Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Products Ambalaj malzemeleriyle gıda israfını en aza indirmek

Ambalaj malzemeleriyle gıda israfını en aza indirmek

Bugün, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün theSave Gıda raporuna göre insanların tüketimi için üretilen gıdanın tahmini üçte biri, her yıl 1,3 milyar tona eşdeğer gıda kayıp veya israf edilmektedir. Hatta Avrupa gibi gelişmiş tedarik zincirleri sistemlerinde bile taşınan malların % 4’ü bazı hasarlı şekil ya da formdaki paletler nedeniyle kayıplar yaşanabilmektedir. Kolaylık ve sürdürülebilirlik üzerine giderek artan tüketici odaklı ambalajlar da sürekli değişim ve yenilik konusunda öncü olacaktır.

Ambalaj yarının kaynak zorlukları ile gıda güvenliğini artırmak için ve güvenli bir şekilde sabitlemek için yerine koyma,  her zamankinden daha sıkı düzenlemelere uyarak, özellikle küresel gıda arzındaki israfı azaltmak için yardımcı olur ve tüketiciler için ürünlerin korunmasında, hayati bir role sahiptir. 

Bugünün hızlı tempolu yaşam tarzları da önceden paketlenmiş gıda talebini artırarak ve sıcak dolum ve mikrodalga kullanımı için sürdürülmektedir. Aynı zamanda, tüketici beklentileri belirgin bir şekilde kolay açılabilen, hijyenik, son derece şeffaf, şekilli ve mükemmel grafikleri ile ambalajı oluşturmak için markaların teşvik edilmesi de mevcuttur. Bu sorunlar aşağı döngü sürelerini azaltarak ölçme ve israfı en aza indirmek ve ürettiğimiz her şeyin çevresel etkilerini azaltmak için yeniden kullanılabilir ambalajların payını artırarak, kilo ve maliyetini düşürürken, yerine getirilmesi gerekir.

Düsseldorf, Almanya,’da Ekim 19-26 tarihlerinde düzenlenecek olan K 2016 plastik fuarında SABIC birçok yeni ürün ve bu özel pazar ihtiyaçlarını karşılamak için yardımcı teknolojilerini sergileyecek. Sürdürülebilirlik üzerinde güçlü bir odaklanma ve altta yatan bir tema ile “™ Matters Kimya,” SABIC ambalaj sanayi de dahil olmak üzere sorunları ele alarak bir dizi ambalaj çözümünü vurgular:

Kaybı azaltılması ve verimliliği artırmak

SABIC’in katmanlı ve polimer harmanı teknolojileri de bu filmler daha güçlü yaparken, ulaşım kayıpları azaltmak malların korunmasını optimize etmek ve harmanlama tutma gücünü küçültmek ve gıda ambalajı korumak için kullanılan filmleri artırarak palet stabilitesini artırmak için üreticilere yardımcı olabilir.

SABIC poliolefin yapı bloklarının benzersiz kombinasyonu da, sürekli üretim sırasında verimliliğe sağlayabilir. Filmi kırılmasını azaltmak ve kaliteli streç film tutarlılığını geliştirerek, sarma işlemini optimize etmek için daha yüksek çekme dayanımı ve yüksek dayanıklılık sunabilir.

SABIC teknolojisi ayrıca geçerli film kavramlarına kıyasla % 20 oranında kalınlıkları azaltabilir ve ölçümün aşağı sağlayarak ambalaj çevresel etkilerini azaltabilir. Tiner ürünleri plastik tüketimini azaltmak ve yüksek işlem hızlarına izin verir. 

Gıda atıklarını azaltma

SABIC’in esnek ambalaj çözümleri zaten önemli ölçüde gıda atıkları en aza indirmek için katkıda bulunur. Özel SABIC® PE / PP reçineler, taze ve soğutulmuş gıda, peynir ve et daha uzun raf ömrü sağlayan gelişmiş, çok katmanlı bariyer film kavramlarını inşa esastır. Gıda atıklarındaki azalma esnek ambalaj sisteminin toplam yaşam döngüsü analizi üzerinde önemli bir olumlu etkisi vardır.

Hafif ambalaj

Ambalaj ağırlığını azaltmak önemli bir anahtardır ve hem gıda hem de gıda dışı uygulamalar için esnek torbalar içinde SABIC’in çözümlerini kullanarak kolaylaştırılır. Poşetler içinde uzatılmış SABIC® PE / PP portföy yararlanan sertlik daha da iyi sızdırmazlık performansı ve raporlanabilirliği etkinleştirebilir.

