Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home About Us Institutional Haberler Bareks Polietilen, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Bareks Polietilen, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında

Esnek ambalaj sektöründe dikey entegre iş modelinde faaliyet gösteren Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri’nden Bareks Polietilen bu yıl da Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yerini almanın gurunu yaşıyor. 

Sürdürülebilirlik odağıyla ve inovatif bakış açısıyla polietilen film üretimi gerçekleştiren Bareks, ISO İkinci 500 listesinde 467. sırada yerini aldı.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde ve İzmir Serbest Bölge'de yer alan iki ayrı tesisinde, %85 ihracat portföyüne sahip olan Bareks, limana yakınlığı ve Avrupa’daki depolama olanaklarıyla yurt dışı müşterilerine zamanında teslimat güvencesiyle faaliyet gösteriyor.

Bareks Genel Müdürü Yiğitcan Çelikoğlu; “Bareks çatısı altında, çok katlı ekstrüzyon teknolojisi ile 18 mikron ile 200 mikron arasındaki kalınlıklarda, yılda yaklaşık 45.000 ton, sadece baskı ve laminasyon amaçlı, yani katma değeri yüksek polietilen film üretiyoruz. 5 kıtada 30’dan fazla ülkede 120’den fazla müşterimize hizmet sunan noktadayız. Bu başarıdaki en önemli faktörün, müşterilerimizin güvenini kazanarak ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamamız olduğunu düşünüyorum” diye belirtti. Ayrıca, sürdürülebilirliği ve yeşil ürünleri odağa aldıklarını belirten Çelikoğlu, ISCC Plus ve RecyClass sertifikalarıyla döngüsel ekonominin önemli bir paydaşı olduklarını, döngüsel ekonomiye katkı sundukları yeşil ürün portföylerini her geçen gün zenginleştirdiklerinin de altını çizdi.