Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Haberler Özel etiketli ürünler pazarı büyüyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Özel etiketli ürünler pazarı büyüyor

Dünyanın en büyük özel etiketler fuarında 74 Türk firması yer aldı

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), kimya sektörünün ihracatını artırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Özel etiketli ürün sektöründe dünyanın en büyük etkinliği olarak kabul edilen PLMA’s World Of Private Label Fuarı’na, İKMİB’in bu yıl 7’incisini düzenlediği organizasyon ile 34’ü milli katılımla olmak üzere toplam 74 Türk firması katıldı. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen fuarın, bu yıl 30’uncusu gerçekleştirildi. 

Gıda ve gıda-dışı olmak üzere iki temel bölüme ayrılan PLMA Fuarı’nda gıdadan kozmetiğe kadar uzanan geniş bir yelpazede ürünler sergilendi. Türkiye’den temizlik, plastik, ambalaj, gıda, kozmetik, kişisel bakım ve sağlık  ürünleri gibi pek çok sektördeki üretici, fuarda kendini tanıtma ve yeni iş bağlantıları kurma şansını yakaladı. 

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, özel etiketli ürünler sektörünün tüm dünyada ve ülkemizde hızla büyüdüğünü belirterek şunları söyledi: “PLMA Fuarı, kendi alanında dünyanın en önemli fuarı. Türk firmaları fuar sayesinde dünya markaları ile bir araya gelme fırsatı yakalıyor. Fuara firmalarımız tarafından gösterilen ilginin her yıl artması da mutluluk verici. Bu sayede büyük zincirler, üst seviyede satın almacılar ile görüşme ve bağlantı kurabiliyorlar. Hızlı büyüyen private label (özel etiketli ürünler) pazarında Türkiye’nin payını artırabilmesi için çok önemli bir fırsat. Mağaza zincirleri, PLMA Amsterdam Fuarı’na katılarak büyük alımlar gerçekleştiriyorlar. Önümüzdeki yıllarda ülkemizin özel etiketli ürünler pazarındaki payını daha da artıracağına inanıyoruz.”