Friday, Sep 20th

Last updateFri, 20 Sep 2024 8am

You are here: Home Products Teknoloji OTX, Kurutma Devrimi

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

OTX, Kurutma Devrimi

Plastik sektörü köklü bir değişim süreciyle karşı karşıya ve sektörün geleceğini şekillendiren etkenler arasında geri dönüşüm de yer alıyor. Ham maddeleri en verimli şekilde ve dünyamızın kaynaklarını tüketmeden kullanmaya yönelik artan ilgi, plastik ham madde işleyicilerini yalnızca işlenmemiş orjinal malzemelerle değil, aynı zamanda yüksek oranda geri dönüştürülmüş malzemelerle de çalışabilen gelişmiş ekipmanlar aramaya yöneltiyor.

Sektördeki bu yeni ilgi, nihai müşterinin taleplerinin yanı sıra, iyi bir ürün kalitesini daha az kaynak ve daha az enerji kullanımıyla birleştirmek isteyen endüstri oyuncularının talepleriyle de ilgilidir. Plastiğin doğru ve verimli işlenmesi için çok önemli bir unsur da kurutma haznesinin yapısıdır. Bu nedenle Moretto, nem alma işleminde ve hazne tasarımında devrim yaratan; enerji ile nem arasında gerçek bir ısı eşanjörü görevi sağlayan yüksek enerji verimliliğine sahip OTX (Original Thermal eXchanger) ünitesini geliştirdi.

Moretto bünyesinde bulunan, saniyede 22 trilyon işlem gerçekleştirebilme kabiliyeti ile Leonardo Supercomputer bilgisayar sayesinde OTX; geometri, akışkanlar dinamiği, termodinamik ve malzeme akışı kavramlarını yeniden gözden geçirilmesine olanak tanıyan çalışmaların ve gelişmiş matematiksel simülasyonların bir sonucu olarak tanımlanıyor. Yenilikçi geometrisi sayesinde OTX, plastik kurutma operasyonunda, enerji değişiminin nasıl optimize edileceğini, granüllerin düzgün bir şekilde akışının sağlanarak işlenen her bir granülün nasıl doğru şekilde kuruması gerektiğini temin edebiliyor.

Geleneksel haznelerle karşılaştırıldığında rekabet avantajını temsil eden sonuçlar ortaya çıkaran yeni ünitede; kuruma süresi ve aynı kurutma kapasitesi için hazne hacmi %40 oranında azaltıldı. Ayrıca özel geliştirilen iç geometrik yapısına ve detaylara gösterilen maksimum özen sayesinde enerji verimliliği %66 oranında artırılarak, nem alma gibi enerji yoğun bir prosesin maliyetleri önemli ölçüde azaltıldı. 

Her kurutma haznesi, malzemenin kuruma durumunu ve sıcaklık bilgisini gösteren bir kontrol ünitesi ile donatıldı, böylece kurutma sisteminin çalışma durumu her an takip edilebiliyor. Moretto'nun OTX tipi kurutma haznesi, teknik polimerlerin nem almasında şirkete göre devrim yaratan, 7 patentle korunan özel bir ürün olarak tanımlanıyor. Kullanıcı firmaya enerji verimliliği, rekabet gücü ve yüksek kaliteli performans sunması ise öne çıkan diğer özellikleri olarak ayrıca belirtiliyor.