Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Products Çevreye duyarlı kompost ambalaj çözümü

Çevreye duyarlı kompost ambalaj çözümü

Elif, Amenities Magazine tarafından düzenlenen The Amenities Initiative Ödülleri’nde ElifNatty ile “Sürdürülebilir Ambalaj Girişimi” kategorisinde Altın Ödül’e hak kazandı.

Elif, Türk Hava Yolları için döngüsel ekonomi yaklaşımını destekleyecek ve tek kullanımlık plastiklerin kullanımını azaltacak sürdürülebilir bir ambalaj yapısı geliştirdi. 2018'de hayata geçen çalışma hava taşımacılığında ortaya çıkan plastik atık miktarını ve zararlı etkilerini azaltacak çevreci bir çözüm sunuyor.

Şirketin özelleştirilmiş ambalaj çözümü ElifNatty, 2020 yılında tanıtılan “Elif Sürdürülebilir Eko Çözümler” ürün ailesine ait kompostlanabilir bir ambalaj filmi. Ürün tamamen veya kısmen yenilenebilir kaynaklardan elde edilen biyobozunur polimerlere dayalı, yenilikçi biyoplastik alaşımlar ailesiyle formüle edilmiş çevreye duyarlı bir ambalaj çözümü.

ElifNatty, çevre kirliliği yaratacak maddeler salgılamadan, biyolojik bozunma ve kompostlama süreçleriyle çevreye duyarlı bir ambalaj yapısı sunuyor. Topraktaki elementlere ve mikro organizmalara maruz kaldığında biyolojik olarak bozunuyor. Ortamda görünür veya zararlı bir tortu bırakmıyor ve enerji kullanımını azaltıyor. Geleneksel petrol bazlı ambalaj filmleri için bir alternatif olarak öne çıkıyor.