Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Sumika Polymer Compounds Türkiye’de THERMOFIL HP® üretimine başlıyor

Sumika Polymer Compounds Türkiye’de THERMOFIL HP® üretimine başlıyor

Türkiye compound pazarında yer alan Sumika Polymer Compounds Turkey (eski adıyla Emaş Grup), THERMOFIL HP® (yüksek performanslı) polipropilen (PP) bileşiklerini Türkiye’deki ve Karadeniz’e komşu ülkelerdeki müşteriler için üretmeye başlayacağını duyurdu.

Sumika Polymer Compounds (SPC) Türkiye, çeşitli termoplastik bileşikler ve poliolefin bazlı elastomerler üreten Japon grup Sumitomo Chemical Co Ltd.’nin iştiraki olan Sumika Avrupa’nın bir parçası. SPC Türkiye’nin Gemlik, Bursa ve Manisa’da tesisleri bulunuyor.

2019’un başlarında Sumika bünyesine katılan Türkiye tesisleri, mineralli ve geri dönüştürülmüş PP üretiminde uzun yılların tecrübesini taşıyor. Ayrıca THERMOFIL™ HP üretimi de Gemlik fabrikasında yakın zamanda başlayacak. Bu ilaveyle birlikte SPC Türkiye’nin toplam üretim kapasitesinin yılda 60Kt’a ulaşacağı belirtiliyor.

THERMOFIL HP®, poliamidlerin (PA), polibütilen tereftalatların (PBT) ve uzun lifli PP’nin yerine kullanılabilecek özelliklere sahip cam elyaf takviyeli bir PP bileşiktir. Bu bileşikler kullanıcılara hafiflik, düşük maliyet, düşük yoğunluk, yüksek mukavemet ve sertlik, yüksek darbe direnci ve kolay işlenebilirlik gibi avantajlar sağlıyor.

Sumika Polymer Compounds, ağırlıklı olarak otomotiv, beyaz eşya ve çeşitli endüstriyel uygulamalarda kullanılan sürdürülebilir, sağlam ve yüksek performanslı PP bileşikleri ile tanınıyor. Grubun Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Tayland, Çin, Japonya, Hindistan, Fransa ve son olarak Polonya’da üretim tesisleri bulunuyor.