Wednesday, Apr 16th

Last updateTue, 15 Apr 2025 8am

You are here: Home E-Magazine Haberler

FOTEG İstanbul 2025 yaklaşıyor

FOTEG İstanbul 2025

FOTEG İstanbul 2025 HKF Fuarcılık A.Ş. tarafından, 24 - 26 Nisan 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde 5. ve 6. hollerde düzenlenecek olan Foteg İstanbul 2025,  17. Gıda İşleme Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı,  gıda ve içecek işleme endüstrisindeki en son yenilikleri, trendleri ve teknolojileri keşfetmek için kapılarını açmaya hazırlanıyor. Gıda ve içecek işleme endüstrisinin nabzını tutan bu fuar, hem yerel hem de uluslararası sektör liderlerini bir araya getirerek küresel iş bağlantılarına ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

Gıda işleme ve paketlemeden otomasyon sistemlerine, baskı ve etiketlemeden tedarik zincirine, depolama, gıda güvenliği ve hijyen alanlarına kadar sektöre dair en yeni teknoloji ve çözümler FOTEG İstanbul’da sergilenecek.

Siz de yerinizi alarak uluslararası iş bağlantıları kurabilir, en son trendleri yakından takip edebilir ve sektörde fark yaratacak iş birliklerine imza atabilirsiniz.

Katılımcı listesi, fuar alanı detayları ve güncel duyurular için www.fotegistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ziyaretçiler için online kayıtlar devam ediyor!

https://foteg.expoffs.com/kayit.php?lang=tr üzerinden ziyaretçi kayıt işlemleri oluşturabiliyor.

Assan Alüminyum karbonsuzlaşma yol haritasını yayınladı

Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal GüngörKibar Holding çatısı altında faaliyet gösteren ve Türkiye’de yassı alüminyum sektörünün en büyük üreticilerinden biri olan Assan Alüminyum, son yıllarda hız verdiği sürdürülebilirlik faaliyetlerine devam ediyor. Şirket yüzde 100 iklim etiketli olarak International Finance Corporation’dan (IFC) aldığı 90 milyon dolarlık yeşil kredi desteğiyle hayata geçirilen yatırımlarında üretim kapasitesini artırırken, enerji ve kaynak verimliliğini de beraberinde artırıyor, dolayısıyla karbon ayak izini de azaltmayı hedefliyor. Yenilenebilir enerji yatırımları da şirketin karbonsuzlaşma yolculuğundaki en önemli adımlarından biri.

Türkiye’de 36 yıldır alüminyum sektörüne yön veren Assan Alüminyum bu kapsamda, ‘Karbonsuzlaşma Yol Haritası 2050’yi yayınladı. Şirketin yol haritası kapsamında hedefi karbon ayak izini 2030'a kadar 7 ton CO2 eşdeğeri (tCO2e/t), 2035'e kadar 3 tCO2e/t ve 2050'ye kadar net sıfır değerine ulaştırmak.

Bugün küresel emisyonların yüzde 2’sini, bir milyar ton karbondioksit eşdeğeri (1 Gt CO2e) ile alüminyum sektörünün oluşturduğunu vurgulayan Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, sektörün bu oranı sınırlandırmak için önlemler alması gerektiğini belirtti. Bu önlemlerin alınmaması halinde emisyonların, nüfus artışı ve ekonomik gelişmenin etkisiyle 2050'ye kadar hatırı sayılır oranında artacağının öngörüldüğünü söyledi.

Read more...

Üniversiteli öğrencilerden tarihi başarı

AsiaStar Ödül TöreniTürkiye, AsiaStar Student Yarışması’nda en çok ödül kazanan ülke oldu!

Asya'nın en başarılı ambalaj tasarımlarının ödüllendirildiği ve 13 ülkeden 162 ambalajın yarıştığı AsiaStar 2024 Yarışması’nda Türkiye toplam 11 ödül kazandı.

Yarışmada Türkiye’den 2 firma tüketici ürünleri kategorisinde ödüle layık bulundu. Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları 2024’te farklı kategorilerde hem altın ve hem de bronz ödül kazanan Netpak Ambalaj Sanayi Ticaret A.Ş, AsiaStar 2024’te de ödül kazanmayı başardı. Aynı yarışmada farklı kategorilerde altın, bronz ve yetkinlik ödüllerinin sahibi olan ve endüstriyel ambalaj tasarımı hizmetleri sunan Tasarım Üssü de Asya'dan ödülle dönen diğer şirket oldu.