Yeni SABIC® PP FLOWPACT Ürün Ailesi, özellikle çok yüksek MFI sınıflarda, yüksek sertlik ve yüksek akış iyi bir denge gerekli ince duvar gıda ambalaj uygulamaları için müşterilerimize yardımcı olmak için formüle edilmiştir:

 Böylelikle ambalaj atıklarını azaltarak, ölçümü aşağı çekmek

 Yüksek debi ve hızlı kristalleşmeyle üretim maliyetlerini düşürmek, daha kısa çevrim süreleri üretir

YENİ SABIC® filmlik AYPE notu, çok ince-ayar ambalaj üretimi için SABIC yeni bir üründür.

 Daha az hammadde kullanarak, 12 mikron kadar düşük bir film kalınlığında stabil çalışan ve daha yüksek üretim hattı hızı sağlayan, mükemmel aşağı çekme yeteneği sunar

 Tipik hem mono ve çok katlı filmlerin kullanılan ve sertifikalı yenilenebilir notu olarak isavailable

 Yağlı ve yağsız hem gıdalar ile geniş bir uygulama yelpazesi için sıkı gıda ile temas normlarına tam uyum sağlar.

Güvenli ambalaj

SABIC PET ve gıda ambalajında kullanılan reçine saflığını, organoleptik özellikleri ve temizliği geliştirerek sektörde pro-aktif bir rol almaya devam ediyor:

 Gelişmiş LLDPE reçineleri yeni ürün stabilizatörler tanıtımı

 Fitalat içermeyen PP çözümleri tanıtımı, BAE ve Avrupa’da uluslararası şirketler ile birlikte geliştirilir

 Benzersiz katkı içermeyen LDPE ürün ailesi 

Gelişmiş 5 katmanlı bariyer film yapılar şişirilmiş film teknolojisi kullanılarak et ambalajları uygulamaları için SABIC diğerine yeni ürün bulunmaktadır. ofhigh saflıkta SABIC® LLDPE 218BE ve AYPE reçineleri kullanımı daha az mevduat geliştirilmiş çekme yeteneği ve daha temiz operasyonlar, başarmak için çok önemli oldu.

Hala su için Caps & Kilitler için SABIC® HDPE CC860V notu ile suyun saflığını korumak

 O önde gelen OEM marka sahipleri tarafından kullanılan, şimdi mevcut sınıflarda arasında yüksek olduğu anma

 Koruyarak tadı ve kokusunda önemli olan mükemmel organoleptik özelliklere sağlar

 Ürün güvenliği ve saflığı konusunda yeni gıda ile temas eden direktifleri ile uyumludur

PP kopolimer dökme filmlerin SABIC’in yeni dizi yüksek delinme ve yırtılma direnci, mükemmel yapışma, göz alıcı optik ve gıda yönetmeliklerine uygun olan ekstra koruma sunabilir.

Sürdürülebilirlik

SABIC yenilenebilir hammadde kaynaklarına dayalı yenilenebilir polietilen hem (PE) ve polipropilen (PP) reçineler sunan ilk kimyasalları şirketi olmaktan gurur duyar. SABIC’in ISCC Plus akredite yenilenebilir poliolefinler müşterilerimiz, SABIC bu yeni malzemeler, atık katı ve sıvı yağların kullanılarak oluşturulan piyasada düzenleyici demands.Unlike diğer ürünler artmış karşılamak yardımcı ve onlar gıda zinciri ile directcompetition değildir usefeedstock. nihai üretim için kaynak, SABIC’in yenilenebilir PE ve PP fosil bazlı poliolefinlerin daha üretmek için% 84 daha az fosil yakıt gerektirir ve tamamen geri dönüşümlüdür. Bu kolektif karbon ayak izini azaltmak için ve gelecek nesiller için fosil hammaddeleri kaydetmek için SABIC ve paydaşlarımıza mümkün kılar.

Üstün performans - NexleneTM süreç teknolojisi ile polietilen

Bir çözüm süreci ve özel bir metalosen katalizörü birleştiren bir ileri teknoloji - SABIC yeni C8 mPE, POP ve NEXLENETM teknolojisini kullanarak POE ürünleri üretmektedir. ambalaj sanayi ile bu yeni SABIC ürün ailesi yararlanacaktır state-of-the-art moleküler tasarım - gibi yüksek performans özellikleri sunmak esnek (gıda) ambalaj ve paketleme malzemeleri imalatı -için okten ko-monomer ile Bimodal Çözüm Süreci :

Üstün işlenebilirlik : 

 Kabarcık istikrar, alt motor yükü ve ekstrüzyon basıncını artırabilir

 Üstün mekanik performans: yırtılma direncini, mükemmel delinme ve dart darbe direncini ve çekme dayanımını artırmak olabilir

 Üstün sızdırmazlık özelliği: hızlı paketleme hızını sağlayan başlatma sıcaklığı (SIT) sızdırmazlık düşürebilir

 Yüksek netlik ve çok düşük sis ile Mükemmel optik

 Düşük Ekstre ve üstün organoleptik ile süper hijyenik özellikleri

SABIC K 2016’da 6.ncı holde D42 standında ürünlerini sergileyecek. 

SABIC / Hollanda