Monday, Dec 23rd

Last updateFri, 13 Dec 2024 12pm

You are here: Home News Polimer alanında dünyaca ünlü isimler Çeşme’de buluşacak

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Polimer alanında dünyaca ünlü isimler Çeşme’de buluşacak

Polymer Processing Society (PPS), her yıl dünyanın farklı yerlerinde organize ettiği bölgesel ve uluslararası düzeyde iki ayrı PPS Kongresi ile polimer endüstrisinin nabzını tutmaya devam ediyor. Bu yıl 35.’si düzenlenecek Uluslararası PPS Toplantısı, PAGEV’in sponsorluğunda 26-30 Mayıs 2019 tarihleri arasında Çeşme Radisson Blu Otel’de gerçekleştirilecek.  

Polimer işleme alanındaki en önemli organizasyonlardan biri olan 35. Uluslararası PPS Toplantısı, 26-30 Mayıs 2019 tarihlerinde Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) sponsorluğunda Çeşme’de düzenlenecek. Toplantıda polimer sistemlerin formülasyon, değiştirme ve şekillendirme yöntemleriyle, monomerden başlayarak son kullanıcı için ticari ürün haline getirilmesi süreci mercek altına alınacak. Polimer alanında dünyaca isim yapmış bilim adamları, mühendisler ve tasarımcıların konuşmacı olarak katılacağı toplantıya sektör temsilcilerinin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. 1985 yılında ABD’de kurulan ve dünya genelinde geniş bir ağa sahip olan Polymer Processing Society-PPS (Polimer İşleme Topluluğu) Türkiye’de Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yusuf Menceloğlu tarafından temsil ediliyor.  

35. Uluslararası PPS Toplantısı’nın polimer endüstrisinin nabzını tutan isimlerle bilgi alışverişi yapmak, sektörde yaşanan son gelişmeleri öğrenmek için önemli fırsatlar barındırdığını belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu,“Şampuandan kontakt lense, oyuncaktan ambalaja, proteinden glütene doğal ya da sentetik olarak bulunan polimerler günümüz sanayinin en önemli malzemeleri arasında yer alıyor. İnsan hayatını kolaylaştırmada önemli yer oynayan polimerler hızla bakır, çelik, alüminyum gibi diğer alternatiflerinin yerini almıştır. Polimer, özellikle katma değerli üretim noktasında sanayicilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir malzeme olmasıyla önem taşıyor. İlerleyen zamanda 3D yazıcıların hayatımıza daha çok girmesi ile birlikte hammadde olarak plastik polimer karışımı kullanılacak ve böylece hayatımızda daha da çok yer alacaktır. Polimer alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan 35. Uluslararası PPS Toplantısı’nı desteklemekten gurur duyuyoruz. 40 farklı ülkeden 500 bildirinin paylaşılacağı toplantının hemen öncesinde Vakfımızın öncülüğünde iki gün boyunca sürecek; ‘Endüstriyel problemler ve yenilikler konularında Rheoloji, Compounding, Extrusion, Injection Molding’ ana başlıklarında eğitimler düzenleyeceğiz. Polimer alanında uzmanlaşmış dünyaca ünlü isimleri Çeşme’de ağırlamak ve sanayicilerimize bilgilerini aktarmaları noktasında köprü görevi üstlenmek bizim için büyük önem taşıyor. Katma değerli ürün üretme noktasında yol gösterici olacağına inandığımız toplantımıza tüm firmalarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

PPS Hakkında:

Polymer Processing Society (PPS) / (Polimer İşleme Topluluğu) 1985 yılının Mart ayında polimer işlenmesi alanında öncü olan Akron Üniversitesi’nde (Akron, OH, A.B.D.) Prof. James White tarafından kuruldu. 1900’lerin başında kauçuk başkenti olarak anılan Akron, dünyadaki ilk akademik kauçuk kimyası dersine ev sahipliği yaptı. 1956 yılında Akron Üniversitesi’nde başlatılan polimer doktora programı yıllar içinde büyüyerek ayrı bir polimer kimya ve mühendisliği fakültesi kurulmasına öncülük etti. PPS’nin de Kurucu Başkanı olan Prof. White’ın girişimleriyle 1983 yılında Akron Üniversitesi’nde kurulan polimer mühendisliği bölümü, polimer işlenmesi ve yeni teknolojileri alanında günümüzde en önemli araştırma merkezlerinden biri konumundadır.

PPS’nin amacı, polimerlerin işlenmesi alanında uluslararası bir bilimsel araştırma ve yenilik platformu oluşturmaktır. PPS toplantıları, dünyanın dört bir yanından bilim adamları ve mühendisleri bir araya getirerek bu alandaki teknolojik yeniliklerin paylaşılması için bir tartışma ortamı yaratmaktadır.