Saturday, Sep 07th

Last updateFri, 06 Sep 2024 8am

You are here: Home Interview ÜRÜN / PRODUCTS Urun2 Oerlikon HRSflow yeni nesil kontrol ünitelerini sunuyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Oerlikon HRSflow yeni nesil kontrol ünitelerini sunuyor

NPE 2024'te tanıtılan Oerlikon HRSflow'un yeni T-Flow HRS Kontrol Üniteleri, sıcak yolluklu enjeksiyon kalıplamada sıcaklık kontrolünün hassasiyetini ve güvenilirliğini artırmaya yardımcı oluyor. Modüler tasarımda, 6 bölgenin katları şeklinde yapılandırılabilen üç model bulunuyor.

T-Flow HRS, kapsamlı proses kontrolü için sezgisel, kendi kendini açıklayan bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Entegre dokunmatik ekran, anlaşılır metin ekranı, akıllı navigasyon ve yönlendirmeli kullanımın kombinasyonu, herhangi bir talimat veya ön bilgiye ihtiyaç duymadan kullanıcı dostu bir konsept sunuyor. Yeşil, sarı ve kırmızı sinyal renklerindeki entegre LED şerit, çalışma durumunun uzaktan görülebilmesini sağlıyor. Reçeteler ve test raporları, entegre USB bağlantı noktası aracılığıyla hızlı ve verimli bir şekilde kurulabiliyor ve aktarılabiliyor. Veri alışverişi, sıcak yolluk kontrolörleri için yeni Euromap 82.2 standart protokolüne uygun olarak OPC UA arayüzü üzerinden enjeksiyon kalıplama makinesiyle gerçekleştiriliyor. Entegre VNC sunucusu ayrıca dizüstü bilgisayar veya akıllı telefon/tablet aracılığıyla rahat kullanıma olanak sağlıyor.

Şirket, yeni kontrol ünitelerinin nozul sıcaklıklarını son derece hassas bir şekilde kontrol edebildiğini, bu sayede sistemin küçük ve kompakt nozullarla yüksek performanslı zorlu uygulamalarda bile kullanılabileceği anlamına geldiğini vurguluyor. Modüler tasarım, ilgili gereksinimleri karşılamak için esnek konfigürasyona olanak tanıyor. Reçete yönetimi ise, farklı reçetelerin kaydedilmesine, saklanmasına, karşılaştırılmasına ve hızlı bir şekilde çağrılmasına olanak tanıyor.

Ünitenin verimlilik ve enerji tasarrufu da göz önünde bulundurularak tasarlandığını belirten şirket, kontrolörün performansını ve hizmet ömrünü en üst düzeye çıkarmak amacıyla sürekli ısı dağılımı için harici ısı emiciler gibi özelliklere sahip olduğunu iletmekte. Entegre zamanlayıcı işlevi, çıkışların belirli günlerde ve belirli saatlerde otomatik olarak açılıp kapatılmasını sağlayarak optimum enerji kullanımını destekliyor. Buna ek olarak, otomatik bekleme işlevi kontrolörün bekleme modunu akıllı bir şekilde kontrol ederek enerji verimliliğini artırıyor, daha sürdürülebilir ve uygun maliyetli bir enjeksiyon kalıplama sürecine katkıda bulunuyor.

Kontrol ünitesi, örneğin ısıtma sırasındaki düzensizlikler gibi hata durumlarında da anında yardım sağlayabiliyor. Termodinamik analiz (TSA), kalıbın termodinamik durumunu daha önce referans olarak kaydedilen tanımlı bir durumla karşılaştırıyor; plastik sızıntıları çalışma sırasında sürekli olarak tespit edilebiliyor ve bir sensör arızası durumunda önlemler alabiliyor. Entegre servis ve destek sistemi ise, bir alarm durumunda sorunun yerini belirlemeye yardımcı olan hızlı talimatlar sağlayabiliyor, operatörlere arıza süresini en aza indirmek ve optimum performansı sağlamak için sorunu hızlı bir şekilde çözme konusunda rehberlik edebiliyor. Ayrıca bir servis dosyası, bir arızanın hemen giderilememesi ve bu nedenle teknik desteğe ihtiyaç duyulması halinde arıza analizi için gerekli tüm bilgileri depoluyor. Tek bir tıklamayla oluşturulan bu dosya, verilere dayalı derinlemesine bir analiz gerçekleştirmesi için teknik destek ekibine e-posta ile gönderilebiliyor.