilk fuarı olan Turkchem Chem Show Eurasia ile fuarcılık sektörüne adım atmış ve 2006 yılından bu güne sektöre toplam 8 farklı sektör fuarı kazandırmış bir organizasyon şirketidir.

Artkim Group; Artkim Fuarcılık, Chem Media, ChemAjans ve Kimyakariyerim.com olarak 4 branşta kimya sektörüne hizmet vermeye devam etmektedir.