Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Kauçuk enjeksiyon için full elektrikli enjeksiyon makinesi

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Kauçuk enjeksiyon için full elektrikli enjeksiyon makinesi

IMG (Brescia – Italya) tarafından geliştirilen REM 300 full elektrikli kauçuk yatay enjeksiyon makinesi tecrübe ve ortak çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkmıştır.

Sağlamlığı, hızı, yüksek tekrarlanabilirliği ve tasarruf birleştiren REM 300 (Rubber Electric Machine), IMG firmasına yepyeni bir ivme katmıştır. 2006 yılında kurulan IMG tecrübenin ve yeniliğinin öncüsü olma hedefi ile yola çıkmıştır. Kısa sürede müşterilerinin güvenini kazanmış ve kauçuk sektörünün önemli markası haline gelmiştir.

IMG yeni makine üretiminin yanında eski makinelere günümüz teknolojisini adapte etme revizyon yapma ve güçlendirme çalışmalarını da yürütmektedir.

REM 300 full elektrikli enjeksiyon makinesinin özelliklerine inmeden IMG’nin genel faaliyelerine bakalım.

Şirket stratejisi

“Şirketimizin temel amacı kauçuk enjeksiyon üreticilerinin ihtiyaçlarını her zaman karşılayacak ürünler üretmektir” felfesi ile çalışan IMG ekibi uzun soluklu bir tecrübenin ürünüdür.

İtalya Brescia yakınlarındaki kauçuk vadisinde 500 den fazla kauçuk enjeksiyon makinesi IMG kısa sürede büyük başarıya ulaşmıştır. Bu başarıyı taçlandırmak için çalışan IMG elektrikli enjeksiyon teknolojisini kauçuk enjeksiyon makinelerine uygulamayı başarmıştır. 

Plastik enjeksiyon sektöründe yer alan partneri ile birlikte yarattığı sinerji sayesinde plastik enjeksiyon sektöründe yaşanan tüm gelişmeleri kauçuk enjeksiyon sektörüne kolaylıkla adapte edebilmektedir. Üretimde verimlilik ve düşük enerji tüketimi günümüz üretim sektörünün en büyük beklentileri arasına girmişlerdir. Bunun bilinci ile çalışan IMG teknolojinin imkanlarını kauçuk sektörünün beklentileri ile birleştirmektedir. Müşteri beklentileri doğrltusunda kısmi güçlendirme ve toplam revizyon üretilen makinelere uygulanabilmektedir.

Bu güçlendirme genellikle sıkıştırma ünitesi, elektrik aksamları ya da konsolun revizyonu olarak belirlenmektedir..

Farklı toplam revizyon hikayesi

Yeni teknolojiler içeren makineler üreten Brescia merkezli IMG daha iyi üretim sonuçları elde etmek için müşterilerinin beklentilerine uyan çözümleri en geniş yelpazede sunmaktadır.Bu bakış açısı ile IMG her zaman pazarın özel ve spesifik isteklerine cevap veren müşteriye talepleri doğrultusunda özelleştirilmiş ürünleri sağlamaktadır. Gelişmiş test teknolojisi ile müşteri için yarar sağlayan tüm teknolojik imkanları sağlar ve bunları müşterilerinin  hizmetine sunar.

IMG, kauçuk enjeksiyon makinelerinde başarılı olmanın yolunun kalıp üreticileri ile ortak çalışma yürütmekten geçtiğini bilmektedir. IMG ürünlerinin global pazarlarda kısa sürede elde ettiği başarının önemli bir nedeni de bu işbirliğidir. Müşterilerin ihtiyaçlarına en doğru çözümü sunmanın yolu müşterinin beklentilerini en iyi anlamaktan geçmektedir. Kalıp ile makinenin uyumu ve doğru kombine edilmesi hedeflenen sonucu almak için olmazsa olmaz şarttır.  

Üretim

Kauçuk enjeksiyonda 100 yıllık geçmişde dikey enjeksiyon makineleri her zaman daha çok tercih edilmiştir. Hatta bu oranı 70/30 olraka söylemek yanlış olmayacaktır. Oysaki günümüz ki teknolojik gelişmeler sayesinde yatay kauçuk enjeksiyon makineleri daha az ekipman ihtiyacı duyulması ve kullanım kolaylığı sunması açısından gittikçe artan oranda tercih edilmeye başlamıştır. 

IMG İtalya da uzak ara Pazar lideridir. İtalya dışında başta Avrupa olmak üzere Amerika pazarında da söz sahibidir. Her geçen yıl üretim kapasitesi ile birlikte ihracat oranını da arttırmaktadır. 

Geniş ürün yelpazesi içinde farklı ürünler sunmaktadır. 

GUM serisi: Yatay kapama yönü, toggle sıkıştırma

GUM H serisi: Yatay kapama yönü, dikey hidroblok sıkıştırma 

Vertical GUM serisi: Aşağıdan yukarı yönlü dikey hidroblok sıkıştırma

NEK-G serisi: Dikey kapama yönü, kolonsuz, yukarıdan aşağı yönlü sıkıştırma

Vertical GUM döner tablalı: Dikey kapama yönü, döner tablalı, alt plaka üzerinden malzeme hareketi

MCV serisi: Dikey kapama yönü, yukarıdan aşağıya dikey pistonlu sıkıştırma

Yukarıda listenen tüm modeller (MCV serisi hariç) aşağıdaki 3 ayrı enjeksiyon grubu ile entegre edilebilmektedir.

