Monday, Sep 16th

Last updateMon, 16 Sep 2024 8am

You are here: Home Products Teknoloji Yeni otomatik etiket kontrol çözümleri

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Yeni otomatik etiket kontrol çözümleri

METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri, gıda üreticileri için tamamen otomatik, tam etiket kontrolü hizmetini piyasaya sürdüğünü duyurdu. Teknolojinin, her türlü ürünü ve ürün şeklini bütünüyle kontrol etmenin yanı sıra, etiket verileri ve kaliteyle ilgili hata risklerinin tamamını tespit edebildiği belirtiliyor. Şirket V13 yassı paket etiket kontrol sistemi, CV ve CMV kombine sistemlerinden oluşan bu yeni portföyün, yüksek hızlı üretim hatlarında %100 otomatik etiket kontrolünü güvenilmez, manuel nokta kontrollerinin yerine kullanmanın uygun maliyetli bir yolu olduğunu iddia ediyor. Çözüm, tüketici güvenliğini desteklemek, ürün geri çağırmalarını ve perakendecilere uygulanan yüksek para cezalarını önlemek için BRCGS gibi sektör yönergelerine uygun olarak belgelenmiş etiket kontrolünün yapılmasına yardımcı oluyor.

METTLER TOLEDO Kameralı Kontrol İş Geliştirme Müdürü Neil Gruettner yeni teknolojileri ile ilgili yaptığı açıklamada: "%100 otomatik etiket kontrolü portföyümüz tamamen esnektir ve montaj kitleri, bağımsız sistemler veya otomatik ağırlık kontrol terazileri, metal dedektörleri veya x-ray sistemleri gibi diğer ürün kontrol cihazlarımızla birlikte mevcut üretim hatlarına kolayca entegre edilebilen çözümler sunar. Yeni ve mevcut müşterilerimize, manuel kısmi kontrollerinin yerine iş tekrarı, ürün geri çağırma riskleri ve perakendecilere uygulanan para cezalarını azaltmaya yardımcı olan %100 etiket kontrolü teknolojisini kullanmanın ne kadar kolay olduğunu göstermeyi dört gözle bekliyoruz” diye belirtiyor.

Pek çok üreticinin, etiket verileri ve etiket kalitesi sorunlarıyla mücadele ettiğinin altını çizen Gruettner, “Etiketleme; yırtık etiketler veya mürekkep bulaşması dâhil yaygın kullanıcı hatalarından ekipman arızalarına kadar, üreticiler için uzun süredir manuel kontrollerle etkili bir şekilde çözülemeyen bir sorun olmuştur. Yeni etiket kontrolü paketimiz, doğru ürünün doğru pakette olup olmadığını, kodların okunabilirliğini ve alerjenler gibi içerik maddelerinin doğru olup olmadığını kontrol ederek paketleme aşamasındaki her hatayı güvenilir şekilde tespit eder” açıklamasında bulunuyor.

Yeni teklif, köşeli ürünleri yandan ve üstten kontrol etmek için ileri seviye METTLER TOLEDO akıllı kameraları içeriyor. 360°lik bir kontrol kafasına sahip olan bu yeni ve akıllı hat tarama kamerası, etiketleri veya ürünlerin altındaki baskıları etkili bir şekilde kontrol edebiliyor. Kameralar, herhangi bir üretim ihtiyacına uyacak şekilde seçilip birleştirilebiliyor, ayrıca şişe ve kutu kapaklarını kontrol etmek için kullanılabiliyor. Ürünün bilgilerinin girilmesine yardımcı olan ve etiket kontrolü için özel bir araç setini içeren yazılımın kullanımının oldukça kolay olmasına ek olarak, görüntü kalitesini en üst düzeye çıkarmak için ışıklar, deklanşör veya odak gibi görüntü işleme ayarlarında kullanıcılara pratik şekilde rehberlik eden kontrol araçlarına sahip Yazılım Araç İpuçları sunuluyor. Yeni teknolojinin, şirketin mevcut ekipmanlarına uyarlanarak önemli ölçüde alan tasarrufu sağlanabileceği de verilen diğer bilgiler arasında yer alıyor.

Yeni Sistemlere Genel Bakış

  • V13 yassı paket etiket kontrol sistemi

Sağlam, esnek, kompakt: Bu çözüm, yassı paketlerin alt tarafındaki etiketleri kontrol etmek amacıyla baştan sona güvenilir etiket kontrolü sağlar. Yapılandırılabilir malzeme sevk opsiyonları sunan bağımsız çözüm, üst ve yan tarafa konumlandırılacak akıllı kameralarla genişletilebilir. 

  • CV kombine sistemi

Etkili ağırlık ve etiket kontrolü: CV Kombine Sistemi, tüm ürün şekilleri için etiket kontrolü ile ağırlık kontrolü ve bütünlük kontrolünü birlikte sunar. Yerden tasarruf sağlayacak şekilde tasarlanmış olan çözüm, standart modüllerden yararlanarak tamamen yapılandırılabilir ve ileri seviye kalite kontrolüne olanak tanır.

  • CMV kombine sistemi

3'ü 1 arada etkili kontrol çözümü: Bu güçlü kritik kontrol noktası; metal tespiti, otomatik ağırlık kontrolü ve etiket kontrolünü tamamen entegre ve yerden tasarruf sağlayan tek bir cihazda bir araya getirir. Yapılandırması esnektir ve uygulama gereksinimlerine göre tasarlanabilir. 

Kaynak: METTLER TOLEDO