Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Haberler DuPont ambalaj ödüllerinin sahiplerini açıkladı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

DuPont ambalaj ödüllerinin sahiplerini açıkladı

 

Temalarda işbirliği ve koruma ağır bastı

DuPont, dün akşam küresel ambalaj ödülleri programının gümüş yıldönümünü kutladı. Kutlamada birinciliği, uzak noktalardaki Sahra altı köylere hayat kurtaran ilaçların ulaştırılmasını sağlayan AidPod ile Birleşik Krallık merkezli tasarım firması pi kazandı. Bu benzersiz ambalajlama ve dağıtım programı, Elmas birincilik ve Özel 25. Yıl ‘Gıda Güvenliği’ ödülünü aldı.

DuPont Ambalaj & Endüstriyel Polimerler Başkanı, William J. Harvey, “Bundan yirmi beş yıl önce, DuPont, Ambalaj İnovasyonu Ödülleri programını bu canlı endüstriyle bağlantı kurmak ve işbirliğini inovasyonun kritik öneme haiz bir bileşeni olarak desteklemek için bir fırsat olarak gördük” dedi.  “Yirmi beş yıl sonra ise – çığır açmış ödül sahiplerine dönüp bakarken ve bu yılın ödül sahiplerini kutlarken – işbirliğinin piyasaya inovasyon getirmede halen merkezi bir role sahip olduğu açıktır.”

DuPont Ambalaj Ödülleri programı lideri Shanna Moore’a göre; bu yılın birincisi işbirliğinin canlı bir örneği olmuş ve ambalajın nasıl katma değer yarattığını göstermiştir. AidPod, pi 3 tarafından, uzak bölgelere ilaç ve eğitim getirmek amacıyla Coca-Cola Company’nin (TCCC) dağıtım ağından faydalanan, bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan ColaLife için geliştirilmiştir. AidPod, Coca-Cola kasalarındaki şişelerin arasına yerleştirilen, kişilerin kendi kendilerine kullanabileceği bir ishal ile mücadele kittir. AidPod’un ödül alan bu sürümü, geliştirilerek kitin bir parçası haline getirilmiş; ürün böylece hem tek, ölçülmüş dozda karıştırma hem de içme kabı işlevine sahip olmuştur.

Yirmi beşinci yıl kutlamalarının bir parçası olarak, DuPont çığır açan projeleri sayesinde önemli toplumsal değişimlere imza atan eski birincilere dikkati çekmiş ve ambalajların toplumun geleceğini nasıl şekillendirebileceğini ele almıştır. Etkinlikte, aynı zamanda yaşam boyu başarı ödülleri de verilmiştir. Moore, verdiği demeçte “25. Yıl etkinliği, ambalaja ‘sessiz kahraman’ rolünden sıyrılıp, sahneye çıkma ve alkışları kabul etme fırsatı vermiştir,” dedi. 

DuPont Ambalaj İnovasyonu Ödülleri, değer zinciri boyunca inovasyon ve işbirliğinin sektörde en uzun soluklu, küresel çapta ve bağımsız değerlendirmeye tabi kutlamasıdır. Saygın bir panel, her yıl, İnovasyon, Sürdürülebilirlik ve Maliyet/Atık Azaltımından oluşan üç kategorinin birinde veya hepsinde “mükemmeliyet” esasına göre; elmas, altın veya gümüş ödüller vermektedir. Bu yıl, bağımsız jüri üyeleri çeşitli bir dizi sektördeki ambalajlara bir elmas, dört altın ve 10 gümüş ödül vermiştir.

Elmas Ödül & Özel Ödül ‘Gıda Güvenliği’ birincisine

Sahra altı Afrika’nın uzak köylerinde, ilaca erişmek halen güç. Bu nedenle, bu bölgede 5 yaş altı çocuk ölümlerinin yüzde 15’i, kolayca tedavi edilebilen bir hastalık olan ishale bağlı gerçekleşiyor. Öte yandan, Coca-Cola Sahra altı Afrika’nın hemen her yerinde mevcut. Coca-Cola’nın devasa ağından faydalanma fikrini geliştiren Bağımsız, Birleşik Krallık merkezli ColaLife kuruluşu, pi global ile, özel olarak da; bir ishalle mücadele kiti için, kasalara konan Coca-Cola şişelerinin etrafındaki kullanılmayan boşluğa yerleştirilebilen yapısal, kendi kendine yetebilen bir ambalaj geliştiren pi 3 ile işbirliği yapmıştır. AidPod adı verilen bu ambalaj, şiddetli darbelere dayanabilen, paketin bütünlüğünü koruyan ve kontaminasyonu önleyen sağlam bir filmle sıkıca kapatılmıştır. AidPod’un içinde, el yıkamaya destek vermek için diğer içeriklerden ayrı paketlenmiş bir sabun da konmuştur. İlaçlar, AidPod paketindeki su ile karıştırılmak üzere tek dozluk poşetlerde ambalajlanmıştır; paketin kendisi de temiz karıştırma ve içme kabı olarak çift işlevlidir.