Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Doğruluk ve güvenilirlik için kalite

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Doğruluk ve güvenilirlik için kalite

İtalya kürlenmiş etler üretiminde dünyada seviliyor. Ürünler için küresel talebin kaçınılmaz seri üretimine başlanması ve birçok sürecin otomasyonuna yol açmışken, orijinal gelenek ve üretim mirası İtalya’nın Lombard ve Brianza bölgelerinde gıda şirketlerinin bir çoğu hala mevcuttur. 

Uzman domuz üreticisi 1920’lerden bu güne kadar bir aile işletmesi olan Fumagalli Industria Alimentare S.p.A sürdürülebilir başarısı için önemli bir sebep olmuştur. 

1930’larda ürün yelpazesini genişletti ve komşu bölgelere satış izni ve kendi kesim evinin kurulması ile genişlemeye başladı. Takip eden yıllarda, şirket yatırım ve özellikle dünyaca ünlü Prosciutto di Parma üretmek için Langhirano bitki ve Almanya ve İsviçre’de İtalya dışında ilk satışlar da dahil olmak üzere yeni tesislerin açılması ile genişlemeye devam etti.

1990’ların başından itibaren devam eden bu yatırım, özellikle Kuzey Avrupa, Fumagalli için birçok yeni ihracat olanakları açtı. Aynı zamanda, bu pazarlarda birçok müşteri tedarik zinciri kontrol, güvenlik ve sağlık gibi alanlarda özellikle ürünlerin kalitesi olarak daha fazla güvence, aramaya başladı. 

Üretim ve nihai ürünlerin dönüşümü ve kesimden ambalaja tüm aşamaları kapsayan kendi entegre tedarik zinciri sistemi uygulamak Fumagalli’nin liderliğinde oldu. 

Bunun bir parçası olarak, Nerviano kendi çiftliğinde şirket tüketicilerin son beslenme ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması ve hala hayvanların refahını sağlamakla tat kalitesini birleştiren tipik İtalyan domuz eti belirli bir genetik gerginlik doğurur.

Bugün Fumagalli tüm Avrupa’nın gıda perakendecilerinin bazı yüksek standartlarını karşılamak için modern üretim ile geleneksel yöntemleri birleştiren eşsiz kalitede ürünler, bir dizi teklif ve sadece Avrupa’da, ihracat yoluyla gelirlerinin %60’ını elde etmek için dünya çapında Japonya, Güney Kore, Kanada ve gibi ülkelere pazarlar.

Bu başarı üretiminde önemli artışlara yol açması pek de şaşırtıcı değil. 2000’lerden günümüze kadar şirketin hacmi iki katına çıktı. Sırayla bu üretim süreçlerinin sofistike verimi ve verimliliği en üst düzeye çıkarmak için kendi ambalaj operasyonlarının daha otomasyon ile eşleşmesi gerekiyor anlamına gelmektedir. Ve bunu başarmak için yardımcı olmada önemli bir rol oynayan Como yakınlarındaki Tavernerio Fumagalli fabrikasında, iki Ishida terazisinin kurulumu olmuştur.

İlk tartı Avrupa’nın önde gelen perakendecilerinden verilen doğranmış pancetta, paketi için 2006 yılında kuruldu. Daha yakın zamanlarda hem atıştırma ürünlerinin yeni bir dizi işlemek için de yüksek talep dönemlerinde yardımcı olmak için ikinci model eklendi.

Her iki tartım - Ishida’nın etkin maliyetli RS serisi 16 kafa sürümleri yılda 1.700.000 paketler. Her ay ürün 20,000kg civarında taşıma kapasitesine sahip hattı ile, mükemmel güvenilirlik ve doğruluk, hat verimleri sayesinde en üst düzeye çıkarmaya yardımcı oluyor.

Özellikle yeni hat ekmek, zeytin ve peynire eşlik edecek çeşitli dilimlenmiş salam Fumagalli kısa bir süre önce başlatılan atıştırmalıklar aralığına odaklanmak mümkün. Sekiz kafalı her ürünün tartılabileceği tartı ikiz modunda çalışır.

Tartı altında özel olarak tasarlanmış-hareketli dağıtım sistemi daha sonra üst mühürlü olan ısıyla ikiz bölmeli tepsiler içine ürünü aktarır.

Ürün aynı zamanda ikiz bölmeli tepsilere boşaltılır yüksek hacimli doğranmış pancetta hattı için, tartı tartım işlemi sırasında serbestçe tutmak için için teflon kaplama bulunmaktadır.

Her iki tartım mükemmel 100g paket boyutlarına doğruluğu (iki x 50g bölmeler) ve 154g (iki x 77g) sunuyor.

Üretim Yöneticisi Andrea Fumagalli “Ishida tartıları bizim kalite süreçlerimizde daha otomatik olarak korumamızda önemli bir rol oynamıştır” şeklinde açıklıyor.

En büyük özelliklerinden biri olan makinelerin güvenilirliğine değinir.

“İşe başlanılmasından bu yana beş ay içinde, Ishida’nın dışında fabrika ekipmanlarında neredeyse her parça ile sorun yaşamıştık,” diye açıklıyor.

Tartıların diğer faydaları, operasyon ve temizlik kolaylığıdır. 

Andrea “Ürün değişim sürelerini etkilemek için basit ve makineler kolayca sökülebilir ve her vardiya sonunda gerçekleşen temizlik için tekrar monte edilebilir,” diyor.

Doğruluğu açısından, eşantiyon tüm ayın üretimi üzerinde %1.2’den fazla değildir. 

Andrea “Bizim itibarımız sadece kaliteye değil, miktara dayalı” “Ishida tartıları onu korumak ve bu itibar üzerine inşa sağlanması açısından kritik önem taşımaktadır” şeklinde açıkladı. 

Ishida / İngiltere