Saturday, Nov 23rd

Last updateWed, 13 Nov 2024 8am

You are here: Home Products Haberler Şişecam’ın 29’uncu “Cam Sempozyumu” 22 üniversiteden katılımla gerçekleştirildi

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Şişecam’ın 29’uncu “Cam Sempozyumu” 22 üniversiteden katılımla gerçekleştirildi

Şişecam Topluluğu’nun bu yıl 29’uncusunu düzenlendiği “Cam Sempozyumu” üniversitelerin işbirliğiyle Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.  Ana teması “Cam ve Cama Değer Katan Kaplamalar” olarak belirlenen sempozyum, aralarında yurtiçi ve yurtdışındaki 22 üniversiteden 54 akademisyenin yer aldığı toplam 400 katılımcıyla düzenlendi.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Topluluğun bugün yaklaşık 20 bin çalışanıyla 13 ülkede üretim yapan küresel bir oyuncu haline geldiğini belirterek, “2020 vizyonumuz doğrultusunda dünyadaki en büyük cam üreticisinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu hedefe giden yolda ise Ar-Ge yetkinliğimizi daha da geliştirmek büyük önem taşıyor” dedi. 

Şişecam Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanlığı’nın bu yıl 29’uncusunu düzenlediği “Cam Sempozyumu”, 7 Kasım 2014 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde “Cam ve Cama Değer Katan Kaplamalar” teması ile gerçekleştirildi. Paralel oturumlarla birlikte 47 bildirinin paylaşıldığı sempozyum, yurtiçi ve yurtdışındaki 22 üniversiteden 54 akademisyenle birlikte toplamda 400 katılımcıyla gerçekleştirildi.  

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, temelleri 1934 yılında ülkenin temel cam ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla atılan Şişecam’ın bugün yaklaşık 20 bin çalışanıyla 13 ülkede üretim yapan küresel bir oyuncu haline geldiğini belirterek, “2020 vizyonumuz doğrultusunda dünyadaki en büyük cam üreticisinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu hedefe giden yolda ise Ar-Ge yetkinliğimizi daha da geliştirmek büyük önem taşıyor. Bu amaçla 1976 yılında temelleri atılan kurumsal Ar-Ge faaliyetlerimizin altyapısı ve insan kaynakları, bu yıl faaliyete geçirdiğimiz, ülkemizin cam alanında en büyük ve en kapsamlı Ar-Ge merkezi olan Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi ile birlikte nitel ve nicel olarak büyüyüp güçlenecektir.”

Cam sektörünün geleceğinin belirleyicisi yeni ve daha ileri teknolojilere dayalı inovatif ve katma değeri yüksek ürünler olduğuna dikkat çeken Kırman, “Düzcamın, optiksel, elektriksel, mekanik, kimyasal ve dekoratif özelliklerinin değiştirilmesi ile oluşan dünya kaplamalı camlar pazarı 21 milyar dolara ulaştı. 2015-2019 arası yaklaşık yüzde 9 büyümesi beklenen bu pazarda, yenilikler ancak araştırma ve geliştirme faaliyetleri yoğun olan şirketler tarafından değere dönüştürülebilmektedir“ dedi.

Üniversite-Sanayi işbirliği

 

Şişecam Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanı Prof. Dr. Şener Oktik ise yaptığı konuşmada, bu yıl 29’uncusu düzenlenen Cam Sempozyumu’nun özellikle son yıllarda ulusal ölçekte cam ve cama değer katan bütün alanları kucaklayan bilim insanlarının buluştuğu bir platforma dönüştüğünü ifade etti. Türkiye’de 2013 yılında gerçekleştirilen toplam Ar-Ge harcamasının 14 milyar TL seviyesinde olduğunu belirten Oktik, “Bu yatırımın yaklaşık 6,2 milyar TL’si özel sektör, 6 milyar TL’si kamu kuruluşları ve 1,5 milyar TL ise üniversiteler tarafından yapılmıştır. Ar-Ge’ye ayrılan ülkemiz kaynaklarının etkin kullanılmasının üniversite-sanayi işbirliğiyle mümkün olacağına inana Şişecam, bugün 12 üniversite ve araştırma kuruluşuyla ortak projeler yürütmektedir” diye konuştu.