Wednesday, Dec 11th

Last updateTue, 10 Dec 2024 1pm

You are here: Home Products TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY Haber3 Mitsubishi Electric, ICONICS SCADA ile endüstrinin geleceğini şekillendiriyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Mitsubishi Electric, ICONICS SCADA ile endüstrinin geleceğini şekillendiriyor

Endüstriyel dijital dönüşüm, üretim süreçlerinde verimliliği, esnekliği ve sürdürülebilirliği artırmaya yönelik hızla ilerlerken, bu dönüşümün merkezinde SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) sistemleri bulunuyor. Mitsubishi Electric’in düşük kodlu SCADA çözümleri, günümüzün gereksinimlerini etkin bir şekilde karşılarken, gelecekteki dijital dönüşüm süreçlerine de esneklik ve uyum sağlıyor. 

ICONICS SCADA, işletmelerin fabrika otomasyonundaki zorlukları aşmalarını kolaylaştırarak, kullanıcı dostu olması, maliyetleri düşürmesi ve iş süreçlerine hız ve esneklik kazandırmasıyla öne çıkıyor. Bu çözümler, üretim süreçlerini daha verimli hale getirirken, veri odaklı yeteneklerin geliştirilmesine olanak tanıyor ve işletmelerin hızla değişen rekabet koşullarına uyum sağlamasına yardımcı oluyor. Düşük kodlu bir mimari üzerine inşa edilen yeni çözüm, yüksek performans ve ölçeklenebilirlik sunuyor. Geniş ürün yelpazesi ile birçok endüstriyel sektörde kullanılabilen bu platform, hem sistem entegratörleri hem de son kullanıcılar için gelişmiş özellikler sağlıyor. Böylece, işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerinde önemli bir rol oynuyor.

Düşük kodlu SCADA çözümü, görsel arayüz ve sürükle-bırak özellikleri sayesinde programlama bilgisine ihtiyaç duymadan SCADA sistemlerini kolayca yönetme ve geliştirme imkânı sunuyor. Ayrıca geleneksel yazılım süreçlerinin ötesine geçilerek uygulamalar hızla oluşturulabiliyor ve projeler daha hızlı devreye alınabiliyor. Aynı zamanda işletmelere iş ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verme esnekliği sunuluyor. Yazılım geliştirme süreçlerini daha geniş bir kitleye ulaştırırken, çalışanların kendi sorunlarına çözüm bulmasını ve yenilikçi fikirler geliştirmesini teşvik ediyor.

Hyper Historian çözümü

ICONICS SCADA, operasyonel verimliliği artırmak amacıyla modüler yapısıyla veri yönetimi desteği sunuyor. GENESIS64 HMI/SCADA Automation Visualization Suite ve Hyper Historian™ gibi modüller, gerçek zamanlı veri yönetimini ve entegrasyonunu kolaylaştırıyor. Ayrıca, ICONICS SCADA'nın Hyper Historian™ kayıt alma özelliği, tüm veri kaynaklarını düzenleyerek ilgili birimlere önemli avantajlar sağlıyor. 

Hyper Historian™, gelişmiş veri entegrasyonu kullanarak OPC DA, OPC UA, OPC HDA, OPC XML, SNMP, BACnet veya veri tabanı değerleri aracılığıyla herhangi bir cihaza bağlantı kurabiliyor. Bu özellik, birden fazla fabrika, tesis ve kurumsal ekipmandan bilgi toplama sürecini basitleştiriyor. ICONICS SCADA, sistem entegratörlerine stratejik iş değerlerini artırma fırsatı sunarken mühendisler için kolay kullanımlı üretkenlik araçları sağlıyor. Bu sayede, endüstriyel kullanıcılar otomasyon sistemlerini bağımsız olarak yönetebiliyor.

CFSWorX™ modülü ise, saha servis çalışanlarının ve bakım personelinin geleneksel arıza/onarım yaklaşımından daha proaktif bir tesis ve ekipman yönetimine geçiş yapmalarını sağlıyor. Mevcut kurumsal kaynak planlama (ERP) ve müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) sistemleriyle entegrasyonu sayesinde, her sektörden organizasyonların iş kesintilerini ve bakım maliyetlerini azaltmasına yardımcı oluyor.

ICONICS ve EcoAdviser platformlarının yapay zekâ destekli entegrasyonu

Mitsubishi Electric, yakın zamanda yapay zekâ ile enerji yönetiminde devrim yaratmayı amaçladığı ICONICS ve EcoAdviser platformlarının entegrasyonunu duyurdu. Bu birleşim, çeşitli sektörlerdeki işletmelere operasyonel verimlilik, sürdürülebilirlik ve maliyet tasarrufu gibi önemli avantajlar sunuyor. Aynı zamanda, makine yönetimi, enerji tüketimi, veri analizi ve mevzuata uyumluluk gibi birçok üretim alanını da kapsayan bu sistem, endüstriyel işletmelere sürdürülebilirlik çabalarını geliştirme konusunda güçlü araçlar sağlıyor.

ICONICS ve EcoAdviser platformlarının üç temel özelliği enerji analitiği, ayrıntılı gösterge panelleri ve otomatik raporlama olarak öne çıkıyor. Bu platformlar, enerji kayıplarını analiz ederken optimizasyon fırsatlarını belirliyor ve detaylı gösterge panelleriyle enerji ölçümlerine kapsamlı bir bakış açısı sunuyor. Otomatik raporlama ise enerji verimliliği hakkında detaylı raporlar üreterek süreci daha verimli hale getiriyor. 

Bu entegrasyon, gerçek zamanlı veri görselleştirmesi sunarak enerji optimizasyonunu kolaylaştırıyor. Gelişmiş operasyonel iyileştirmelerle enerji kayıpları ve bunları etkileyen unsurlar analiz edilerek, proaktif ve zamanında müdahale olanağı sağlanıyor. Entegre kontrol panelleri ve raporlama sistemi, özelleştirilebilir gösterge panelleri ve detaylı raporlarla birlikte, operasyonları ve enerji yönetimini etkili bir şekilde izleme imkânı sunuyor.