Avrasya’nın ilk ve tek esnek ambalaj fuarı PACK-IST’e geri sayım başladı
- JACOM_CONTENT_CREATED_DATE_ON
- JACOM_CONTENT_WRITTEN_BY
Esnek Ambalaj sektöründe düzenlenen Avrasya’nın ilk ve tek esnek ambalajı fuarı PACK-IST Fuarı’na artık sayılı günler kaldı. Tanıtım çalışmalarının son hızla devam ettiği bu günlerde tanıtım konusunda davetiye gönderileri üzerinde yoğunlaştı.
Bugüne kadar yurtdışında ve yurtiçinde uluslar arası nitelikte önemli fuarlara katılarak gerek yurt içi hedef kitleyle gerekse yurtdışı hedef kitle firmalarla iletişime geçilerek fuarın tanıtımı sağlandı. Uzun yıllardır alanında uzman olan ve başarılı fuar organizasyonlarına imza atan Yağmur Fuarcılık ve FASD’nin ortaklaşa düzenlediği PACK-IST yerel ve uluslararası birçok firmaya ulaşıyor.
Esnek ambalaj sektörüne nitelik kazandırıyor
Uluslararası alanda tanıtım yaparak ülkemizde gelişen esnek ambalaj sektörünü daha geniş bir pazara ulaşmasını sağlamayı hedefleyerek uluslararası alanda firmalara broşür gönderimi yapılıyor. Böylece Türkiye’de gelişen esnek ambalaj sektörüne de bir bağlamda nitelik kazandırmış oluyor.
Yapılan düzenli tanıtım çalışmalarıyla, en fazla ilden ve ülkeden ziyaretçi getiren fuar olma özelliği taşıyan PACK-IST, uluslar arası platformda da üretici ve sıcak talep sahiplerini buluşturan, önemli bir fuardır. Yağmur Fuarcılık Halkla İlişkiler Müdürü Yasemin Erkimen tanıtım çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. “Sektörün tek uzmanlık fuarı olan PACK-IST 2015 Fuarı’nı 81 ilde, 93 ülkede sektör bazında firma tespit ederek ve en etkili yöntem olan hedef kitleye doğrudan tanıtımı temel alarak, uluslararası, ulusal ve bölgesel olmak üzere 3 ana eksende gerçekleştirmekteyiz.”
Fuar hazırlıkları döneminde yurtiçinde ve yurtdışında firmalara düzenli olarak birebir tanıtım faaliyetleri yürüttüklerini belirten Erkimen, tanıtım çalışmaları posta ile; broşür, tanıtım gazetesi, davetiye afiş gönderimi, internet ortamında; her ay düzenli olarak oluşturulan mail bankasına bülten gönderimi, google adwords arama ağı ve görüntülü reklamları, ulusal-yerel basında; televizyon, radyo ve gazete reklamları, açık hava reklamcılığı ile megalight bilboard reklamları, sektörel dergilerde 6 ay öncesinden başlayan reklam çalışmaları ve yurtiçi ve yurtdışı sektör fuarlarına katılım sağlanarak aktif bir tanıtım çalışması yürüttüklerini dile getirdi. Erkimen sözlerini “Ayrıca bu çerçevede ticaret sanayi odaları, konsolosluklar, ticari müşavirlikler, ithalat-ihracat birlikleri, sektörel dernekler ile yapılan işbirliği tanıtım etkinliklerine eklenmektedir. Fuara doğrudan yatırımcı ve talepkar firmaları çekmek amacıyla sanayisi gelişmiş illerden otobüs servisleri düzenlenerek de ziyaretçi sayısı artırılmaktadır” şeklinde tamamladı.
Türkiye pazarı dikkat çekiyor
Türkiye ambalaj sanayinin son yıllarda hızla gelişmesinin ardından oldukça ön plana çıkan Türkiye Pazarı dünya genelinde özellikle Avrupa, Kuzey Afrika ülkelerinde önemli ölçüde dikkat çekiyor. 2010 yılında %17,5’lik bir büyüme ile hızlı bir toparlanma sürecine giren ambalaj sanayi her geçen yıl biraz daha büyüyor. Hızlı kentleşme, nüfus artışı, yaşam standartlarının yükselmesi, kadınların iş hayatına katılımındaki artış gibi birçok etkenden dolayı gelişen ambalaj sanayinin içerisinde ağırlıklı olarak esnek ambalaj yer almaktadır.
Yağmur Fuarcılık ve FASD ülkemizde hızla gelişen esnek ambalaj sektörünün dünya genelinde tanıtılması ve markalaşması amacıyla 2012 yılından itibaren PACK-IST Fuarı’nın organizasyonunu sağlıyor. Sektörde çok sayıda esnek ambalaj üreticisi ve tedarikçisini bir araya getiren PACK-IST sahip olduğu inovasyon ve teknoloji alanındaki ürün çeşitliliği ile küresel ölçekte güçlü bir marka platformu düzeyine ulaşmayı hedefliyor.
Esnek ambalaj sektörü dünya devleri için çekim merkezi
Ağırlıklı olarak esnek ambalaj sektöründe üretim yapan firmaların hedef alındığı tanıtımda katılımcı firmalarla da görüşülerek PACK-IST Fuarı’na katılım gerçekleştirmeleri konusunda yetkili kişilerle iletişime geçilip Türkiye pazarının gelişimi ve PACK-IST fuarının pazardaki etkisi ve önemi hakkında bilgi verildi.
Fuarın başarısının en önemli dayanaklarından biri Türkiye’de sektörün büyüklüğü ve ihracat kapasitesinin genişliği olarak görülüyor. 2012’de fleksibıl ambalaj üretim ve satışı 5,5 milyar TL olarak geçekleşti. Şu an 6,5 milyar TL üretim değerine sahip olduğu tahmin edilen fleksibıl ambalaj pazardaki toplam ambalaj tüketiminin yüzde 44’ünü oluşturuyor. Üretimin yüzde 45’i ihraç ediliyor. 2012’de ortalama yüzde sekiz büyüyen sektör dünyadaki yatırımcılar için çekim merkezi haline geldi.