Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Products Henkel endüstriyel üretim için yeni 3D baskı malzemeleri çözümleri sunuyor

Henkel endüstriyel üretim için yeni 3D baskı malzemeleri çözümleri sunuyor

Henkel, ekosistemini büyüterek ve etkili çözümler geliştirerek farklı endüstrilerdeki katmanlı üretim sürecini hızlandırıyor. 

Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri, müşterilerine dünya genelinde, aralarında ışıkta kürlenen akrilik, silikon, epoksi ve poliüretan gibi yüksek performanslı malzeme ve yapıştırıcıların da bulunduğu geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi, farklı endüstri kolları için özel yapım ürünlerle birlikte etkili çözümler geliştiriyor. Teknik bilgisi ve deneyimi ile Henkel, farklı 3D baskı işlemleri ve teknolojilerine özel, yeni malzemeler üretiyor.

Henkel aynı zamanda, 3D baskı çözümlerinin endüstriyel kullanımını hızlandırmak için hizmet ve ekipman çeşitliliğini de artırıyor. Bu hizmet ve ekipmanlar arasında; kürleme (curing) için çözümler, emprenye (impregnation) ve yüzey işlem gibi son işlemlerin yanı sıra, otomasyon için özel üretilmiş kolaylaştırıcı ekipmanlar da bulunuyor. Bu ürün ve hizmetler, Henkel’in katmanlı üretim ekosistemini daha da güçlendirirken aynı zamanda 3D baskı ile üretilmiş malzemelerin endüstriyel montaj ve tedarik zinciri alt yapısına entegrasyonunu da hızlandırıyor.

Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi’nin 3D baskı sorumlusu Philipp Loosen yaptığı açıklamada; “Katmanlı üretimin tam potansiyelinin, doğru malzemelerin seçilip müşterinin yapacağı uygulamanın doğru şekilde tanımlanmasıyla, bunun da yine doğru baskı işlemi ve doğru yazılımın kullanılmasıyla ortaya çıkacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu. Loosen “Bu sebeple, 3D baskı çözümleri için heyecan verici teknolojiler geliştirmiş olan, aynı zamanda teknoloji alanında Carbon ve HP firmaları ile ortaklıklar oluşturduk. Bu iş birlikleri bize, söz konusu malzemeler hakkındaki teknik bilgimizi ve müşteri tabanımızı endüstriyel üretim için yeni çözümler geliştirirken kullanma olanağı da veriyor.” dedi. 

Henkel, Carbon firması ile birlikte polimerizasyon bazlı 3D baskı teknolojileri için gerekli olan malzemeler ve özel dağıtım ekipmanları üzerinde çalışıyor. Her iki firma bir arada, Carbon firmasının malzemelerinin doğru şekilde ve büyük miktarlarda dağıtımına olanak tanıyan SpeedCell üretim sistemine destek olacak bir reçine dağıtım sistemi olan MMD cihazını (Meter Mix Dispensing) geliştirmiş bulunuyor. Ek olarak Henkel, Carbon firmasının malzeme ekosistemi için Loctite reçinesinin geliştirilmesine de başlıyor. 

Henkel, HP firması ile de yine HP’nin toz füzyonu bazlı Jet Fusion teknolojisi için malzeme geliştirmek amacıyla HP “Açık Platform”u ile çalışıyor. Ayrıca Henkel, endüstriyel üretim yeterliliklerine kolaylık sağlamak amacıyla, HP Jet Fusion 3D baskı çözümlerinin ilk küresel satış aracısı oldu.

Henkel