Sunday, Apr 28th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Products Vidalı miller için biyoplastik bilya tutucu

Vidalı miller için biyoplastik bilya tutucu

NSK S1, vidalı miller için küresel pazara arz edilen ilk biyoplastik bilya tutucu parçasını geliştirdiğini duyurdu. %100 yenilenebilir biyolojik kaynaklardan (çoğunlukla bitkilerden) imal edilen yeni bilya tutucu parçası için biyoplastik kullanımı, yaşam döngüsü boyunca karbon ayak izini geleneksel malzemelerin kullanımına kıyasla %90 oranında azaltıyor. Bu kapsamda geliştirme, karbon emisyonlarını azaltmak ve giderek daha sıkı hale gelen mevzuat gerekliliklerini karşılamak isteyen, Avrupa’da faaliyet gösteren imalatçılar için çevresel olarak sürdürülebilir bir seçim olarak sunuluyor.

Sürdürülebilir çözümler için artan ihtiyacı vurgulamak amacıyla, Avrupa Komisyonu Mart 2023'te Net Sıfır Sanayi Yasası’nı yayınladı. AB Yeşil Mutabakat Sanayi Planının önemli bir parçası olan yasa, Avrupa'nın net sıfır ürün üretim ekosistemini güçlendirmek için bir düzenleyici önlemler çerçevesi öneriyor. Birçok ülke artık karbon nötr girişimler konusundaki hamlelerini geliştirmek istiyor, bu da çok çeşitli endüstriyel makinelerde düşük karbonlu ve çevresel önlemlerin giderek daha fazla gerekli olduğu anlamına geliyor.

NSK, karbon nötr bir şirket olma yolunda üzerine düşen sorumluluğu üstleniyor. Bu anlayışın bir parçası olarak şirket, karbon emisyonlarını azaltmada geleneksel olarak fosil yakıtlardan elde edilen plastiklerden daha etkili olan biyoplastik kullanımını artırıyor. Vidalı miller, her türlü endüstriyel makine ve sistemde yaygın olarak tercih edilmesi nedeniyle önemli bir odak alanı oluşturuyor.

Vidalı miller, güç aktarma ve hareketi dönüştürmede (dönme hareketini doğrusal harekete dönüştürme) verimliliği artırarak önemli enerji tasarrufu sağlıyor. Son yıllarda, enjeksiyon kalıplama makineleri ve servo pres makineleri, güç tüketimini azaltmak amacıyla servomotorlar ve vidalı miller kullanarak hidrolik tahrik sistemlerinden elektrikli tahrik sistemlerine geçen birçok makine türü arasında yer alıyor. Bu tür endüstri eğilimleri göz önüne alındığında, vidalı millere olan talebin özellikle sürdürülebilir çözümler mevcut olduğu takdirde büyümeye devam edeceği öngörülüyor.

NSK'nın vidalı miller (50-200 mm çapında) için geliştirdiği S1 biyoplastik bilya tutucu parçası, sıfır karbon hedefine ulaşılmasına daha fazla katkı sağladığı iddia ediliyor. Şirket, malzeme teknolojisindeki uzmanlığına dayanarak, DSM'nin EcoPaXX® biyoplastiğini (bitki kaynaklı yüksek performanslı bir poliamid) tespit parçası malzemesi olarak seçerek doğruladı. Bilya tutucu parçaları, bilyaların birbirine çarpmasını ve hasar görmesini önlemek için bilyalar arasına yerleştiriliyor.

Şirket, geliştirme sürecini optimize etmek ve hızlandırmak için dijital kopyalama teknolojisini kullandı. Bu gelişmiş süreç sayesinde boyutlar, şekil, deformasyon ve mukavemet gibi temel parametrelerin simülasyonu yoluyla kısa sürede geleneksel bir ürünle aynı performansa sahip bir biyoplastik tespit parçasının oluşturulması sağlandı. Kısacası, müşteriler artık NSK vidalı millerinin sahip olduğu aynı performans seviyelerini elde ederken aynı zamanda çok daha düşük karbon emisyonu avantajından da yararlanabilecekler.

Kaynak: NSK Europe