Friday, Oct 18th

Last updateFri, 18 Oct 2024 11am

You are here: Home Products ÜRÜN / PRODUCTS Ürün1 Korozo Grup, geri dönüşüme hazır esnek ambalajları hayata geçiriyor

Korozo Grup, geri dönüşüme hazır esnek ambalajları hayata geçiriyor

Korozo, şirketin tescilli KoroRCY filmi kullanarak üretilen ve paketin Dijital Ürün Pasaportlarına (DDP) bağlanan bir QR kodu içeren, prototip kapaklı esnek ambalaj torbalarını piyasaya sürmek için R-Cycle ile ortaklık kurdu.

Bağlantı aracılığıyla, malzeme türü ve bileşimi; ağırlık, yoğunluk ve boyutlar; PCR içeriği ve geri dönüştürülebilirlik gibi bilgilere kolayca erişim sağlanabiliyor. Bu bilgiler, ambalajın üretim aşamasından kullanım ömrünün sonuna kadar sorumlu bir şekilde işlenmesini sağlamak için kullanılabiliyor.

R-Cycle, ambalaj endüstrisiyle birlikte DPP'lerin döngüsel bir ekonomi yaratma potansiyelini gerçekleştirmek için çalışıyor. Sürdürülebilir plastik ürünler ve ambalajlar için GS1'in açık bir izlenebilirlik standardı olarak R-Cycle, ambalaj üretimi ve dolumu sırasında otomatik olarak kaydedilen ilgili bilgileri tüm değer zincirine sunuyor ve erişilebilir hale getiriyor.

Bunu yapmak için R-Cycle, ERP sistemleri ile entegre olarak ilgili verileri çıkarıyor ve DPP oluşturuyor. Bilgiler GS1'den alınan açık bir standarda dayandığından, diğer sistemlerle birlikte çalışabiliyor ve böylece ambalaj için dijital veri değişiminin otomasyonunu hızlandırıyor.

Bu yaklaşım, Avrupa Komisyonu'nun kıtayı döngüsel bir ekonomiye doğru taşıma çabasının bir parçası olarak, münferit parçaların onarımı, geri dönüşümü ve bertarafına - ve aradaki tüm ilgili adımlara - kadar menşei ve bileşimi hakkında bilgi sağlamayı amaçlayan DPP'lerin uygulamaya alınmasını destekliyor.

Korozo Group Tüketici Ambalajları Teknik Hesap Yöneticisi Fatih Imre, yeni ürünlerine ilişkin düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Markaların ambalajlarının sürdürülebilir olmasını sağlamak ve tüketicilere sorumlu seçimler yapma imkânı vermenin yollarını aradığını biliyoruz. DPP'ler esnek ambalaj endüstrisinin döngüsel geleceğine bir adım daha yaklaşmamızı sağlıyor. Geri dönüşüme hazır tek malzemeli esnek ambalajlarımız şimdiden sektörü bu yönde değiştirdi. Ambalajları DPP'lerin yetenekleriyle birlikte sergilemek sektöre güçlü bir mesajdır. Tamamen döngüsel bir esnek ambalaj endüstrisi sadece başarılabilir değil, aynı zamanda gerçeğe dönüşme noktasındadır.”