ASD tarafından Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı katkısıyla, RX TÜYAP iş birliğinde düzenlenen 20. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nda dereceye giren genç tasarımcıların da katılabildiği AsiaStar Yarışması’nın öğrenci kategorisinde ise Türkiye 9 proje ile ödüle layık görüldü. Toplam 25 ödülün verildiği AsiaStar Öğrenci Kategorisi’nde 9 ödül alan Türkiye, bu kategoride en çok ödül kazanan ülke oldu.

Dünya Ambalaj Örgütü’nün WorldStar Yarışması’ndan da ödül yağdı

Öte yandan Asya Ambalaj Federasyonu ile benzer tarihlerde Dünya Ambalaj Örgütü'nün WorldStar Öğrenci Yarışması da sonuçlandı. Türkiye’de ASD tarafından düzenlenen Ulusal Öğrenci Yarışması'nda ilk üç, mansiyon ve sertifika alan proje sahiplerinin katıldığı yarışmaya, toplamda 23 farklı ülkeden 79 farklı eğitim kurumundan 237 başvuru yapıldı. Grafik Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Ürün ve Ambalaj Tasarımı ile Ambalaj Teknolojisi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Mühendislik, İşletme Çalışmaları dâhil olmak üzere çeşitli akademik disiplinlerden öğrencilerin, hem sorumlu hem de sürdürülebilir ambalaj bilincini gösteren yenilikçi düşünce ve ambalaj çözümlerini ortaya koyarak katıldığı yarışmada Türkiye’den toplam 13 proje ödül alırken 3 proje ise altın ödül kazanmayı başardı.

Read more...

Türk ambalaj sektörü, Katar’da ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi

Katar Ambalaj Sektörel Ticaret Heyetiİstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından ambalaj sektörüne yönelik Katar’ın Doha şehrinde 16-19 Şubat 2025 tarihleri arasında “Katar Ambalaj Sektörel Ticaret Heyeti” düzenlendi.

T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, T.C. Doha Ticaret Müşavirleri Muhammet Fatih Çetinkaya ve Sinem Eğlenen ziyarette bulunarak firmalara pazar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Katar Ticaret Odası Başkanı Khalifa bin Jassim Al Thani de ikili iş görüşmelerini ziyaret ederek katılımcılara iyi dileklerini iletti.

Doha’da gerçekleştirilen ticaret heyetinde yeni iş birlikleri kurulması ve ihracatın artırılması için önemli temaslarda bulunuldu. Etkinlik boyunca, Türk firmaları tarafından çeşitli ambalaj ürünleri alıcıların beğenisine sunuldu. Üç gün süren heyet kapsamında Katar pazar araştırması olarak retail tur yapılırken ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Türkiye’den 10 firmadan 15 temsilci ve 46 yabancı firmanın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte 238 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Read more...

OMRON, EcoVadis sürdürülebilirlik derecelendirmelerinde ilk %5'te yer aldı

OMRONEcoVadis değerlendirmesi, tedarik zinciri genelinde sürdürülebilirliği ve şeffaflığı artırmak amacıyla 185 ülke ve 250 endüstriden 150.000'i aşkın kuruluş ve şirketin sürdürülebilirlik performansını değerlendirmeye yönelik bir platform. Küresel sürdürülebilirlik standartlarına dayalı kendi değerlendirme kriterlerini kullanan platform, şirketlerin Çevre, Çalışma ve İnsan Hakları, Etik ve Sürdürülebilir Satın Alma olmak üzere dört alandaki sürdürülebilirlik çabalarını değerlendiriyor.

Şirketlerin sürdürülebilirlik bilgilerini açıklama ve değer zincirlerinde sürdürülebilirlik girişimlerini uygulama yönündeki artan talep üzerine OMRON, bu değerlendirmenin dört alanında da yüksek puan aldı ve Altın derecesine ulaştı.

OMRON, "Geleceği Şekillendirmek 2030" uzun vadeli vizyonu aracılığıyla hem sosyal hem de ekonomik değer yaratarak kurumsal değeri en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor. Ayrıca, sürdürülebilir gelişimine ve büyümesine katkıda bulunmak amacıyla çevre, çalışma ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir satın alma gibi alanlarda müşteriler ve tedarikçiler dahil olmak üzere çeşitli paydaşların beklentilerini karşılayacak şekilde sosyal sorunları ele alıyor.