 Pistonlu vida ile enjeksiyon

 Vida + piston ile enjeksiyon

 FIFO enjeksiyon

REM 300

REM300, IMG’nin yeni amiral gemisidir. Kauçuk enjeksiyonda tam elektrikli enjeksiyon dönemi REM 300 ile başlamıştır. 3000 kN kapama gücüne sahip REM 300  kauçuk enjeksiyonda birçok yeniliğin öncüsüdür.

Kauçuk sektörü için: YENİ BİR ÇAĞIN BAŞLANGICI – REM 300.

Full Elektrikli Kauçuk Enjeksiyon Makinesi  REM 300 yağa gerek duymamaktadır. Diğer kauçuk enjeksiyon makinelerine göre %60 daha az enerji tüketir, mükemmel tekrarlanabilirliğe sahiptir, bakım giderleri çok düşüktür hatta mevcut kauçuk enjeksiyon makinenize kıyasla bakıma gerek duymaz.

Sıkma ünitesi bilyalı kılavuzları sirküle ederek ve bir servo motor tarafından tahrik üzerinden, sürgülü beş noktalı çift mafsal, hareketli plakalıdır.

Enjeksiyon birimi 400 cm3 kapasiteye sahiptir. 2800 bar basınç sağlayan hareketli burguya sahiptir.

REM 300 IMG şirketindeki tüm çalışanların geliştirilmesinde görev aldığı çok önemli bir projedir. Kauçuk enjeksiyon makinelerinin yüksek enerji tüketimi, üretim kaybı yaşanması ve düşük verimini elimine etmek için tasarlanan ful elektrikli tasarım sayesinde IMG büyük bir atılım yapmıştır. REM 300 de tüm hareketler servo motor ile tahrik edilmektedir. Bu sayede yüksek tekrarlanabilirlik ve çok düşük gürültü seviyesi sayesinde çevreci bir ürün olarak lanse edilmektedir.

Full elektrikli kauçuk enjeksiyon makineleri  mekanik ve yapısal olarak hidrolik bir servo ile  hidrolik silindirlerle iletime gerek kalmadan servo motor tarafından tahrik edilen elektro-mekanik silindirler tarafından değiştirilir. Bu sistem REM kauçuk enjeksiyon makinelerinin çok sayıda teknik ve ekolojik avantajlarını açıklamaktadır.

Full elektrikli REM serisinin avantajları arasında makinenin diğer hidrolik serileri ile benzer tedarik sürecine sahip olmasıdır. IMG diğer hidrolik makinelerdeki tüm yenilikleri ve inovasyonları müşterinin ihtiyaçları doğrultusunda REM full elektrikli kauçuk enjeksiyon makinelerine transfer etmektedir. Bu sayede maksimum performans ve verimlilik herzaman garanti altına alınmaktadır.

Önceki dönemlerde hidrolik enjeksiyon makineleri üzerinde başarıyla uygulanmış olan özel teknolojiler yapılan testler ve denemeler sonucunda full elektrikli enjeksiyon makineleri üzerine adapte edilmekteydi. Ancak günümüzde tam tersi olmaktadır. Artık elektrikli enjeksiyon makinelerinde geliştirilen teknolojiler hidrolik makinelere adapte edilmeye çalışılmaktadır. Bugün REM full elektrikli kauçuk enjeksiyon makineleri ile daha kaliteli ürünleri, daha kısa sürelerde elde ederken, enerji tasarrufu sağlanır, hidrolik yağ kullanımında kaynaklı hiçbir çevre kirliliği ve bakım maliyeti yaratılmamaktadır.

Başka bir deyişle, REM full elektrikli kauçuk enjeksiyon makineleri aynı anda iki yönde büyük fayda sağlamaktadır; hem ekonomik ve hem de ekolojik.

Kauçuk enjeksiyon makineleri alanında dünyanın en hızlı büyüyen ve talep gören firması olan IMG, REM serisi ile kendisinden bekleneni hayat geçirmiştir.

Beklentiler

Başta Avrupa da olmak üzere yaşanan ekonomik kriz firmalara müşterileri için farklı çözümler sunmayı zorunlu hale getirmiştir. Zor dönemleri ekonomik avantaja çevirmek için müşterilere avantaj sağlayacak alternatifler üretmek gerekmektedir. 

Örneğin; otomobil pazarı, bu yılın Nisan ayında Avrupa genelinde % 4,2 artış kaydeterken İtalya da %1,9 artış sağlamıştır. Ocak – Nisan dönemde Avrupa daki artış %7,1 iken bu oran İtalya da % %5 de kalmıştır.

2016 yılının 1 çeyreğinde lastik satışları Avrupa’nın bütün büyük pazarlarında artmıştır. Otomobil (+ %10), kamyon ve otobüsler (%16), tarım (+ %7), motosiklet ve Scooter (+ %12) ve 2016 yılı 2015’e göre %3-4 büyüme sağlayacağı görülmektedir.

Pirelli, Yokohama, Hankook ve Continental gibi üreticiler bir yandan mevcut fabrikalaını büyütürken diğer yandan da dünyanın farklı bölgelerinde yeni tesisler kurmaktadırlar.

Otomotiv ve yardımcı sektörlerinin gösterdiği büyüme diğer tüm sanayilere yansıma olasılığının yüksek olmasından dolayı herzaman çok iyi karşılanmaktadır. Kauçuk enjeksiyon sektörü çok eski bir sektör olmasına rağmen değişime ayak uyduramamıştır. Bu nedenle REM serisi gibi ürünler kauçuk  enjeksiyon sektörüne yeni atılımlar yapma imkanı sağlayacaktır. Sektör üzerindeki hantallığı atıp, verimli ve çevre dostu üretimler yapma imkanı verecektir. 

Polmak Plastik            

Şenol Kaya