Monday, Sep 16th

Last updateMon, 16 Sep 2024 8am

You are here: Home Products Teknoloji OMRON, cobot paletleme çözümünü piyasaya sürüyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

OMRON, cobot paletleme çözümünü piyasaya sürüyor

Şirketin makine kontrolöründeki yeni Paletleme Fonksiyon Bloku, çeşitli palet modellerinin hızlı ve kolay bir şekilde kurulmasını sağlıyor.

OMRON, kolaboratif robotlar için daha esnek üretim süreçlerine yönelik ihtiyacı karşılarken programlama süresini azaltan yeni bir paletleme çözümünü piyasaya sürdüğünü duyurdu. PLC tabanlı cobot paletleme çözümü, özel bir Paletleme Fonksiyon Bloku ile donatılmış OMRON NX1 serisi modüler makine kontrolöründe oluşturuldu.

Kolabrotif robotları içeren paletleme çözümleri, küçük alanlara sığabiliyor ve ek emniyet çitleri olmadan insanlarla yan yana güvenli bir şekilde çalışabiliyor. Aynı zamanda operatörleri ağır kaldırma görevlerinden ve tekrarlanan görevlerden kurtarıyor. Bu nedenle cobot paletleyiciler, birçok sektörde ve hat sonu uygulamalarında tercih ediliyor.

Özel bir fonksiyon blokuyla OMRON'un NX makine kontrolörü üzerine inşa edilen çözümün temel işlevleri arasında hızlı palet modeli tanımı, eğitim yoluyla kolay adım adım kurulum ve kalibrasyonun yanı sıra kapsamlı bir üretim gösterge panosu yer alıyor. Çözümün esnekliği, ek işlevlerin kolayca genişletilmesini ve entegre edilmesini sağlıyor. NX makine kontrolörü doğrudan cobot kontrolörüyle haberleşiyor ve tutucu, sütun, konveyör bandı, emniyet komponentleri, sensörler ve servo motorlar gibi paletleme çözümleri için gereken çeşitli giriş ve çıkış cihazlarını ve araçlarını sorunsuz bir şekilde yönetiyor. Bu, sıralama işleminin tamamının PLC'den yapılmasını sağlıyor. Çözüm, çalışma için insan makine arayüzüne bağlanabiliyor.

OMRON Europe Sabit ve Kolaboratif Robot Ürün Pazarlama Müdürü Fernando Vaquerizo: "Günümüzde paletleme uygulamalarında karşılaşılan en büyük zorluklardan biri, çeşitli palet modeli türlerinin programlanmasında karşılaşılan karmaşıklıktır. Bu çözüm programlama süresini önemli ölçüde kısaltmakta ve operatörlerin değişiklik yapmasını kolaylaştırmaktadır. Barselona'daki otomasyon merkezimizle birlikte geliştirilen bu çözüm için çok heyecanlıyım. Mühendislerimizin yıllardır biriktirdiği kapsamlı uygulama deneyiminden en iyi şekilde yararlandık" açıklamalarında bulunuyor.

Çözümün ana özellikleri ve avantajları arasında şunlar yer alıyor: 

• Çözümün tamamının güvenilir bir şekilde kontrol edilmesi

• Mühendislik maliyetlerini azaltan esneklik ve kurulum hızı

• Sihirbaz tabanlı arayüz sayesinde kolay programlama

• Palet modeli tanımı ve normal paletler için otomatik hesaplamanın yanı sıra talimat yönetim komutları sayesinde hızlı ve kolay değişiklik imkanı

• Süreç genel görünümü gösterge panosu ve endüstriyel üretimdeki robotların izlenmesi

• Yeni OMRON TM20 kolaboratif robot ile 20 kg'a kadar yük kapasitesi

Kaynak: OMRON