Mitsubishi Electric Turkey Bursa Teknik Üniversitesi’ne eğitim ve bilgi merkezi kazandırdı!
- JACOM_CONTENT_CREATED_DATE_ON
- JACOM_CONTENT_WRITTEN_BY
Türkiye’de, fabrika otomasyonu ürünleri ve çözümleri, yüksek kaliteli klima ve havalandırma sistemleri ile sosyal altyapı sistemleri (uydu, asansör/yürüyen merdiven, elektrik santralleri ve demiryolları için elektrik ürünleri vb.) alanlarında faaliyet gösteren Mitsubishi Electric Turkey, Bursa Teknik Üniversitesi’nde eğitim ve bilgi merkezi açtı.
Yaptığı uygulamalar ve çözümlerle öne çıkan Mitsubishi Electric Turkey, eğitime de büyük önem gösteriyor. Bursa Teknik Üniversitesi’nde kurduğu bu eğitim merkeziyle, hem Bursa’ya hem de öğrencilere fayda sağlamayı amaçlıyor.
Açılışa Mitsubishi Electric Turkey’den Ürün Geliştirme Müdürü Tolga Bizel ve Robot Mühendisliği Bölümü Yetkilisi Necmi Ömerdedeoğlu katılırken, Bursa Teknik Üniversitesi’nden de sayın rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz ve birçok önemli konuk katıldı.
Mitsubishi Electric Turkey System Integrators Certificate Program (METR-SI-CP -BTU) Bursa Eğitim ve Bilgi Merkezi
Programın amacı
Sistem partnerlerimizin organizasyon, çözüm ve yetkinlik kalitesini geliştirecek eğitim süreçleri oluşturmak ve bu süreçleri sonunda bu seviyelerini belgeleyerek paydaşlarımızın ve müşterilerimizin en üst düzeyde ürün, hizmet ve çözüm alabilmeleri için sürdürülebilirliğinin sağlanması ve BTÜ içinde bir uzmanlık programı geliştirecek bir bilgi merkezi oluşturma ve BTÜ öğrencilerinin bu merkezde yıl boyunca aldıkları mesleki derslerinin deneysel çalışmalarını yapabilecekleri bir yapı oluşturmak.
Programın adımları
Eğitim ve Sertifikalama süreçlerinin tamamını bir eğitim partneri ile birlikte yapmak üzere planlanan çalışmamız için BTÜ ile bir işbirliğine girilmiş ve ilk olarak robot eğitim sınıfı konusu ile çalışmalara başlanmıştır. Daha sonra fabrika otomasyon ürünlerimizin tamamı için bu çalışma yapılacaktır.
Program adımlarının belirlenmesi
Tüm çalışma METR ve BTÜ’nün yılda bir kere toplanarak karara bağlayacağı SI-CP takımlarının hazırladıkları eğitim çalışma planlarının onaylanması ile başlayacak ve her yıl yeniden günün koşullarına uygun olarak yenilecektir.
Programın BTÜ kapsamı
Endüstriyel kontrol ve otomasyon eğitimi alanındaki güncel teknolojilerin kullanımı konusunda eğitim altyapısının geliştirilerek bu alanda çalışmak isteyen BTÜ öğrencileri ve BTÜ tarafından tavsiye edilecek YÖK’e bağlı diğer üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların öğrencileri ile METR tarafından belirlenecek kursiyerler için BTÜ gözetiminde, tarafların işbirliği ile dersler ve laboratuvar çalışmaları düzenlenmesi, METR’nin Sistem Partnerlerine METR ürünlerinin taban oluşturduğu uygulama altyapısını meydana getirmek için eğitimler verilmesi ve verilecek eğitimin düzenlenecek sertifika ile belgelendirilerek standardizasyonu oluşturmaktadır.
Programın gelecekteki amacı
Tüm yıl, hafta sonu bir gün ve maksimum 4 saat olacak şekilde, 1 yıl süreli bir ‘Mitsubishi Electric Akademi’ eğitim projesini hayata geçirerek ‘otomasyon uzmanlık sertifikası’ programının oluşturulmasını amaçlamaktadırlar. Türkiye çevresindeki birçok ülkeyle serbest ticaret anlaşmalarına sahip. Çevredeki bu ülkelerle pazar çalışmaları yapmak ise bizim en önemli görevlerimizden biri. Bundan dolayı ilerleyen zamanlarda, çevre ülkelerdeki bu pazar faliyetlerinin eğitim ihtiyacınıda bu merkezden yapmak.
Eğitimlerin içeriği
Verilecek eğitim her ürün için başlangıç, temel ve ileri seviye olacak şekilde sınıflandırılacaktır. Maksimum 4 gün sürecek şekilde her ay minimum bir defa olacak, her defasında da maksimum 8 kursiyerlik bir kontenjan ile sınırlı kalacak şekilde planlanacaktır. Ana konular ürün bazında PLC, HMI, Motion Control, Robot ve Sürücüler şeklinde olacaktır.