Sunday, Apr 28th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Technology IO-Link master modülleri

IO-Link master modülleri

Yeni master modüller çok sayıdaki fieldbus ve Ethernet protokolleri için IO-Link fonksiyonerliğini Turck BL20 ve BL67 modülleri için devam ettiriyor.

Turck BL20 ve BL67 modüler IO ailesine yeni master modüller ekleyerek  IOLink çözüm portföyünü genişletiyor.Yeni IO-link master modüller 4.8 ,38.4 ve 230.4 kBaud (COM 1, COM 2 ve COM 3 )iletim oranlarını destekler. Bu durum kullanıcıya çok sayıda fieldbus ve Ethernet ağlarıyla  IO-Link haberleşmesi yapmaya fırsat verir. BL67 serisinde  -40…+70 °C  sıcaklalık aralığında zorlu ortamlarda çalışabilen IP67  IO-Link master modülü mevcuttur.

Profibus CANopen  protocolleri yanında Profinet,EtherNET/IP ve Modbus TCP gibi Ethernet protokolleriyle haberleşen gateway lerde 4 kanal IO-Link master modülü kullanılabilmektedir. EtherCAT, DeviceNet and Modbus RTU prtpkolleri ikinci adımda bu sırayı devam ettireceklerdir.

Tüm yeni modüller Turck un çoklu protocol teknolojisini (tek cihazda   Profinet, EtherNet/IP ve Modbus-TCP haberleşmesi)  desteklemektedirler. Çoklu protocol özellikli cihazlar otomatik olarak bu üç Ethernet sistemiyle işlem görürler ve dolayısıyla uğraşı ve mühendislik ihtiyaçlarını azaltırlar. Cihazlar haberleşme hattını dinleyerek otomatik olarak haberleşme protokolünü seçerler.